INFOBRIEF ONDERSCHEID RECREANT – WEDSTRIJDATLEET

 

Beste atleet, beste ouder, beste MAV-er,

 

In deze infobrief willen we u het onderscheid toelichten tussen recreant en wedstrijdatleet.

Onze atletiekvereniging MAV is opgestart en erkend als recreantenvereniging omdat we, als beginnende atletiekclub, nog niet voldoen aan de voorwaarden om erkend te worden als wedstrijdvereniging. Dit heeft vnl. te maken met het aantal leden dat verplicht als wedstrijdatleet dient aangesloten te zijn.

Het is onze bedoeling om in de nabije toekomst ook een volwaardige wedstrijdvereniging te worden, maar zolang we niet over het vereiste aantal wedstrijdatleten beschikken, kunnen we enkel atletiek aanbieden als een recreantenvereniging.

Uiteraard zijn er bij onze atleten ook atleten die het hele jaar door deelnemen aan wedstrijden. Om deze atleten de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan wedstrijden, zijn we een samenwerking aangegaan met de atletiekclub van Neerpelt (SACN).

De wedstrijdatleten die aangesloten zijn bij SACN ontvangen dan een officieel borstnummer van de Val (wedstrijdnummer toegekend door de Vlaamse Atletiekliga) waarmee je kan inschrijven om deel te nemen aan wedstrijden.

Indien uw zoon of dochter zou wensen aan te sluiten als wedstrijdatleet bij de club van Neerpelt (SACN), betalen zij hiervoor aan SACN het lidgeld van 110,00 euro en een bedrag van 25,00 euro aan MAV als vergoeding om te kunnen trainen op de piste van Meerhout. Vul steeds uw gegevens in op de inschrijvingslink van MAV!

De trainingen voor de wedstrijdatleten gaan, tesamen met de recreanten, gewoon door in Meerhout en de wedstrijdatleten zijn ook volledig verzekerd.

Eind oktober/begin november start het winterseizoen met de crossen/veldlopen, d.w.z. dat het nieuwe seizoen dan al bezig is en dat u reeds een keuze heeft moeten maken over de aansluiting van uw zoon of dochter als recreant (bij MAV) of als wedstrijdatleet (bij SACN).

We begrijpen dat uw zoon of dochter misschien eens graag zou deelnemen aan een wedstrijd, maar dat ze nu nog niet kunnen zeggen dat dit iets is dat ze het ganse atletiekseizoen willen doen. Het is dan misschien ook niet nuttig om dadelijk in te schrijven als wedstrijdatleet wanneer ze slechts 1x zouden deelnemen aan een wedstrijd en dan oordelen dat dit toch niet echt hun ding is…

Daarom lichten we u ook graag de werkwijze toe om aan wedstrijden mee te doen als recreant (aangesloten bij MAV), zonder het borstnummer van de VAL, hetgeen ook mogelijk is, maar dan onder iets andere voorwaarden.

Je kan als recreant ook deelnemen aan wedstrijden (zowel in het winter- als in het zomerseizoen), maar dan moet je bij de inschrijving voor de wedstrijd een daglicentie aankopen (i.p.v. het borstnummer bij de VAL dat een heel jaar geldig is). Afhankelijk van de organiserende club betaal je hiervoor een bedrag van maximum 10,00 euro. Uiteraard ben je wel verzekerd wanneer je deelneemt met zo’n daglicentie.

Stel dat uw zoon of dochter na 1, 2, 3 keer proberen het echt leuk vindt om aan wedstrijden mee te doen en graag op regelmatige basis aan wedstrijden wenst deel te nemen, dan is het uiteraard, vanuit financiële overwegingen interessanter om aan te sluiten als wedstrijdatleet bij Neerpelt. Het totaalbedrag van de daglicenties kan immers duurder uitkomen wanneer u via deze wijze zou deelnemen aan bv. 4, 5 of meer wedstrijden dan het aanschaffen van een borstnummer bij de VAL.

Een overgang van recreant naar wedstrijdatleet (overstap van de Meerhoutse Atlietiekvereniging naar de club in Neerpelt) is mogelijk gedurende het ganse seizoen. Wij helpen u graag met het nodige papierwerk dat daarbij komt kijken. Indien u deze beslissing redelijk kort na de start van het nieuwe seizoen neemt, kunnen we ervoor zorgen dat de overstap voor u geen meerkost betekent.

In dit kader zullen we u binnenkort via mail laten weten aan welke 3 door ons geselecteerde veldlopen uw zoon of dochter kan deelnemen om eens te proberen. Op deze wedstrijden zal steeds een trainer van onze club aanwezig zijn om de atleetjes te begeleiden. Indien uw zoon of dochter graag deelneemt aan een wedstrijd, laat het dan zeker even weten aan de trainer.

Het staat u uiteraard vrij om uw zoon of dochter ook dadelijk in te schrijven als wedstrijdatleet bij SACN volgens de werkwijze zoals hierboven vermeld is, maar dan bent u ervan op de hoogte dat dit iets duurder zal zijn wanneer hij of zij slechts 1 keer aan een wedstrijd zal deelnemen….

Indien u hieromtrent nog verdere vragen heeft, kan u altijd iemand van onze club aanspreken op de training of een mailtje sturen naar meerhoutseav@gmail.com. 

 

Sportieve groeten