Berichten

27/05/2023 PR voor Jorne Vanherck op de IFAM-meeting te Oordegem.

Iedereen met een beetje ambitie die een snellere tijd wil lopen en zich wil meten met de vele buitenlandse atleten van gans de wereld kijkt uit om van start te mogen gaan op de IFAM-meeting. Al jaren worden hier minima’s voor kampioenschappen en vele PR’s gelopen. Een mooie organisatie waar de atleet centraal staat, met meer dan 2000 atleten aan de start. Op deze meeting wou Jorne Vanherck wat van zijn tijd knabbelen en keek echt uit naar deze wedstrijd. De eerste 2 ronden liepen perfect voor hem en kwam de beoogde tijd door die hij in gedachte had. Wel één probleem, de haas van dienst hing nog op dat moment nog altijd achter Jorne, het was niet echt de geschikte haas voor deze reeks, spijtig… Maar toch waren de atleten onder mekaar die het tempo probeerde hoog te houden, maar in de 3de ronde zakte het tempo eventjes weg. Maar Jorne ontbond zijn duivels in de laatste 200m en eindigde toch nog in een lichte PR van 0,4” met een tijd van 3’55”27 ondanks het onregelmatige tempo in de wedstrijd.

 

27/05/2023 Weer een goede 10km voor Stefaan Cools in Boekt loopt te Heusden-Zolder.

Afgelopen weekend trok Stefaan Cools naar Heusden-Zolder om net zoals verleden week een 10km op de weg te lopen, dit allemaal in functie van de piste de komende weken. Weer werd het een spannende duel tussen zijn Stefaan en Pascal Van Marcke, maar de heuvelachtige omloop is niet echt zijn ding maar wel goed naar de toekomst toe want hier word je zeker sterker van. In de sprint was Pascal zeer snel en moest Stefaan zijn meerdere erkennen. Stefaan eindigde op de 5de plaats tussen het jonge geweld en was zeer blij met dit resultaat. 

.28/05/2023 Anneleen Van Der Schoepen loopt massaevenement 20km van Brussel.

Anneleen Van Der Schoepen houdt van de massa-events, het geeft een kick voor haar met de vele deelnemers, aanmoedigingen en overal is er naast de weg plezier en fun. Het was zonnig mooi weer dus dat was al mooi meegenomen, alleen opletten voor de zwaardere omloop. Er werd met de coach afgesproken om te vertrekken aan 4’/km en dit bleek achteraf een goede zet. Halverwege aan de 10km kwam Anneleen door in een tijd van 40’03”, perfect dus. Naar het einde toe ligt er nog een helling in de omloop en dus moesten er nog krachten over zijn. Zeer blij met haar tijd van 1h20’24” kwam Anneleen over de meet, 5’ eraf van verleden jaar. Nu weten we ook hoeveel we een halve marathon kunnen lopen op een goede, vlakke en snelle omloop. Op naar de volgende…

29/05/2023 Tommy Kinders op plaats één in de 12km stratenloop te Aarschot.

Tommy houdt van de wedstrijden op de weg en zo trok hij afgelopen weekend naar Aarschot waar hij de 12km liep. Het werd vooral een plezante bedoening door de vele oude bekende tegen het lijf te lopen. Tommy stond hier op het hoogste schavotje.

29/05/2023 Karen Geysen eerste vrouw op de 10km van de Foorloop te Dessel.

Karen Geysen is terug actief na 2 weken van ziekte en de daar aanhangende futloosheid. Zo startte na enige enkele weken op non-actief van wedstrijden op de jaarlijkse Foorloop te Dessel en dit in de 10km. Het ging vrij goed want van de 85 deelnemers eindigde Karen 12de in het algemeen klassement en 1ste vrouw in een tijd van  38’12”, meer dan 5’ voor de 2de vrouw. Karen was blij dat ze terug op goede weg is en hopelijk is dit het begin van een mooie zomer.

29/05/2023 Diana Boelen en Jef Van De Reijd actief op de werpers meeting in Eeklo.

Beiden maakten er weer een leuke dagje atletiek van, hieronder de resultaten.

Diana Boelen W50:

Discuswerpen: 19,04m, Gewichtwerpen: 9,69m, Kogelstoten: 7,69m, Kogelslingeren: 31,63m

Jef Van De Reijd M65:

Discuswerpen: 18,29m, Gewichtwerpen: 7,13m, Kogelslingeren: 17,34m

29/05/2023 Jeugdtrainster aan de slag op het Vlaams Kampioenschap te Gent en in Herentals.

Het is niet altijd gemakkelijk om alle resultaten te verzamelen, maar ook Fran heeft niet stil gezeten afgelopen weken en heeft weer goede worpen gedaan,  hieronder de uitslagen.

Herentals: Kogelslingeren: 40,52m

Gent (Vlaams Kampioenschap): Kogelslingeren: 39,73m en de 9de plaats

Coach Wouters Luc…

 

18/05/2023 Mooie PR voor Anneleen Van Der Schoepen op het Vlaams Kampioenschap te Gent.

Het was vroeg uit de veren voor Anneleen Van Der Schoepen want de 5000m had plaats in de voormiddag om 10u45 en dit in Gent. Een mooie locatie tussen het groen en de accommodatie die top in orde is met daarboven op geen wind en het zonnetje stond al hoog in de lucht, ideaal dus. Er werd afgesproken om niet te snel van start te gaan, +-3’40”/km was het afgesproken tempo. Anneleen liet de kopgroep direct gaan en liep haar eigen tempo wat nog altijd veel sneller lag dan afgesproken. Het tempo lag ongeveer op 3’34”/km en hiermee kom je onder de 18’. Bij het ingaan van de laatste kilometer was het tempo nog altijd voor 17’56”, maar dan stokte de motor een beetje en viel het tempo ietsje terug. Toch blije gezichten want met de aankomsttijd van 18’08”18 was er heel stuk van haar PR, in totaal ging er 1’31” van haar tijd en leverde dit een 13de plaats voor het Vlaams Kampioenschap. Dolgelukkig keerde Anneleen huiswaarts en met plannen om haar andere records scherper te stellen.

 

20/05/2023 Medailles op wegkampioenschap van het Handelsverbond (KSAH) te Kontich.

Het duo Christiane Croes en Karel Teunkens trokken naar de 39ste Lentejogging te Kontich om het kampioenschap op de weg te betwisten en dit van het Handelsverbond. In de omloop lag er een vrij zware heuvel en dit maakte samen met de wind de omloop lastig. Chris werd 2de op de 5km bij de masters W55 en Karel werd 5de algemeen en 1ste bij de heren M60 op de 10km. Mooi gedaan.

21/05/2023 Snelle benen voor Stefaan Cools op de 10de Bokkerijdersrun te Wellen.

De omloop in Wellen is licht heuvelachtig en voor 90% geasfalteerd en het waren de heuvels die het voor Stefaan toch lastig maakte, heuvels zijn niet zijn ding. Stefaan die op de trainingen goed op dreef is liep een goed ingedeelde wedstrijd en kwam binnen als 21ste algemeen en 2de in zijn leeftijd M55. 

.21/05/2023 Tweede plaats voor Tommy Kinders op halve marathon in Luxemburg.

Tommy kreeg in januari een weekendje in Luxemburg mee gebonden aan een de halve marathon ter plaatse. Het was vooral de plaats die telde want deze omloop was uitzonderlijk zwaar en Tommy was zeer blij dat hij als 2de over de meet kwam op deze bijzondere zware wedstrijd. Van verrassing gesproken…

Coach Luc…

 

14/05/2023 Moederclub SACN wint met 100 punten voorsprong de Beker van Vlaanderen voorKadetten/Scholieren in afdeling 3B te Lanaken.

Na de interclub senioren verleden week in Mechelen (RAM) was het afgelopen weekend de beurt aan de kadetten en scholieren in Lanaken (ATLA). De piste is mooi gelegen in een groene omgeving en de organisatie liep gesmeerd. Het werd een ware triomftocht voor de atleten die proef na proef een mooie kloof maakte van punten op de andere clubs. De club (SACN) had op de kop 100 punten voorsprong op de 2de club uit Turnhout (TUAC). Net als verleden week deden de atleten van Meerhout (MAV), als onderafdeling heel wat punten in het bakje van SACN. Het is uitkijken naar volgend jaar waar we dan een afdeling hoger zitten met een paar proeven meer.

 

Het was scholier Mike Wouters van de Meerhoutse groep die als eerste aan de slag moest met het speerwerpen. Het was 2 jaar geleden dat Mike nog spikes had gedragen en aan atletiek had gedaan. Mike wou de ploeg helpen aan punten met of zonder pijn en als coach en papa wist ik dat dit misschien geen goed idee was, maar diep in mij zei het gevoel om hem deze keer te laten deelnemen. Met succes want Mike wierp in zijn 2de poging de speer 29,98 m ver en won zo het speerwerpen en de volle 12 punten voor de club.

Hierna was het de beurt aan kadet Senne Hendrickx op de 800m en ook voor Senne was het al even geleden dat hij nog aan een wedstrijd had deelgenomen. Er werd snel vertrokken door een atleet van de plaatselijke club Lanaken (ATLA) en het was Senne die de achtervolging leidde. Het was pas in de laatste rechte lijn dat Senne naar de 3de plaats werd verwezen in een tijd van 2’25”81 en 9 mooie punten. Mooi voor de eerste wedstrijd.

 

Hierna moest Senne direct naar het hoogspringen en dat is niet evident, omhoog springen na een verzuurde 800m + is het niet echt Senne zijn favoriete nummer. Senne deed dit om punten te halen voor de club omdat er anders niemand het nummer deed. Senne sprong zo een geldige sprong van 1,20 m wat voor de club toch weer mooi 7 punten opbracht. Dank wel Senne, een mooi gebaar naar de club toe !

 

Bij de scholieren dames 1500m was het Indy Lagarde die de club moest verdedigen. Indy zette zich 2 ronden aan kop voor een atlete Zwijndrecht (ZWAT). Na 2 rondes moest Indy de rol lossen door groeipijntjes in de benen en nam voor de zekerheid om geen kwetsuur op te lopen gas terug. Toch werden er weer mooi wat punten verzameld met de 2de plaats, 10 punten met een tijd van 5’08”46.

 

Ook voor scholier Kyano Van Dooren was het al een tijdje geleden dat hij zijn pistespikes had aangedaan. Kyano is in de eerste plaats voetballer waardoor er wat minder word getraind voor atletiek. Doch deed hij meer dan goed want bij het ingaan van de laatste ronde hing Kyano nog enkele meters achter de 2de atleet. Maar stilaan werd de achterstand dicht gelopen en in de laatste rechte lijn snelde hij naar de 2de plaats. De buit was binnen met weeral 10 punten en een mooie tijd van 4’36”68.

 

Hierna was het scholier Mike Wouters die ook de 200m voor zijn rekening nam. Na een snelcursus startblokken van jeugdtrainer Jefke Van De Reijd 2 dagen voordien en 2 jaar niet gelopen te hebben was het koffiedik kijken wat hij kon en bang toekijken hoe de knieën ervan ging afbrengen. Met open mond stond ik te kijken hoe Mike bleef vechten tot de meet en de 3de plaats in de wacht sleepte met een tijd van 26”67 en vooral 8 punten. Ook de dag nadien gelukkig geen pijn, hopelijk is hij nu stilaan voorgoed vertrokken om voluit te sporten…

 

Scholier Kyano Van Dooren deed ook nog mee in de aflossingsploeg van de 4x100m. Kyano was de 3de loper en zonder gezamenlijke training werd er toch nog mooi afgelost en won de ploeg met een ruime voorsprong van 2” deze proef met daarbij de 12 punten.

 

Fier mocht de groep de overwinnaarstrofee in handen nemen, Neerpelt (SACN) won met 414 punten, 100 punten voorsprong op Turnhout (TUAC) die 314 punten haalden en 164 punten voorsprong op de plaatselijke club Lanaken (ATLA) die de 3de plaats binnen rijfde. Op naar volgend jaar waar afdeling 2B wacht, mooi gedaan en nu deze prestaties verder zetten naar de volgende wedstrijden. Well done van de gehele groep !!!

 

 

13/05/2023 Records op de meeting van Schoten (KAVVV).

Het trainersduo Karel Teunkens en Christiane Croes trokken samen naar de meeting van Schoten, deze meeting valt onder de bond van de vriendenclubs. Chris begint aardig op dreef te komen want ze keerde deze keer huiswaarts met resultaten die aanzienlijk werden aangescherpt. Zo liep Chris de 600m in een tijd van 2’54”46, 15” sneller dan het vorige PR. Ook het kogelstoten verliep goed, het vorig record werd vermeerderd met 27cm naar 4,23m.

Ook Karel liep een 600m en dit is niet zo een evidente afstand voor Karel. De benen zaten vol verzuring in de laatste 150m met een tijd van 1’54”45 als gevolg.

 

 

12-14/05/2023 Jeugdtrainers actief op verschillende joggings.

Onze jeugdtrainers waren dit weekend ook actief op verschillende joggins, zo was Diana Boels en Jefke Van De Reijd vrijdag actief op de eigen organisatie van Meerhout, nl de Engstraatjogging. Zondag waren ze gespot in eigen dorp op de firerun in Leopoldsburg waar ook Christiane Croes en Karel Teunkens actief waren. Beiden duo’s hebben zich geamuseerd op deze wedstrijden, hieronder de sfeerbeelden.

14/05/2023 Tweede plaats voor Anneleen Van Der Schoepen op 1/8 Triatlon te Geel.

 

Afgelopen zondag startte Anneleen in Geel voor de eerste keer dit seizoen in een triatlon. Dit is een kleinschalige wedstrijd, maar een thuismatch is altijd leuk en perfect om te beginnen en te zien waar men staat. Met de start werd het snel duidelijk dat er een stevige tegenstroom was en voor Anneleen was het opzet om het verschil zo klein mogelijk te houden omdat dit haar minste nummer is in de triatlon. Door de tegenstroom werden er geen snelle tijden gezwommen en het leek voor Anneleen de langste 500m zwemmen ooit. Anneleen kwam als 5de dame uit het water in 18’ waarna de inhaalrace kon beginnen met de fiets. Het fietsen ging goed want met 35km/h had Anneleen de snelste fietstijd en haalde ze 2 dames terug in om alzo als 3de aan haar beste nummer te beginnen, het lopen. De overgang van het lopen verliep vlot en na 1km lopen had ze de 2de dame in koers al te pakken. De 1ste dame was te ver weg en eindigde Anneleen zo knap 2de met 50” achterstand op de winnares. Het lopen werd afgelegd in de snelste looptijd van 19’40” om zo met een eindtijd te finishen van 1h12’45” waarmee Anneleen zeer tevreden was. Door het goede weer en organisatie met vele bekende supporters naast de omloop was het een leuke dag, dat naar meer smaakt…

 

Het was weer een TOP-weekend op alle fronten, als je dan weet dat het beste nog moet komen kunnen we alleen maar blij zijn…

 

 

Coach Wouters Luc.

Uitslag Engstraatjogging 2023

07/05/2023 Moederclub SACN wint met overmacht de Interclub bij de senioren in Mechelen.

Jaarlijks heeft de Interclub plaats, dit is een wedstrijd waar clubs onder mekaar strijden voor punten. Door de behaalde punten kan men dalen of stijgen van afdeling, SACN zit in 2de Landelijke B. Door een afzegging van een atlete werd er pas zaterdagmiddag beslist hoe de definitieve opstelling ging worden. Iedereen was gebrand om het beste beentje voor te zetten en het groepsgevoel was stevig aanwezig, iedereen schreeuwde iedereen omhoog in de prestaties. Het duurde niet lang voor we aan de leiding stonden en éénmaal aan de leiding werd deze niet meer afgegeven en werd het puntenaantal uitgediept naar 45 punten voorsprong op de 2de van het klassement. Hier de top 3 van het klassement 1/ Neerpelt (SACN) 278,5 punten, Turnhout (TUAC) 233,5 punten, 3/ Booischot (AVZK) 221 punten. Met deze overwinning gaan we volgend jaar naar 1ste Landelijke. Verschillende atleten van de afdeling Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) haalde hun gros van punten binnen, hieronder het verslag.

Junior Zjef Ceunen werd op de 1500m gezet en was van plan om er een snelle wedstrijd van te maken. Zjef nam direct de leiding om het tempo hoog in te zetten maar na 1 ronde nam een atleet van Kortenberg over waardoor het tempo zakte. Zjef liet dit niet toe en nam terug over om dan toch de registers open te trekken. In de laatste ronde kreeg Zjef een kleine voorsprong en won in een mooie 3’57”20, maar 1,5” boven zijn besttijd en hiermee ook de volle pot van 13 punten.

Na deze wedstrijd was het de beurt aan scholier Indy Lagarde die eveneens op de 1500m van start ging. Er werd snel gestart door een atleet van de plaatselijke inrichtende club Mechelen (RAM), op de 800m werd er doorgekomen in 2’31” wat behoorlijk snel is voor Indy. Indy liet deze atleet gaan wat een slimme zet was, even bekomen en dan samen met een atleet uit Londerzeel (AC PEGASUS) de strijd aan gaan voor de 2de plaats. Beide atleten gaven geen duimbreed toe aan mekaar, maar in de laatste rechte lijn trok Indy het laken naar zich toe en werd mooi 2de in een nieuwe besttijd van 4’54”00. Dit is 6” beter dan haar vorige besttijd en nog belangrijker voor de club, 11 punten rijker.

 

Ook Jorne Vanherck stond op scherp want de mindere 3000m van verleden week in Herentals op de 1 Mei Stessensmeeting wou hij uitwissen met deze wedstrijd. Jorne legde de pees er goed op vanaf de eerste meters en nam direct afstand van de tegenstanders. Jorne kan beuken zoals geen ander en bouwde een riante voorsprong op van 18” en eindigde solo in een tijd van 8’39”42 en beter dan verleden week. Hiermee nam Jorne ook de volle buit van 13 punten mee voor de club. (foto’s zijn tussen de gedubbelde atleten)

 

Bij de dames 3000m was het Anneleen Van Der Schoepen die de clubkleuren moest verdedigen. Van bij de start ging er één atleet vandoor en daarachter maakte Anneleen het tempo voor de achtervolgers. Anneleen wou absoluut beter doen dan haar 10’33” van het Provinciaal Kampioenschap en hield dus het tempo goed strak. Halverwege de koers had zij het achtervolgend groepje uitgedund tot 2, Anneleen en Jet Driesen van AC Alken dezelfde tegenstander van het Provinciaal Kampioenschap. Maar met nog 1 km te gaan stak Anneleen nog een tandje bij en nam enige afstand van haar tegenstander om zo mooi 2de te worden in een nieuwe besttijd van 10’22”21, 12” beter dan 14 dagen geleden en natuurlijk de 11 punten voor het klassement.

 

Het was een mooie dag waar de groepsgeest duidelijk TOP was, de groep was zo uitgelaten met deze overwinning dat de clubverantwoordelijke voor deze wedstrijd Daan Stevens, met enige tegenstribbeling in het water belande van het domein “De Nekker”. Mooi gedaan van gans de groep en brei er nog een gevolg aan op de wedstrijden die op komst zijn…

 

08/05/2023 Jeugdtrainers actief in de joggings te Weert (NL) en Hamme.

De 2 trainerduo’s Diana Boelen / Jefke Van De Reijd en Christiane Croes / Karel Teunkens waren beiden dit weekend actief op joggings, waar het samen plezier hebben de hoofdzaak is.

Diana en Jefke trokken naar Hamme en liepen samen de 4,1 km.

Christiane en Karel trokken over de grens naar het Nederlandse Weert, waar de Ijzerenmanvolksloop plaats had. De omloop bevatte veel slijk en was zeer bochtig en smal op sommige plaatsen. Chris deed de 3,9 km en werd daarmee 3de vrouw in de categorie W50. Karel startte in de 7,5 km waar hij de jongeren achter zich liet. Zo werd hij mooi 1ste algemeen en alsook 1ste in de categorie M60.

 

Coach Wouters Luc…

 

29/04/2023 BK 10.000m in Huizingen met GOUD voor Tommy Kinders.

Huizingen werd een wedstrijd met gemengde gevoelens, vooreerst was het Karel Teunkens die niet werd geselecteerd bij de voorinschrijvingen, begrijpen wie begrijpen kan. Volgens de reglementering juist, te weinig of geen pistemeetings kan je de selectie kosten, maar wat bij pech of ziekte het jaar voordien? Karel was immers Vlaams kampioen, weeral een teken dat veldlopen als minderwaardig word beschouwd…. Met z’n drieën van de trainingsgroep stonden ze op de startlijst en het goede weer en organisatie zorgde ervoor dat er puike resultaten werden neer gezet.

 

Het was Stefaan Cools die als eerste zijn 10km moest afhaspelen en dit in de categorie M55. Er werd samen met de coach beslist om te vertrekken aan eindtijd van 37’, dit is een 3’42”/km, een haalbaar doel volgens de trainingen en lactaattest. Er waren zeker 2 betere atleten dan Stefaan maar voor de 3de plaats kon het een spannende wedstrijd worden. Er werd sneller vertrokken dan afgesproken omdat tegenstander Mark Borms ook voor de categorie M55 er stevig tegenaan ging. Na ongeveer 2500m ging Mark opzij en liet zich afzakken achteraan in de groep waardoor Stefaan aan de leiding kwam. Stefaan bleef het tempo lopen van +-1’28”5/ronde waardoor er een voorsprong van 50m werd opgebouwd tov Mark. Maar rond kilometer 7 stokte even de motor van Stefaan waardoor Mark het gat naar Stefaan terug dicht liep. De laatste 2km waren zeer spannend, Mark bleef in het spoor van Stefaan om zo in de rechte lijn de laatste 50m over Stefaan te sprinten. Aan de ene kant ontgoocheling voor de 4de plaats maar aan de andere kant zeer blij met de behaalde tijd van 36’54”52.

Hierna was het de beurt aan Tommy Kinders voor de categorie M35 waar Tommy toch stiekem van droomde om toch de tittel op zak te steken. Al snel werd er een trio gevormd waar de medailles moesten onder verdeeld worden. Ieder kwam om de beurt aan de kop en dit maakte dat de selectie verder ging waardoor men met 2 naar de laatste rondes ging. Het werd een laatste ronde waar vele toeschouwers voor komen, een zeer spannende eindsprint. Even leek het dat Tommy de duimen moesten leggen aan de laatste 200m, maar in de laatste 100m kwam er toch nog dat klikje en spurtte Tommy naar de overwinning met een minimaal verschil van 0,78”. Tommy was zeer blij en is duidelijk in een positieve flow, want met een tijd van 31’49”00 eindigde hij maar 23” boven zijn besttijd van 4 jaar geleden. Dit was echt 2x doodgaan, well done…

 

Ook Anneleen Van Der Schoepen stond gebrand om een mooie prestatie neer te zetten na een opvallend goed weekend tijdens de Provinciale Kampioenschappen. Maar voor halfweg werd het duidelijk dat het helemaal niet haar dagje was. Ietsje over halfweg moest Anneleen de wedstrijd staken en 2 dagen later stak Anneleen ziek in bed, dus het beestje zal er al ingezeten hebben.

 

 

01/05/2023 Gemengde gevoelens na de Stessens 1 Mei meeting te Herentals.

Er werd toch wel wat met verwachtingen naar deze meeting getrokken, maar soms loopt het niet zoals je verwacht en deze dag was zo’n eentje. We hadden veel kilometers gedaan op stage en minder kwaliteitstrainingen. Doch gereed om de besttijden te benaderen en/of te verbeteren. Maar niet getreurd, de gedane kilometers zullen zeker nog renderen later op het seizoen.

Scholier Indy Lagarde was ingeschreven voor de 3000m die altijd goed is voor een heleboel mooie resultaten en records. Er werd vertrokken aan 11’ als eindtijd en dit ging goed de eerste 2 km maar nadien verkleinde haar paslengte en zo ook haar tempo. Met pijn in de knieën door de groeipijnen liep ze de wedstrijd uit. Toch verbeterde Indy haar record met 12”, maar Indy was naar Herentals gekomen voor meer en was dus zeker niet tevreden. Haar tijd van 11’20”91 zal dus zeker nog verbeterd worden later op het seizoen.

Nadien in de B-reeks van de mannen was het de beurt aan het training duo junior Zjef Ceunen en senior Jorne Vanherck. De haas van dienst vertrok tegen 8’15” en het werd Jorne al snel duidelijk dat het niet zijn beste dagje had en moest de kopgroep snel laten gaan. Zjef bleef attent mee in het zog maar moest in de laatste kilometer ook de rol lossen en dit aan gebrek van de kwaliteitstrainingen. Maar Zjef liep met een tijd van 8’32”79 nog zeer dicht tegen zijn besttijd van 8’30”26 en was op dit moment daar tevreden mee. Jorne eindigde in een tijd van 8’42”28.

 

29/04/2023 Meeting te Gooreinde (Wuustwezel).

Omdat Karel Teunkens niet werd weerhouden voor het BK 10.000m in Huizingen trok hij met partner Christiane Croes naar een meeting van de vriendenclubs in Gooreind (Wuustwezel).  Karel liep er een er een 5000m zonder te forceren in 18’33”24.

Chris keerde naar huis met 2 besttijden, zo verbeterde ze haar 200m met 1,5” naar 48”11 en de speer ging 30cm verder dan verleden jaar met 8,51m.

 

 01/05/2023 Biesakkerrun te Balen.

Het duo Diana Boelen en Jefke Van De Reijd liepen samen de 4km in de jogging te Balen. Diana haalde de 22ste plaats van de 39 dames in een tijd van 26’16”. En Jef plaats 35 van de 40 heren in eveneens een tijd van 26’16”, samen hadden ze weer veel plezier onderweg.

Coach Wouters Luc