Berichten

25/09/2022 Jeugdtrainster Fran Ceunen schiet de hoofdvogel af op het BK Kogelslingeren.

Afgelopen week stonden er weer kampioenschappen op het programma, nl het BK Junioren/Beloften in Kortrijk en het BK Kogelslingeren in Tessenderlo. Voor de Masters was het Vlaams Kampioenschap in Brugge. Ook werd er gelopen op de weg en werd er aan duatlon gedaan in Turnhout.

 

17/09/2022 Fran Ceunen 4x prijsvogel, Belgisch Kampioen met PR, Provinciaal Record en clubrecord.

Het was al effe geleden dat Fran een wedstrijd had gedaan maar de blok van trainingen hadden hun werk gedaan. Fran nam de leiding over de wedstrijd in de 3de poging (46,60 m) van de 6, beter nog bij haar 4de poging verbrak ze haar PR van 47,10 m naar 47,89 m om in de laatste en 6de poging een mooie beste worp te eindigen van 48,86 m, 3 m verder dan de favoriete Clara Scuttenaire van het Waalse RCABW. Met deze worp had ze 4 vliegen in één klap, mooi Belgisch Kampioen, een persoonlijk record en clubrecord en daarboven op een Provinciaal Record, als je van pieken spreekt, dit is een voorbeeld daarvan. Nen dikke proficiat vanwege MAV !!!

17/09/2022  Vlaams Kampioenschap te Brugge

Onze
jeugdtrainers Jef en Diana deden het weer voortreffelijk op het Vlaams
Kampioenschap en brachten weer 2 medailles mee naar huis. Diana liep zelfs een
PR op de 100m, maar helaas stond er teveel wind (+3,1) zodat het record niet
officieel is.

Jef Van De Reijd
M65: 100m in 17”56 ZILVER, 400m in 1’24”95 ZILVER

Diana Boelen W50: Kogelstoten 7,39m BRONS, Ver 2,51m
GOUD

18/09/2022 Karen Geysen doet een goede test op de halve marathon richting BK marathon Eindhoven

Karen trok naar het Nederlandse Cranendonck voor een test op de halve marathon om de te zien hoe de conditie is richting BK marathon in Eindhoven (NL). Het was zeker niet de snelste omloop en de omstandigheden door de felle wind maakte het lastig. Ondanks de moeilijkere omstandigheden is de eindtijd van 1h23’39” veel belovend naar de toekomst toe. Ze won de wedstrijd bij de dames met meer dan 6’ voor de tweede vrouw. Karen zit in de laatste rechte lijn naar het BK marathon toe en mikt op een tijd onder de 3h. Dit moet zeker lukken met zo’n een tijd op de halve, alleen het weer kan nog roet in het eten gooien. In elk geval veel succes !!! 

18/09/2022 Junior Zjef Ceunen mist een medaille op het BK 5000m door gezondheidsperiklen.

Zjef al bezig met de trainingen richting veldlopen was gebrand om op deze wedstrijd in Kortrijk een mooie prestatie neer te zetten. Na 2x het gat op favoriet Noah Conteh vrij snel terug dicht te lopen zag je dat Zjef niet zijn beste dagje had. Van plaats 2 zakte hij vrij snel naar plaats 4 wat heel abnormaal leek voor mij als coach, volgens trainingsinhoud en de uithoudingstest klopte dit helemaal niet. Zjef kwam uiteindelijk binnen als 6de in een tijd van 15’27”22. Na een babbel achter de wedstrijd werd het al een beetje duidelijker omdat de ochtendpols in de morgen veel hoger was dan andere dagen in de week, waarschijnlijk het broeden op een ziekte. Zo werd dit de dag nadien ook bevestigd, Zjef keerde maandag in dag terug naar huis met keel-en hoofdpijn en zeer moe lichaam. Het verdict een weekje in het bed uitzieken. Trek u op naar de veldlopen Zjef, het moet allemaal nog beginnen, anderzijds begrijp ik zeer goed de ontgoocheling, maar gelukkige kon hij vieren met zijn zus Fran…

24/09/2022 Internationale Mastermeeting te Turnhout.

Diana Boelen: 100m in 19”70, 200m in 41”25, Kogelslingeren 32,65m

Jef Van De Reijd: 100m in 17”74, 200m in 36”80, Discuswerpen 18,13m

25/09/2022 Meeting te Turnhout.

Fran Ceunen: Kogelslingeren: 46,69m

Diana Boelen: Verspringen 2,44m, Kogelslingeren 31,14m

Jef Van De Reijd: Discuswerpen 17,23m, Kogelslingeren 17,89m

19/09/2022 en 24/09/2022 Jeugdtrainster Christiane Croes in actie op verschillende joggings.

Terwijl vriend Karel Teunkens voorlopig de riem eraf legt op de wedstrijden en zich aan het voorbereiden is voor de komende winter is Chris als een bezige bij actief op de joggings. Zo liep zij in Wezel mee in de Colorrun van 5km in een tijd van 32’15”. Deze omloop had veel smalle paden en was moeilijk beloopbaar.

Ook op de Appoloniajogging in Geel Stelen was Chris aanwezig. Deze keer was de omloop een goede en snelle bedoening. Chris vloog er van het begin in en onder aanmoediging van Karel liep ze een mooie tijd van 24’33” op de 4km en werd zo 2de master in haar categorie W55.

De foto hieronder van de Colorrun te Wezel.

25/09/2022 Anneleen Van Der Schoepen verrast vriend en tegenstand op de HB Accountants kwarttriatlon te Turnhout.

Door de blauwalg in het zwemwater werd de triatlon omgezet naar een duatlon, 40km fietsen en 10km lopen. De twee favorieten Silke Baumer en Shelsea Weyn hadden liever ook het zwemmen mee op het programma gehad. Sike kwam na 40km fietsen als eerste in de wisselzone maar Anneleen was niet ver achter en was in het lopen alles nog mogelijk. Anneleen al een tijdje in goeden doen legde de pees goed op en liep de 10km in 41’10”. Haar totale tijd was 2h08’01” en maakte een mooie voorsprong van 3’35” op de tweede atleet Silke. Nu gaan de peilen stilaan gericht worden op de veldlopen om nog sterker voor de dag te komen in de triatlonwedstrijden van volgend seizoen.

Coach Wouters Luc…

 

14/09/2022 Ook op de weg drukken de atleten hun stempel door.

Het zomerseizoen loopt stilaan ten einde en dan word er bij de overgang naar de winter wel eens een wegwedstrijd mee gepikt. Maar toch werd dit weekend al lang op voorhand aangestipt door een aantal atleten voor het kampioenschap op de 10km bij de vriendenclubs (KAVVV) in Wilrijk en het Provinciaal Kampioenschap  Halve Marathon in Hamont Achel. Er werden weer mooie resultaten geleverd.

 

10/09/2022 Het hoogste schavot voor Karel Teunkens op de 10km te Wilrijk.

Karel had deze wedstrijd met stip aangeduid en na een de opgave van verleden week wou hij dit tot een goed einde brengen. Het was immers een kampioenschap van de vriendenclubs (KAVVV), dus toch wel wat druk. Karel had de dagen voordien goed afgebouwd en dit was te zien van bij de start. Toch was het wel opletten, veel korte bochten, stoep af en stoep op en mensen die op de omloop wandelden en wereldvreemd keken als er een loper kwam aangelopen. Zo is Karel op een groepje mensen gelopen juist om de hoek met een ongelukkige valpartij erbij. Een snelle start en weg was hij, vanaf de start had hij genoeg voorsprong op zijn leeftijdsgenoten en won zo de wedstrijd in zijn categorie M55. Ook met de tijd was hij meer dan tevreden, de 10km werd afgelegd een mooie tijd van 37’54”, 1’30” voor de 2de atleet.

Ook Christiane Croes liep op deze wedstrijd, maar buiten het kampioenschap, daar had ze voordien te weinig wedstrijden voor gedaan. Chris liep de 5km en liep in haar categorie W55 de 2de plaats in een tijd van 32’22”.

 

11/09/2022 Jorne Vanherck 2de plaats op het Provinciaal Kampioenschap Halve Marathon.

De wedstrijd werd mede ingericht door de eigen club van Neerpelt (SACN) en had plaats in Hamont-Achel en het heeft de naam “groene halve marathon” niet gestolen, lopen in het aangename decor van groen en bossen, mooie omloop die meer verdient lopers verdient dan het nu is want het is een vrij snelle omloop.

Het was Zjef Ceunen die als eerste startte maar op de 5km die plaats had in de dorpskern met 3 plaatselijke ronden. Zjef stoof er meteen vandoor en schreef deze wedstrijd op zijn naam in een tijd van 15’55”, ruim 1’ voor de 2de atleet. Zjef kan met een tevreden en goed gevoel naar het BK trekken voor juniors volgend weekend in Kortrijk.

In de halve marathon 2 atleten van de afdeling Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV), Stijn Binnemans (master) en Jorne Vanherck (seniors). Oor Jorne was het de eerste keer dat hij zich waagde aan deze afstand van 21km, vorig jaar was het alleen 800m en 1500m dat telde. Maar de atleet is zich aan het omscholen naar de langere afstand en hiermee kwamen de zenuwen toch wel wat naar boven. Jorne en 2 atleten van ADD (Tongeren) namen vlug afstand van de rest en bouwde een aardige voorsprong op de achtervolgers. Ietsje over halfweg moest Jorne de rol lossen en ontstond er een klein gaatje op de atleten van ADD. Maar toch bleven zij altijd in het zicht op kleine afstand. Nog voor de laatste 5 kilometers stapte 1 atleet van ADD uit de wedstrijd door krampen waardoor Jorne een plaatsje opschoof. Naar het einde kwam zijn beestje boven van de halve fond en versnelde waardoor hij uitkwam op een tijd van 1h10’16”. Van een debuut gesproken…

 

Voor Stijn was het terug vertrouwen krijgen en kijken hoe het stond in de voorbereiding na

“De Hel van Kasterlee” toe. Stijn had langere tijd niet veel meer gelopen en
moest bijna van nul terug beginnen. Al bij al viel het mee en kunnen we nu
verder werken naar zijn wedstrijd in december. Stijn eindigde in een tijd van
1h40’36” en als de hardheid terug is zal er vlug verbetering zijn in de
conditie…

De Coach, Luc…

SEPTEMBER + OKTOBER = VRIENDJESMAAND BIJ MAV

Heb jij zin om eens te komen verspringen, hoogspringen, hockeybalwerpen, sprinten,…. bij onze atletiekclub ?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres want in september en oktober mag je vrijblijvend eens komen proberen.

 

WAT HEBBEN WIJ TE BIEDEN? Wij geven atletiektrainingen waarbij atletiek wordt aangeleerd op een speelse wijze en dit voor jong en oud en van elk niveau.

WAAR? De trainingen gaan door op de tartanpiste aan het gemeentelijk sportcentrum in de Sportlaan te Meerhout. Belangrijk bericht voor de ouders: Samenkomst voor de trainingen (brengen + afhalen van uw kinderen) = steeds op de piste.

WANNEER? 

Kangoeroes (°2016), benjamins (°2015 en 2014), pupillen (°2013 en 2012) en miniemen (°2011 en 2010) trainen op woensdag van 18u00 tot 19u15 én op vrijdag van 18u30 tot 19u45.

 

Vanaf kadetten (°2009 en ouder) wordt er getraind op dinsdag van 18u30 tot 20u00 én op vrijdag van 18u30 tot 20u00. De trainer kan voor deze groep eventueel een extra groepstraining in het weekend inplannen.

 

INTERESSE? Trek dan je loopschoenen en loopkledij aan, breng je drinkbus mee en kom zeker eens een keertje proberen op onze trainingen.   

NOG VRAGEN? Mail dan gerust naar meerhoutseav@gmail.com 

Wil je daarna aansluiten bij onze atletiekclub (het nieuwe atletiekseizoen begint op 01 november 2022), surf dan naar onze website www.meerhoutseav.be, waar je het inschrijvingsformulier en alle nodige informatie vindt.

OH JA, BRENG ZEKER JE VRIENDJES MEE

Gesponsord door:        

05/09/2022 Een weekend van medailles en PR’s.

Zaterdag stond het kampioenschap van de vriendenclubs op het programma in Stabroek waar jeugdtrainers Karel Teunkens en Christiane Croes aan de slag gingen. Op zondag had de eigen meeting plaats in Neerpelt (SCAN) waar wij als Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) als onderafdeling deel uit maken. In Neerpelt had het Provinciaal Kampioenschap 10.000 m plaats in alle categorieën. Het trainersduo Diana Boelen en Jefke Van De Reijd waren zaterdag actief in Machelen en zondag in Eeklo en dit in de werpnummers.

 

04/09/2022 Twee medailles en PR’s voor Christiane Croes op het kampioenschap KAAAV.

Christiane Croes en Karel Teunkens trokken zaterdag naar Stabroek om hun laatste kampioenschap op de piste te betwisten van de vriendenclubs (KAAAV). Christiane deed mee aan 3 proeven, hierbij de puike resultaten voor haar: 100 m in 23”21, PR en zilver; 3000 m in 19’20”, PR en brons, speer met worp van 5,97 m.

Karel Teunkens die uitzag naar zijn wedstrijd op de 10.000 m moest voor halfweg opgeven omdat hij zich niet fit voelde en kijkt uit naar de 10km op de weg in Wilrijk.

04/09/2022 Provinciale tittel en PR voor Anneleen Van
Der Schoepen op de 10.000 m en een stevige PR voor Zjef Ceunen op de 800m op
eigen meeting in Neerpelt (SACN).

Het weer was goed, weinig wind, alleen vrij warm, maar voor
800m is dit nog te doen, anderzijds voor de 10.000m is het beter dat het wat
koeler is. Eerst stond de 800m op het programma waar Zjef Ceunen als eerste aan
de slag moest. Er werd afgesproken om gas te geven van bij de start, hierbij
hielp Jasper Leendertse bij, hij vertrok als een speer, ietsje te snel want
Zfej hong een 10-tal meter achter Jasper maar hield hierdoor het tempo hoog.
Jasper stapte uit na 400m en Zjef bleef op zijn gas duwen en eindigde in een
mooie tijd van 1’56”23, 3” beter dan zijn vorige PR. 

Indy Lagarde was benieuwd hoeveel ze most inboeten na de langere inactiviteit door een kwetsuur. Indy bleef alternatief werken in het water door aquajoggen en op de crosstrainer waardoor de basis toch nog vrij goed was, alleen het anaerobe is wat weggevallen maar daar word terug naar gewerkt voor de crossen. Indy startte attent vooraan in de groep die geleid werd door Suzy Tyskens en na 400m nam ze de leiding over en gaf deze niet meer af. Indy eindigde in 2’28”85, 3” boven haar PR, hiermee waren we meer als tevreden.

 

Anneleen Van Der Schoepen had zich ingeschreven voor het Provinciaal Kampioenschap 10.000m en had buiten proberen de tittel te veroveren ook als doel om onder de 40’ te duiken. Het tempo zat er goed in, ietsje te snel in de beginfase en dit samen met Aria Schouten, beiden namen ieder op beurt de kop. Ietsje over halverwege moest Aria lossen van Anneleen en was het uitkijken hoe het haar alleen verging. Maar Anneleen hield het tempo erin en de laatste kilometer versnelde ze nog en kwam uit in een tijd van 39’45”79, ruim onder het beoogde doel en de tittel. Met dit resultaat was ze meer dan tevreden en kijkt ze uit naar de volgende wedstrijden.

 

04 – 05/09/2022 Uitslagen meeting Machelen en Eeklo.

Diana Boelen en Jef Van De Reijd hielden een echte werpweekend met een meeting zaterdag in Machelen en zondag in Eeklo.

Machelen: beiden deden mee aan het kogelslingeren met een worp van 31,62 m (3kg) voor Diana en Jefke met een worp (5kg) van 18,43 m.

Eeklo: Diana wierp de discus (1kg) 18,42 m, kogelslingeren (3kg) 31,30 m en gewichtwerpen (7,26kg) 9,84 m ver. Jefke wierp met de discus (1kg) 18,62 m, kogelslingeren (5kg) 18,54 m en met het gewichtwerpen (9,08) 7,72 m.

 

Coach Luc…

31/08/2022 Zilver voor de aflossingsploeg 4x1500m AC te St. Truiden, Karen Geysen en Karel Teunkens staan weer op het hoogste schavot in een wegwedstrijd.

Afgelopen weekend stond het Provinciaal Kampioenschap estafette op het programma in St. Niklaas, een wedstrijd waar de club SACN met zoveel mogelijk atleten/ploegen wild deelnemen. Ook werd er weer op de weg hard gestreden en op de piste en waren er weer puike prestaties te noteren.

28/08/2022

Ook de jeugdtrainers Diana Boelen en Jozef Van De Reijd waren weer actief en deze keer in Lommel. Het was Diana die zich weer liet opmerken door een seizoen beste met speerwerpen als met het kogelstoten. De speer vloog 16,53 m ver en de kogel 7,82 m.

Jefke Wierp de speer 13,66 m ver en de discus vloog 18,97 m ver.

27/08/2022 Zilver voor de 4x1500m AC ploeg.

Het was een spannende wedstrijd waar in volgorde de volgende atleten liepen, Zjef Ceunen, Dave Maes, Louis Wouters en Jorne Vanherck. Zjef is goed in vorm en had er zin in, zo nam hij afstand van zijn concurrenten bij het afgeven van het stokje aan lange afstandsloper Dave Maes. Dave deed alles wat hij kon om in de running te blijven maar ondervond dat 1500m zeer kort is voor hem. Onze youngster (15j) Louis Wouters deed wat hij kon en verdedigde zich goed tussen de grote mannen. Jorne probeerde het gat nog te dichten maar naderde tot op 6” en moest met zilver tevreden zijn achter de ploeg van Looise en voor de ploeg van ADD, dit in een tijd van 17’19”68. De ploeg kon tevreden huiswaarts keren met dit resultaat.

Jefke Van De Reijd behaalde op het kampioenschappen estafette in Turnhout de 2de plak op de 4x400m in een tijd van 4’52”99.

 

27/08/2022 Karel Teunkens loopt van het ene podia naar het andere, winst in Borgloon op de Marienloop.

 

De Marienloop is een nieuwe organisatie die feilloos verliep en mee in het circuit zit van het Helpshopcriterium. Deze keer was het een wedstrijd over 6,4 km met een stevige bergop in de omloop. Bergop ligt Karel iets minder en moest dan ook altijd wat terrein prijsgeven, maar bergaf kon hij dat altijd terug overbruggen. Karel had even gezelschap van een leeftijdsgenoot maar naargelang de wedstrijd vorderde nam hij meer en meer voorsprong op deze atleet en won hij in de categorie M55.

Ook vriendin Christian Croes liep deze afstand en na een ongemakje waardoor ze even niet heeft kunnen sporten was het voorzichtig starten geblazen. Op deze zwaardere omloop eindigde Christian op de 5de plaats in de categorie W55.

26/08/2022 Karen Geysen outstandig in de Landlopersjogging te Wortel.

Karen die in voorbereiding is voor het BK marathon in Eindhoven (NL) testte haar beentjes op deze wedstrijd die toch relatief zwaar is door de mulle zand en bospaden, dus niet de snelste omloop. Maar Karen deed dit meer dan goed, ze eindigde op deze zware omloop in een tijd van 1h03’26” en zo ook de 1ste plaats met bijna 5’ voor de 2de vrouw en 11ste in het algemene klassement tussen de mannen. Missie geslaagd wat dit is een goed test naar de marathon toe.

Grtz, coach…

21/08/2022 Verslag meeting Kortenberg en Mol en goed nieuws voor Anneleen Van Der Schoepen.

Anneleen kreeg onverwacht een zeer plezante mail in de bus met een uitnodiging voor het Europees en Wereld Kampioenschap kwarttriatlon volgend jaar 2023. Dit heeft Anneleen verdiend met het mooie resultaat verleden week in Lommel. Ben als coach dan wel zeer trots want het stukje lopen (10km) ging perfect, ze behaalde toen een 28ste algemene plaats van de 170 deelnemers en is een mooie prestatie tussen de mannen.

 

Hieronder de uitnodiging:

“U bent geëindigd bij de eerste 5 atleten van uw 5-jarige leeftijdsgroep (<20;20-24; 25-29;30-34 enz.) die nog geen slot opgenomen hadden. Als dusdanig hebt u startrecht verworven om als lid van de nationale selectie Age-groep atleten aan het EK of WK SD triatlon deel te nemen. (U moet altijd wel voldoen aan de “Basisvoorwaarden” zie : https://www.triatlon.vlaanderen/agegrouper/

Het WK SD 2023 heeft plaats in Pontevedra ( Spanje 22 – 24 Sep, 2023 ). Het EK is nog niet toegekend. Nadere info over deze wedstrijden volgt eind 2022, begin 2023.”

Proficiat Anneleen, geniet van dit moment…

20/08/2022 Jef Ceunen waagt zich aan de 3000 steeple in Kortenberg.

Bij het maken van de planning werd er geopteerd om eens het gevoel te weten wat een 3000m steeple is, het was immers van bij de kadetten (1500 steeple) geleden dat Zjef nog steeple liep. Er werden de laatste weken een paar tempotrainingen met horden in de planning geplaatst. Zjef deed het vrij aardig ook al was er helemaal geen tegenstand. De eerste kilometer werd afgelegd rond de 3’07”/km, maar halverwege de wedstrijd schoof hij een beetje weg bij het landen in de waterbak en uit voorzorg liet hij het tempo wat zakken om zeker niet gekwetst te geraken. Met een tijd van 9’36”19 kon hij toch tevreden naar huis gaan.

Hier de link van een filmpje van Zjef zijn steeple wedstrijd met dank aan Marc Schrevens van DCLA, Zjef zijn wedstrijd begint vanaf 6’45”: https://youtu.be/zLsfr5ayiPQ

.21/08/2022 Ook de jeugdbegeleiders laten van zich horen, dit op de meeting in Kamthout en Mol.

Diana Boelen is goed op dreef, zo wierp ze op de meeting in Mol haar seizoen beste een worp van 21,58m met de discus en met de kogel een worp van 6,74m.

Ook Fran Ceunen deed mee aan discus, haar worp 23,92m.

Karel Teunkens en vriendin Christiane Croes kozen voor een meeting in Kalmthout en dit van de vriendenclubs. Doordat Karel geen tegenstand was in zijn categorie werd er gekozen om er een doorgedreven training van te maken. Zeer snel vertrekken en zien waar men eindigd, Karel liep zijn 5000m in een tijd van 18’37”77 en werd ook kampioen in de categorie M55. Karel waagde zich ook aan het discuswerpen en dit met een worp van 16,35m.

Christiane deed mee aan 3 proeven en had in al deze proeven een persoonlijk record. Discuswerpen, 10,19m en brons, 400m in een tijd van 1’58”14 en zilver en de 1500m in een tijd van 8’56”05 en een 4de plaats, dit allemaal in de categorie W55.

 

22/08/2022 Diana Boelen verbeterd haar clubrecord van hamerslingeren in Mechelen.

Diana slaagde in Mechelen haar clubrecord van het hamerslingeren aan te scherpen naar 33,89m, met het gewichtwerpen behaalde ze een afstand van 10,47m.

Diana haar echtgenoot Jef Van De Reijd wierp met het kogelslingeren 19,38m en met het gewichtwerpen 7,91m.

 

 

Discus 21m 58 seizoensbeste en goed voor de derde plaats en kogel 6m74(4kg) 2de plaats

Weeral puike prestaties van onze masters/trainers deze week…

 

Coach Luc…