08/05/2024 Brons voor Master Stefaan Cools op het BK 10.000m te Leuven.

08/05/2024 Brons voor Master Stefaan Cools op het BK 10.000m te Leuven.

Afbeelding met persoon, sport, kleding, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Op de avond voor O.H. Hemelvaart had het BK 10.000m plaats in Kessel-Lo dat georganiseerd word door DCLA. De weergoden lieten zich van hun beste kant zien, geen zuchtje wind en een aangename temperatuur en ook de organisatie was top, dus een mooie avond voor prestaties. Stefaan Cools had er zin in en voor de start werd er nog even overlegd welke tactiek we gingen toepassen. Stefaan is iemand die nooit het werk schuwt, maar deze keer als coach toch in de oren gefluisterd dat ook hij wel eens een afwachtende houding mag aannemen, op een BK gaat het trouwens voor de plaatsen en niet voor de tijd. De tactiek bleek te werken want met nog 4 ronden van het einde versnelde Stefaan zijn rondentijden van +-1’30” naar 1’21” wat wees op voldoende overschot. Zo nam hij nog 44” voorsprong op zijn directe tegenstander van de organiserende club DCLA voor de 3de plaats. Dolblij kwam Stefaan over de lijn want dit was immers zijn eerste wedstrijd op de piste voor 2024 en het spreekwoord zegt goed begonnen is half gewonnen. Stefaan stak het brons op zak in een tijd van 37’16”05 in de categorie M55.

Afbeelding met persoon, sport, atletiek, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, atletiek, persoon, Sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

09/05/2024 PR voor Sybe Veraghtert op de Runners’Lab Athletics Classic Meeting te Duffel.

De meeting in Duffel is een meeting die altijd mee op het programma staat door de prima indeling en goede organisatie. Dit jaar door omstandigheden maar één atleet aan de start, junior Sybe Veraghtert op de 800m. Sybe werkt nog maar 4 maand met een wekelijks programma en dit begint stilaan zijn vruchten af te werpen. Een 3-tal weken geleden deed Sybe zijn eerste wedstrijd, dit ook op de 800m. Hij begon toen met een tijd van 2’20”67 en deze verbeterde hij vandaag tot een mooie 2’14”53 wat mooi is op zo’n korte tijd. Goed bezig Sybe !!!

Afbeelding met sport, buitenshuis, persoon, atletiek

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, atletiek, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving

09/05/2024 “De toffe peren” meeting te Lebbeke.

Op deze feestdag trok de familie Agten Valerio met hun twee zonen Pablo en Alvero naar de meeting in Lebbeke. Beiden deden het goed maar omdat Pablo nog Benjamin is zijn er helaas geen uitslagen. In deze categorie worden er geen uitslagen opgemaakt. Wel voor Alvero bij de miniemen die 4 van de 6 proeven een Persoonlijk Record (PR) heeft gerealiseerd. Dit is echt een mooie prestatie ! Hieronder de prestaties van Alvero:

80m: 12”75, 1000m: 3’33”54 (PR), 80 Horden: 16,86 (PR), Discuswerpen: 12,39m (PB), Kogelstoten: 6,99m (PR), Hoogspringen: Helaas geen prestatie

Coach Wouters Luc