15/05/2024 Mooie PR voor Mike Wouters op de Open meeting te Ninove

15/05/2024 Mooie PR voor Mike Wouters op de Open meeting te Ninove

Afbeelding met kleding, persoon, schoeisel, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

Scholier Mike Wouters trok op woensdagavond midden in de week naar Ninove om te starten in de 800m. Voor Mike is het moeilijk om in het weekend een atletiekwedstrijd te doen door de langere duurtrainingen voor het fietsen waar hij in juni zal beginnen aan zijn baanseizoen. Voor Mike was het zijn eerste loopwedstrijd van het seizoen en hij keek er echt naar uit. Mike startte behouden en in de laatste 200m ontbond hij zijn krachten om met een mooie PR te eindigen in 2’12”30, 10” beter dan zijn vorige tijd. Hier zit wel wat meer in want het was een negatieve split.

Afbeelding met boom, atletiek, sport, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

12/05/2024 Mooi globaal resultaat op de (BVV) Beker Van Vlaanderen in Nieuwpoort

Afbeelding met persoon, buitenshuis, kleding, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dit weekend moesten we naar de uithoek van België, nl Nieuwpoort om de Beker Van Vlaanderen te betwisten voor Senioren. Verleden jaar was de moederclub (SACN) opgegaan van 2 Landelijke naar 1ste Landelijke, dus een goede handhaving half in de groep van 12 zou een goed resultaat zijn. De Meerhouts Atletiek Vereniging leverde 2 atleten voor deze wedstrijd, Jorne Vanherck op de 1500m en Zjef Ceunen de 3000m. Het was zeer zonnig weer en de meeste atleten vertrokken een dagje voordien om goed uitgerust aan de start te staan. De piste was vrij snel en de ligging perfect, dus ideaal om te presteren.

Voor Jorne Vanherck was koffiedik kijken na zijn ziekte hoe zijn wedstrijd ging verlopen. Er werd voorzichtig gestart en Jorne hield vanuit de 4de plaats alles in de gaten om zo op te schuiven of te reageren indien nodig. Na 2 ronden ging het tempo serieus de hoogte in en Jorne twijfelde even om mee te gaan omdat hij niet wist hoe dit zou kunnen uitdraaien. Na enig twijfeling ging hij zelf ook en kon hij zo de 3de plaats binnen halen in een tijd van 4’01”19 en de daarvoor 10 mooie punten voor de club. Nadien had Jorne toch wel spijt dat hij niet eerder had mee durven aanzetten en was zo tevreden met deze wedstrijd.

Afbeelding met atletiek, persoon, buitenshuis, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, atletiek, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

In de 3000m met Zjef Ceunen werd het eerder een tactische wedstrijd, er was niemand die het aandurfde om mee te gaan met Noah Konteh die van in het begin al een degelijke kloof had. Het was Zjef die de achtervolging leidde met 2 andere atleten in zijn spoor. Ongeveer 1 kilometer van aankomst versnelde deze 2 atleten waar Zjef geen verhaal tegen had. Wel had hij voldoende afstand op de 5de atleet om zo 4de te worden in een tijd van 8’44”22 en 9 punten er boven op waar de club zeer blij mee is.

Afbeelding met persoon, sport, atletiek, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, sport, persoon, atletiek

Automatisch gegenereerde beschrijving

De club SACN leverde een globaal mooi resultaat met de 6de plaats van de 12 ploegen in 1ste Landelijke en het lag dicht bijeen want de ploeg op de 3de plaats had amper 9 punten meer. Proficiat aan het ganse team en hopelijk komt er nog een beetje steun bij zodat we volgend jaar gereed zijn om mee te strijden voor de tittel.

10/05/2024 Circuit 14 Track Meeting Valkenswaard (NL)

Vrijdagavond trokken vader en zoon, Wannes Hendrickx en Senne Hendrickx naar het Nederlands Valkenswaard om zowel de Mijl als de 400m te lopen. Hieronder de uitslagen:

Senne Hendrickx: Mijl: 5’25”52, 400m: 68”47

Wannes Hendrickx: Mijl: 5’31”82, 400m: 66”63

Afbeelding met buitenshuis, hemel, atletiek, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

11-12/05/2024 Puike prestaties op Oriëntatieloop te Maastricht (NL)

Afbeelding met kleding, persoon, hemel, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dit weekend was Maastricht het decor voor het Oriëntatielopen, deze mooie omgeving is ideaal om een wedstrijd in te richten. Ook een 3-tal atleten van MAV trokken naar Maastricht, Senne Hendrickx, Kiara Nijst en Wannes Hendrickx. Kiara wist het podium te halen in de categorie Dames Junior -20 jaar. Hieronder de uitslagen:

Senne Hendrickx jongens -16 jaar: 5de

Kiara Nijst dames juniors -20 jaar: 1ste Proficiat !

Wannes Hendrickx Masters +40 jaar: 5de

09/05/2024 tem 12/05/2024 Vierdaagse van “De 1000km voor Kom op tegen Kanker”

Afbeelding met buitenshuis, wiel, Landvoertuig, voertuig

Automatisch gegenereerde beschrijving

Deze vierdaagse was aan zijn 13de editie toe en na een heel voorjaar met veel wind en regen waren de weergoden goed gezind met zonnig en aangenaam weer. Iedereen in onze omgeving kent wel iemand die met deze heftige ziekte te maken heeft gehad. Daarom is het belangrijk om deze mooie organisatie in de verf te zetten, hetis immers niet niks want in totaal werd er door de 1251 teams 6.925.500 Euro verzameld wat toch het verschil kan maken tegen deze kwade ziekte. Zo heeft atleet Mieke Goetschalkx het gehele parcours afgelegd, mooie prestatie Mieke en zeker een vermelding waard !

Coach Wouters Luc…