Berichten

20/05/2024 Trainersduo Diana Boelen en Jefke Van de Reijd goed op dreef tijdens de 3de Meetjeslandse Werpersmeeting in Eeklo.

20/05/2024 Trainersduo Diana Boelen en Jefke Van de Reijd goed op dreef tijdens de 3de Meetjeslandse Werpersmeeting in Eeklo.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, tennissen, atletiek en frisbee

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, atletiek, gras en de tekst 'Aveo .្ Allianz 血 rEr 2092 時 CEP 會'

Diana Boelen en Jefke Van de Reijd zijn al een tijdje goed bezig en aan opmars bezig Hamerslingeren waarbij Jefke 3 Seizoens Beste (SB) optekende en Diana 1 bij het hamerslingeren. Deze prestaties beloven veel voor het verder verloop van het seizoen, hieronder de uitslagen:

Diana Boelen: Discuswerpen: 20,79m, Gewichtwerpen: 9,79m, Hamerslingeren: 32,70m (SB)

Jefke Van de Reijd: Discuswerpen: 16,50m (SB), Gewichtwerpen: 7,15m (SB), Hamerslingeren: 16,71m (SB)

20/05/2024 Weer een PR voor Sybe Veraghtert op de T-meeting te Tilburg (NL).

Afbeelding met persoon, buitenshuis, kleding, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Junior Sybe Veraghtert trok op 2de Pinksterdag naar Tilburg (NL) om deel te nemen op de 800m. Tilburg is een snelle piste en het weer was goed, niet te warm en weinig of geen wind. Er was één nadeel, er werd niet vertrokken in banen maar op één lijn. Dit is wel een nadeel en eigenlijk niet meer van deze tijd, op de 8 banen piste was er plaats genoeg om in banen te vertrekken waarbij het voordeel is dat er toch wel wat sneller word vertrokken. Sybe kwam ongeveer in 66” door op de 400m, maar naar het einde toe viel de snelheid een beetje terug om te eindigen in een nieuwe PR van 2’14”12, 0,41” beter dan zijn vorige besttijd. De grens van 2’10” komt eraan Sybe!!!

Afbeelding met sport, buitenshuis, persoon, atletiek

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met sport, atletiek, persoon, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

20/05/2024 Open Provinciaal Kampioenschap Meerkamp te Turnhout voor Pup/Min.

Pupil Viktor Binnemans trok naar het stadspark van Turnhout om zich te meten met de andere atleten op verschillende proeven tijdens de Meerkamp. De meerkamp hield de volgende proeven in: 60m, 1000m, Vortex en Ver. In Viktor zijn reeks waren er 47 atleten die hun kansen verdedigde en het was een geslaagde dag. Viktor behaalde de 16de plaats op 48 en dit met 4 Persoonlijke Best prestaties (PB). Hieronder de uitslag:

60m: 9”85 (PB); 1000m: 3’27”84 (PB); Vortex: 25,44m (PB); Ver: 3,51m (PB)

Totaal 1566 punten (PB) en 16de plaats

19/05/2024 CMCC meeting te Alken.

Afbeelding met buitenshuis, sport, atletiek, Sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

De piste van Alken was ook al het decor voor de Provinciale Kampioenschappen, dus bekend terrein voor kadet Lukas Binnemans die zijn zinnen had gezet op de 1500m. Op dat kampioenschap was het zeer felle wind maar deze keer was het windstil en de bui juist voor het vertrek zorgde voor genoeg zuurstof. De wedstrijd, nl de 1500m werd door de kadetten en scholieren samen gelopen in één reeks. Dit zorgde ervoor dat het tempo direct verschroeiend hard was zodat Lukas van bij de start helemaal alleen ervoor stond. Dit is geen leuke en goede situatie, Lukas kwam binnen in een tijd van 5’40”32.

Afbeelding met persoon, sport, atletiek, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met gras, sport, persoon, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Volgende week vrijdag 31 mei 2024 heeft de plaatselijke Engstraatjogging plaats, dit op en ronde de piste van Meerhout. Hieronder de gegevens van de wedstrijd.

Afbeelding met buitenshuis, sport, atletiek, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Engstraatjogging vrijdag 31 mei 2024

De Engstraatjogging omvat een prachtig parcours in het bosrijke gebied van de Engstraten. Het parcours is vlak en de ondergrond is 75 % onverhard. Deelnemers aan de Engstraatjogging kunnen kiezen tussen 4 km – 8 km -12 km. Alle deelnemers staan gelijk aan de start om 19.30 uur. Voor de kinderen start er een Kinderjogging om 18.30 uur.

Uren

 • Start Kinderjogging: 18.30 uur
 • Start Engstraatjogging: 19.30 uur

Afstanden

 • Kinderjogging
  • kleuters: 50 meter
  • 1e graad lager onderwijs: 200 meter
  • 2e graad lager onderwijs: 400 meter
  • 3e graad lager onderwijs: 800 meter

                 * Verrassing voor alle deelnemers

 • Engstraatjogging
  • 4, 8 of 12 kilometer

                 * Gratis aanwezigheidstombola voor alle deelnemers.

Iedere deelnemer maakt kans op één van de hoofdprijzen: een Polar Vantage M2 of een waardebon voor één paar loopschoenen volgens advies van Ren Sport.

Inschrijven

 • Kinderjogging
  • Inschrijven ter plaatse tussen 17.30 en 18.15 uur.
  • Kostprijs: 1 euro
 • Engstraatjogging
  • Inschrijven ter plaatse tussen 18.00 en 19.00 uur.
  • Kostprijs: 6 euro
  • Deelnemers aan ‘Joggen voor beginners’ mogen gratis deelnemen aan de Engstraatjogging.

Verkeers- en parkeerverbod

Er geldt een verkeers- en parkeerverbod tussen 18.30 en 22.00 uur in volgende straten:

 • Kleine Engstraat
 • Speeltuinstraat (tussen Jagersweg en Nieuwstraat)
 • Nieuwstraat
 • Koepoortstraat
 • Grote Engstraat

Organisatie

Gemeentelijke Sportraad en Lokaal Bestuur Meerhout ism Meerhoutse Atletiekvereniging, K Berg en Dal en de Kempense Modelclub.

praktische informatie

wanneer

 • vr 31 mei 2024van 19.30 tot 22 uur

prijs

€ 6,00

– Engstraatjogging: 6 euro – Kinderjogging: 1 euro Deelnemers aan ‘Joggen voor beginners’ mogen gratis deelnemen aan de Engstraatjogging.

waar

atletiekpiste gemeentelijk sportcentrum

Sportlaan zn, 2450 Meerhout

contact

organisatie

gemeentelijke sportraad

https://www.meerhout.be/sportraad

Coach Wouters Luc

15/05/2024 Mooie PR voor Mike Wouters op de Open meeting te Ninove

15/05/2024 Mooie PR voor Mike Wouters op de Open meeting te Ninove

Afbeelding met kleding, persoon, schoeisel, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Scholier Mike Wouters trok op woensdagavond midden in de week naar Ninove om te starten in de 800m. Voor Mike is het moeilijk om in het weekend een atletiekwedstrijd te doen door de langere duurtrainingen voor het fietsen waar hij in juni zal beginnen aan zijn baanseizoen. Voor Mike was het zijn eerste loopwedstrijd van het seizoen en hij keek er echt naar uit. Mike startte behouden en in de laatste 200m ontbond hij zijn krachten om met een mooie PR te eindigen in 2’12”30, 10” beter dan zijn vorige tijd. Hier zit wel wat meer in want het was een negatieve split.

Afbeelding met boom, atletiek, sport, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

12/05/2024 Mooi globaal resultaat op de (BVV) Beker Van Vlaanderen in Nieuwpoort

Afbeelding met persoon, buitenshuis, kleding, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dit weekend moesten we naar de uithoek van België, nl Nieuwpoort om de Beker Van Vlaanderen te betwisten voor Senioren. Verleden jaar was de moederclub (SACN) opgegaan van 2 Landelijke naar 1ste Landelijke, dus een goede handhaving half in de groep van 12 zou een goed resultaat zijn. De Meerhouts Atletiek Vereniging leverde 2 atleten voor deze wedstrijd, Jorne Vanherck op de 1500m en Zjef Ceunen de 3000m. Het was zeer zonnig weer en de meeste atleten vertrokken een dagje voordien om goed uitgerust aan de start te staan. De piste was vrij snel en de ligging perfect, dus ideaal om te presteren.

Voor Jorne Vanherck was koffiedik kijken na zijn ziekte hoe zijn wedstrijd ging verlopen. Er werd voorzichtig gestart en Jorne hield vanuit de 4de plaats alles in de gaten om zo op te schuiven of te reageren indien nodig. Na 2 ronden ging het tempo serieus de hoogte in en Jorne twijfelde even om mee te gaan omdat hij niet wist hoe dit zou kunnen uitdraaien. Na enig twijfeling ging hij zelf ook en kon hij zo de 3de plaats binnen halen in een tijd van 4’01”19 en de daarvoor 10 mooie punten voor de club. Nadien had Jorne toch wel spijt dat hij niet eerder had mee durven aanzetten en was zo tevreden met deze wedstrijd.

Afbeelding met atletiek, persoon, buitenshuis, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, atletiek, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

In de 3000m met Zjef Ceunen werd het eerder een tactische wedstrijd, er was niemand die het aandurfde om mee te gaan met Noah Konteh die van in het begin al een degelijke kloof had. Het was Zjef die de achtervolging leidde met 2 andere atleten in zijn spoor. Ongeveer 1 kilometer van aankomst versnelde deze 2 atleten waar Zjef geen verhaal tegen had. Wel had hij voldoende afstand op de 5de atleet om zo 4de te worden in een tijd van 8’44”22 en 9 punten er boven op waar de club zeer blij mee is.

Afbeelding met persoon, sport, atletiek, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, persoon, atletiek

Automatisch gegenereerde beschrijving

De club SACN leverde een globaal mooi resultaat met de 6de plaats van de 12 ploegen in 1ste Landelijke en het lag dicht bijeen want de ploeg op de 3de plaats had amper 9 punten meer. Proficiat aan het ganse team en hopelijk komt er nog een beetje steun bij zodat we volgend jaar gereed zijn om mee te strijden voor de tittel.

10/05/2024 Circuit 14 Track Meeting Valkenswaard (NL)

Vrijdagavond trokken vader en zoon, Wannes Hendrickx en Senne Hendrickx naar het Nederlands Valkenswaard om zowel de Mijl als de 400m te lopen. Hieronder de uitslagen:

Senne Hendrickx: Mijl: 5’25”52, 400m: 68”47

Wannes Hendrickx: Mijl: 5’31”82, 400m: 66”63

Afbeelding met buitenshuis, hemel, atletiek, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

11-12/05/2024 Puike prestaties op Oriëntatieloop te Maastricht (NL)

Afbeelding met kleding, persoon, hemel, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dit weekend was Maastricht het decor voor het Oriëntatielopen, deze mooie omgeving is ideaal om een wedstrijd in te richten. Ook een 3-tal atleten van MAV trokken naar Maastricht, Senne Hendrickx, Kiara Nijst en Wannes Hendrickx. Kiara wist het podium te halen in de categorie Dames Junior -20 jaar. Hieronder de uitslagen:

Senne Hendrickx jongens -16 jaar: 5de

Kiara Nijst dames juniors -20 jaar: 1ste Proficiat !

Wannes Hendrickx Masters +40 jaar: 5de

09/05/2024 tem 12/05/2024 Vierdaagse van “De 1000km voor Kom op tegen Kanker”

Afbeelding met buitenshuis, wiel, Landvoertuig, voertuig

Automatisch gegenereerde beschrijving

Deze vierdaagse was aan zijn 13de editie toe en na een heel voorjaar met veel wind en regen waren de weergoden goed gezind met zonnig en aangenaam weer. Iedereen in onze omgeving kent wel iemand die met deze heftige ziekte te maken heeft gehad. Daarom is het belangrijk om deze mooie organisatie in de verf te zetten, hetis immers niet niks want in totaal werd er door de 1251 teams 6.925.500 Euro verzameld wat toch het verschil kan maken tegen deze kwade ziekte. Zo heeft atleet Mieke Goetschalkx het gehele parcours afgelegd, mooie prestatie Mieke en zeker een vermelding waard !

Coach Wouters Luc…

08/05/2024 Brons voor Master Stefaan Cools op het BK 10.000m te Leuven.

08/05/2024 Brons voor Master Stefaan Cools op het BK 10.000m te Leuven.

Afbeelding met persoon, sport, kleding, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Op de avond voor O.H. Hemelvaart had het BK 10.000m plaats in Kessel-Lo dat georganiseerd word door DCLA. De weergoden lieten zich van hun beste kant zien, geen zuchtje wind en een aangename temperatuur en ook de organisatie was top, dus een mooie avond voor prestaties. Stefaan Cools had er zin in en voor de start werd er nog even overlegd welke tactiek we gingen toepassen. Stefaan is iemand die nooit het werk schuwt, maar deze keer als coach toch in de oren gefluisterd dat ook hij wel eens een afwachtende houding mag aannemen, op een BK gaat het trouwens voor de plaatsen en niet voor de tijd. De tactiek bleek te werken want met nog 4 ronden van het einde versnelde Stefaan zijn rondentijden van +-1’30” naar 1’21” wat wees op voldoende overschot. Zo nam hij nog 44” voorsprong op zijn directe tegenstander van de organiserende club DCLA voor de 3de plaats. Dolblij kwam Stefaan over de lijn want dit was immers zijn eerste wedstrijd op de piste voor 2024 en het spreekwoord zegt goed begonnen is half gewonnen. Stefaan stak het brons op zak in een tijd van 37’16”05 in de categorie M55.

Afbeelding met persoon, sport, atletiek, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, atletiek, persoon, Sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

09/05/2024 PR voor Sybe Veraghtert op de Runners’Lab Athletics Classic Meeting te Duffel.

De meeting in Duffel is een meeting die altijd mee op het programma staat door de prima indeling en goede organisatie. Dit jaar door omstandigheden maar één atleet aan de start, junior Sybe Veraghtert op de 800m. Sybe werkt nog maar 4 maand met een wekelijks programma en dit begint stilaan zijn vruchten af te werpen. Een 3-tal weken geleden deed Sybe zijn eerste wedstrijd, dit ook op de 800m. Hij begon toen met een tijd van 2’20”67 en deze verbeterde hij vandaag tot een mooie 2’14”53 wat mooi is op zo’n korte tijd. Goed bezig Sybe !!!

Afbeelding met sport, buitenshuis, persoon, atletiek

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, atletiek, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving

09/05/2024 “De toffe peren” meeting te Lebbeke.

Op deze feestdag trok de familie Agten Valerio met hun twee zonen Pablo en Alvero naar de meeting in Lebbeke. Beiden deden het goed maar omdat Pablo nog Benjamin is zijn er helaas geen uitslagen. In deze categorie worden er geen uitslagen opgemaakt. Wel voor Alvero bij de miniemen die 4 van de 6 proeven een Persoonlijk Record (PR) heeft gerealiseerd. Dit is echt een mooie prestatie ! Hieronder de prestaties van Alvero:

80m: 12”75, 1000m: 3’33”54 (PR), 80 Horden: 16,86 (PR), Discuswerpen: 12,39m (PB), Kogelstoten: 6,99m (PR), Hoogspringen: Helaas geen prestatie

Coach Wouters Luc

01/05/2024 Pr’s op de 16de Stessens Athletics Classic meeting te Herentals.

01/05/2024 Pr’s op de 16de Stessens Athletics Classic meeting te Herentals.

Afbeelding met sport, atletiek, buitenshuis, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, sport, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Herentals is de eerste wedstrijd waar er al vroeg op het seizoen op enig niveau gelopen word en waar er altijd een ontspannen sfeer is. Het is ook een wedstrijd waar alle categorieën samen lopen en de reeksen ingedeeld worden volgens tijd. Veel atleten lopen daarom ook hun record omdat men tegen atleten loopt die allemaal het zelfde niveau hebben.

Het was Zjef Ceunen die startte in de B-reeks van de 3000m en na 3 ronden zag je dat het Zjef zijn dagje niet was. Het werd toch wel een teleurstelling want met 8’47”68 eindigde Zjef ver boven zijn PR. Zjef die voor stage van school een volcontinu systeem werkt had voordien 2 nachten gehad en had onvoldoende geslapen door het wisselen van de posten.

Afbeelding met persoon, atletiek, buitenshuis, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met atletiek, persoon, sport, Sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wie wel een PR liep was cadet Senne Hendrickx en junior Sybe Veraghtert en dit op de 800m. Beiden liepen in dezelfde reeks waar Sybe 2’19”23 (-1,4”) en Senne 2’24”36 (-2,5”) liepen. Ook Master Wannes Hendrickx liep de 800m maar zat in een te snelle reeks, Wannes zijn tijd was 2’28”21.

Afbeelding met sport, buitenshuis, boom, atletiek

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, sport, atletiek, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met atletiek, sport, buitenshuis, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

01/05/2024 34ste Jan Borremansmeeting te Duffel.

Op deze meeting 2 deelnemers, pupil Viktor Binnemans en miniem Alvero Agten Valerio, ze hadden beiden duidelijk zin want er werden verschillende proeven afgewerkt met persoonlijke records. Zie hieronder de uitslagen:

Viktor Binnemans Pupil:

60m: 9”89, 1000m: 3’32”45, Vortexwerpen: 24,86m (PR)

Alvero Agten Valerio Miniem:

80m: 12”21, 1000m: 3’37”56 (PB), Kogelstoten: 6,67m, Hoogspringen: 1,30m (PR)

Afbeelding met persoon, buitenshuis, kleding, Menselijk gezicht

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, gebouw, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

03/05/2024 De AVEVE Tuincentrum FAGARD meeting te Tessenderlo.

Op deze open meeting stonden er 3 atleten aan de start, Lukas Binnemans, Senne Hendrickx en Wannes Hendrickx alle 3 op de 800m maar in hun eigen categorie. Voor Lukas was het zijn eerste 800m wat niet zijn favoriete afstand is, toch verdedigde hij zich met alles wat hij in zijn lijf had om te eindigen in 2’46”09. Senne liep terug een PR en deed er weer 2,2” af zijn vorige tijd van. Ook zijn pa Wannes deed er 1,7” af en had zo een nieuwe seizoen beste met 2’22”17. Senne en Wannes deden ook nog een 200m, de gelopen tijden waren voor Wannes 29”13 en voor Senne 30”35.

04/05/2024 Clubrecord voor Diana Boelen op de 2de Meetjeslandse Werpersmeeting te Eeklo.

Het trainersduo Diana Boelen en Jefke Van de Reijd trokken naar de werpersmeeting te Eeklo. Diana is al een tijdje goed bezig en regelmatig met haar worpen, zij verbrak het Clubrecord in de categorie W55 in het hamerslingeren. Jefke had een seizoen beste met het gewichtwerpen. Hieronder de uitslagen:

Diana Boelen:


Discuswerpen: 20,38m, Gewichtwerpen: 9,51m, Hamerslingeren: 32,63m

Jefke Van de Reijd:

Discuswerpen: 15,93m, Gewichtwerpen: 6,71m, Hamerslingeren: 15,37m

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, atletiek, tennissen en frisbee

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, atletiek, gras en de tekst 'KiPeo rner Allianz 中 1092 결 CEPE'

01/05/2024 Biesakkerrun te Balen.

Goed nieuws van het duo Diana Boelen en Jefke Van de Reijd, beiden liepen de op deze jogging de 4km. Beiden genoten van deze loop want het was al een half jaar geleden dat Jefke nog eens aan een de start verscheen van een jogging. Knap van beiden, een goede training en voorbeeld voor de jeugd.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, fiets, weg en tekst

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Coach Wouters Luc…

28/04/2024 Puike prestaties op de interclub te Gent.

28/04/2024 Puike prestaties op de interclub te Gent.

Afbeelding met persoon, kleding, schoeisel, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dit weekend had de Interclub plaats van de kadetten en scholieren te Gent om de kleuren te verdedigen van moederclub Neerpelt (SACN). Vier atleten van de Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) verdedigden mee de kleuren en met succes want de ploeg eindigde knap op de 2de plaats in de afdeling 2B. Dit was niet zomaar vanzelfsprekend omdat de club verleden jaar ook al een afdeling hoger gepromoveerd was. De Interclub is vooral een collectief gegeven waar iedereen die een beetje de club in het hart draagt probeert zijn steentje bij te dragen, in grote lijnen is dit ook zo gelukt. Elk puntje telt en dat het soms op een puntje op aan komt is in het verleden al zeer dikwijls gebleken. De felle wind zorgde soms voor onvoorspelbare resultaten.

Het was loopster Kiara Nijst die al om 10u00 in de morgen moest aantreden voor het speerwerpen bij de scholieren vrouwen. Zij werd vrij laat nog opgeroepen om een atleet te vervangen die niet wou mee doen, toch deed Kiara dit meer dan goed want het is niet zo eenvoudig als je nooit veel met een speer hebt getraind en zo’n ding goed in de lucht te werpen. Toch pakte Kiara met haar worp van 15,87m 3 punten mee en hielp ze zo de club mee naar de 2de plaats. In de namiddag trok Kiara de stad in om mee te doen aan een korte Oriëntatieloop waar ze knap 4de werd met 1’ achter de winnares.

Afbeelding met buitenshuis, sport, persoon, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, hemel, boom, gebouw

Automatisch gegenereerde beschrijving

Na Kiara moest ook Mike Wouters moest aan de slag bij het speerwerpen van de scholieren jongens. Het ging iets minder vlot dan verleden week op het Provinciaal Kampioenschap. Toch haalde hij met zijn worp van 35,42m de 4de plaats en 9 punten als buit voor de club.

Afbeelding met buitenshuis, sport, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, schoeisel, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bij de kadetten heren op de 800m was het de beurt aan Senne Hendrickx die de laatste maanden enorm gegroeid is dat gepaard ging met heel wat groeipijntjes. Door deze groeipijntjes was het vooral luisteren naar het lichaam en regelmatig een rustdag ipv een training inplannen en indien hij kon trainen werd dit ingevuld met vooral uithouding. Een 800m zonder echte pistetrainingen is dan ietsje moeilijker naar het einde toe en dat ondervond ook Senne. Naar het einde toe moest hij de rol lossen om zo de 8ste plaats in beslag te nemen met een tijd van 2’27”33 en 5 kostbare punten.

Afbeelding met sport, atletiek, buitenshuis, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met sport, persoon, atletiek, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

De jongste van de 4, eerste jaars kadet Lukas Binnemans had zich voorgenomen om zijn tijd van verleden week te verbeteren op de 1500m. Er vormde zich al snel een groepje van 3, Lukas nestelde zich in de groep van de achtervolging en 700m nam Lukas de leiding van dit groepje zodat het tempo terug de hoogte in ging. Dit loonde want met de tempoverhoging moesten er ook atleten lossen en kwam hij op deze manier aan op de 7de plaats en mooie PR van 5’25”84, 4,5” beter dan de week voordien + niet te vergeten de 6 punten voor de club.

Afbeelding met persoon, buitenshuis, atletiek, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, schoeisel, boom, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ook het kogelstoten van de scholieren heren was voor Mike Wouters zijn rekening en het was van de pupillen reeks geleden dat hij nog een kogel had vast gehad. Toch was het resultaat nog deftig want met een 6de plaats en een worp van 9,06m raapte hij 7 punten bijeen voor de club.

Afbeelding met buitenshuis, atletiek, sport, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, hemel, gras, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

In het totaalklassement behaalde de club (SACN) de 2de plaats met 365,5 punten, achter de verdiende winnaar AVT die met 396 punten volgend jaar Landelijke 1 uitkomen. Langs deze weg toch een dank wel voor jullie komst op deze wedstrijd want elk puntje is kostbaar…

Coach Wouters Luc…

20/04/2024 Provinciaal Kampioenschap brengt 4 medailles op te Alken.

20/04/2024 Provinciaal Kampioenschap brengt 4 medailles op te Alken.

Afbeelding met buitenshuis, persoon, sport, hemel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Geen beschrijving beschikbaar.

Geen beschrijving beschikbaar.

Afbeelding met persoon, atletiek, sport, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

1ste dag Provinciaal Kampioenschap te Alken.

De eerste dag waren er 2 atleten aan de slag, junior Sybe Veraghtert en 1ste jaars senior Zjef Ceunen, allebei op de 800m. Het weer was winters, zeer koude wind die er voor zorgde dat het in de wind op een lastige klus werd.

Voor Sybe is alles nog zeer nieuw, nog maar 3,5 maand met een echt schema aan het werken, eerste keer mee op stage, dus de wereld van de atletiek gaat nog maar pas open voor hem. Sybe had wel een aantal crossen afgewerkt in de winter, maar een pistewedstrijd is toch altijd iets anders. Toch wel wat gespannen stond hij aan de start wat zeer normaal is. Het is nog zoeken naar het juiste tempo maar vooral het leuk vinden is belangrijk en dat was zeker het geval. Sybe eindigde in zijn eerste 800m op de 7ste plaats in een tijd van 2’20”67. Het kan alleen maar beteren Sybe.

Afbeelding met sport, buitenshuis, atletiek, spoor

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, atletiek, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Zjef had zich voorgenomen ondanks geen specialist 800m om het zomaar uit handen te geven. Zjef trok vanaf de start goed door ondanks de felle wind en he was pas na 500m dat het gat op hem terug was gedicht. Het waren diegene die zich wat hadden kunnen weg steken die de leiding overnamen. Doch Zjef blijf in zijn ritme en eindigde zo mee op het podia met de 3de plaats in een tijd van 1’58”83. Snel draaide Zjef zijn knop om richting de volgende dag met de focus naar de 1500m.

Afbeelding met sport, atletiek, persoon, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

2de dag Provinciaal Kampioenschap te Alken.

Op de 2de dag was de wind ietsje minder maar bleef het toch een vrij winterse temperatuur. Deze dag 5 atleten aan de slag, kadet Lukas Binnemans op de 1500m, scholier Mike Wouters voor het speerwerpen, Sybe Verachtert de 400m en Zjef Ceunen en Jorne Vanherck op de 1500m, met Jorne ook nog op de 5000m.

Het was Mike Wouters die als eerste aan de slag ging met het speerwerpen op dag 2 die al fietsend van Lille naar Alken met een ommetje langs het heuvelend Aarschot was gereden met een totaal van 86km. Snel omkleden en nog wat inlopen voor de opwarming. Mike deed het speerwerpen omdat hij volgende week dit nummer moet doen op de BVV. Het was een meevaller want ondanks geen speertraining te doen ging de speer 7,13m verder dan verleden jaar. In zijn 2de poging ging de speer 37,13m ver waar hij de 3de plaats mee naar huis nam en zo ook vertrouwen voor de BVV volgende week.

Afbeelding met gras, buitenshuis, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, gras, persoon, hemel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Op dag 2 was Sybe ietsje rustiger dan de dag voordien die deze keer voor 1 ronde ging, de 400m. De start ging goed, ietsje te goed want de eerste 200m ging hij volle bak tegen de wind in waardoor het tempo in de 2de helft wat zakte. Toch benaderde hij de grens van de minuut met een tijd van 60”23, de volgende keer duik je daar zeker onder Sybe.

Afbeelding met atletiek, sport, persoon, Sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, schoeisel, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Voor Lukas Binnemans is het ook een hele aanpassing, als jongste bij de kadetten en voor de eerste maal een 1500m. Lukas was goed mee in de start, maar op een moment viel er een gaatje dat Lukas iets te laat had gezien en alleen niet meer dicht kreeg. Maar wie die Lukas kent weet dat hij blijft doorzetten en zich ten volle geeft. De laatste 500m versnelde hij nog om zo te eindigen op een 6de plaats en tijd van 5’30”33. Mooi Lukas !!!

Afbeelding met sport, atletiek, buitenshuis, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, atletiek, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

In de reeks 1500m van de senioren nu wel met z’n twee, Zjef Ceunen en Jorne Vanherck. Zjef was gemotiveerd om het resultaat van gisteren wat recht te trekken. Beiden zaten direct mee vooraan in de kopgroep om het tempo mee te controleren. Het was vooral Jorne die mee de controle voerde, maar teken deed dat het niet goed ging. Met nog 650m te lopen deed Jorne de deur open aan de binnenkant zodat Zjef stevig kon versnellen. Zjef nam een aantal meters voorsprong en gaf deze niet meer af en won zo in een tijd van 4’03”64.

Afbeelding met persoon, atletiek, sport, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met atletiek, buitenshuis, sport, spoor

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, sport, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Jorne Vanherck startte ondanks zijn slecht gevoel in de 5000m maar kon geen echte vuist maken. Door een voedselvergiftiging en de gevolgen daarvan waren de krachten weg en was het beter geweest om te rusten. Jorne kwam zeer teleurgesteld uitbollend als 3de over de lijn in een tijd van 15’48”49. Terug wat opladen en wat rust gunnen na de ziekte en dan komt dit allemaal weer goed.

Afbeelding met sport, atletiek, persoon, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

20/04/2024 Oosteljogging in Oosterlo bij Geel.

Afbeelding met persoon, Menselijk gezicht, kleding, overdekt

Automatisch gegenereerde beschrijving

Hier stonden 2 atleten aan de start, Kiara Nijst en Stijn Binnemans die respectievelijk de 6,5km en de 13km betwiste.

Voor Kiara was het even kijken hoe het ging want de dag voordien had ze nog een pistetraining afgewerkt. Maar Kiara deed het rustig aan zodat de beentjes toch weer niet helemaal in de verzuring gingen. Toch werd ze nog de 2de vrouw in deze koers en 30ste in de algemene uitslag.

Afbeelding met buitenshuis, boom, schoeisel, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, gras, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Stijn ging er meteen tegen aan op de langere afstand van 13km en ging zeer vlot, Stijn eindigde 2de in zijn categorie M40 en 5de in het algemeen klassement. Stijn is ondertussen mooie stappen aan het zetten in het lopen met als doel op “De Hel van Kasterlee” het lopen sneller te laten gaan.

Afbeelding met buitenshuis, hemel, persoon, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

21/04/2024 De LOTTO Duatlon te Tongerlo.

Stijn Binnemans die soms de extremen opzoekt startte na de wedstrijd van gisteren in Oosterlo ook in de Duatlon van Tongerlo. Deze wedstrijd bestond uit 6km RUN / 21km BIKE / 3km RUN werd gelopen rond de abdij en gefietst op de goede snelle betonwegen. Stijn had toch wel wat vermoeide benen van de dag voordien, maar startte goed en liep de 6km aan gemiddelde van 3’53”/km, de 21km aan 36km/h en de laatste 3km lopen aan 4’12”/km wat normaal is met de vermoeidheid die er nog in zat. In totaal eindigde Stijn 44ste en in zijn categorie 8ste waar hij op dit moment tevreden mee is.

Afbeelding met buitenshuis, schoeisel, persoon, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, Fietswiel, hemel, wiel

Automatisch gegenereerde beschrijving

14/04/2024 Sahara City Run te Lommel.

Het was voor Marlies Willekens al even geleden dat ze een wedstrijd betwist had en de Sahara-run in haar woonplaats Lommel was zo een goede wedstrijd om de benen eens te testen. Het is niet de gemakkelijkste loop, men moet in deze wedstrijd immers door het gebied “De Sahara” wat bekend staat voor het losse zand. Marlies koos voor de kortste afstand de 6km om terug te beginnen. In deze race kwam Marlies vrij fris over de meet als 24ste door in het algemeen klassement en als 4de vrouw.

Afbeelding met persoon, buitenshuis, kleding, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, kleding, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

24/04/2024 Tijdens de Paasvakantie hebben de jeugdtrainers niet stil gezeten.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, atletiek, gras en tekst

Diana Boelen en Jefke Van de Reijd hebben niet stilgezeten tijdens de Paasvakantie en deden verschillende competities. De hamer vliegt meermaals over de 30m wat wijst op Diana haar goede vorm. Hieronder de uitslagen:

01/04/2024 Werpersmeeting te Alken.

Diana Boelen: Hamerslingeren: 32,38m

Jefke Van de Reijd: Hamerslingeren: 15,65m

Fran Ceunen: Hamerslingeren: 33,47m

06/04/2024 Open meeting te Bree.

Diana Boelen: Discuswerpen: 21,25m

Jefke Van de Reijd: Discuswerpen: 15,78m, Verspringen: 2,77m

07/04/2024 Open meeting te Turnhout.

Diana Boelen: Hamerslingeren: 30,93m, Speerwerpen: 15,31m

Jefke Van de Reijd: Hamerslingeren: 15,86m, Discuswerpen: 16,00m

13/04/2024 Meetjeslandse werpersmeeting te Eeklo.

Diana Boelen: Hamerslingeren: 31,97m, Discuswerpen: 19,60m, Gewichtwerpen: 9,84m

Jefke Van de Reijd: Hamerslingeren: 16,51m, Discuswerpen: 15,72m, Gewichtwerpen: 6,54m

Coach Wouters Luc…