17/12/2023 Straffe prestatie van Stijn Binnemans op “De Hel van Kasterlee”.

17/12/2023 Straffe prestatie van Stijn Binnemans op “De Hel van Kasterlee”.

Afbeelding met tekst, Reclamebord, plafond, nacht

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met kleding, Menselijk gezicht, muur, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Geen beschrijving beschikbaar.

Voor Stijn Binnemans stond de “De Hel” aangestipt in het vet rode letters, 15km lopen, 125 met mountainbike en 30km lopen. De dagen/weken voordien had het veel geregend wat de omloop omtoverde in hier en daar slijkerige stukken. De dag was het aangenaam weer om te sporten en het bleef gelukkig droog, water was er de voorbije dagen genoeg gevallen. Voor Stijn was het de 3de keer dat hij deelnam, de eerste keer, 3 jaar geleden was Stijn van de 400 deelnemers 147ste, vorig jaar 95ste en dit jaar TOP met een 45ste plaats. Als coach had ik op voorhand eerder richting plaats 75 aangegeven. De cijfertjes zal ik geven, de wedstrijd heeft Stijn zelf hieronder neergepend.

De eerste loop was geen 15km, maar 14,38km deze werd afgelegd in 4’10”/km en kwam hij de wissel binnen op de 90ste plaats. Het mountainbiken bestond uit 5 ronden en elke ronde schoof hij op in plaatsen, ronde 1 -> 65ste, ronde 2 -> 51ste, ronde 3 -> 55ste, ronde 4 -> 40ste en na ronde 5 -> 39ste. In totaal had hij 5h20’ nodig gehad voor de 125km met de mountainbike aan gemiddelde van 23,4km/h. De loop van 30km werd afgelegd in 2h26’ aan een gemiddelde van 5’08”/km. Dit had ik ergens wel wat sneller ingeschat en waar we volgend jaar moeten aan werken dat dit onder de 5’/km is. Alles samen werd dit afgelegd onder de 9h in een tijd van 8h52’20”, dit met de 45ste plaats algemeen en de 10de plaats in de categorie M40 jaar en dit van de 400 deelnemers. Atleet en coach waren superblij met deze mooi prestatie.

Dit heb je dik verdiend Stijn en je hebt uw programma perfect afgewerkt, alhoewel dat het voor de coach soms nadenken was en puzzelen om een evenwicht te vinden in trainingen, werk en gezin. Maar we zijn erin geslaagd om alles evenwichtig te houden. Dank u wel aan iedereen om Stijn mee te helpen tot deze prestatie….

HEL VAN KASTERLEE 2023 gezien door de ogen van de atleet zelf, Stijn Binnemans.

Mijn 3de deelname aan de “zwaarste duatlon ter wereld” de Hel van Kasterlee!

De schrik zat er bij iedereen goed in, iedereen werd bang gemaakt via foto’s en filmpjes op allerlei sociaal media, van fietsen door grachten, slijk dabben en half verzopen mannekes …

Het parcours zou een echte hel worden door het overmatige regenen…

Maar dat maakte qua voorbereiding niet uit, deze was quasi perfect verlopen, uiteraard de klassieke fout een beetje laat op het jaar wakker geworden maar voor de rest op een achillespeesblessure van een paar weken na heb ik weinig tegenslag gehad, aja uiteraard niet te vergeten in oktober een gebroken kader van mijn wedstrijdfiets, die dankzij toch wel goeie service van Cube, nog goed op tijd vervangen is geraakt zodat ik zonder al te veel kopzorgen naar 17 december kon toeleven! (Merci Dylan)

De Hel zelf dan! Goed op tijd uit bed, om dan om 5u15 zeven boterhammekes binnen te duwen… dit is al een prestatie op zich denk ik dan.

Op tijd vertrokken, rond 6u40 auto geparkeerd en alles uitladen. Koen en Dave waren ondertussen ook gearriveerd en gezamenlijk naar de sporthal gewandeld.

Fiets gaan afgeven aan de wisselzone, ons plaatske gaan zoeken in de hal en omkleden. Stresstoiletje nog snel voor naar de start af te zakken om omstreeks 7u45 klaar te staan om naar een mooie show te zien, stil vuurwerk met het nodige vuur en het uitdagen van de duivel hemzelf is altijd een reden om er vroeg bij te zijn! Knappe dinges vanwege de organisatie!

8u stipt vertrekken met lopen voor een kleine 15Km. Traditiegetrouw een 5seconden per km sneller gelopen maar dit kon ik nog goed verteren. Het lopen resulteerde in een 90ste plek, wat een beetje teleurstellend was in mijn ogen.

Dus snel voortgedaan in de wisselzone, 3 minuten later (91ste wissel) zat ik op mijn MTB voor een goeie 125km zwoegen en ploeteren. Eerste 2rondes alleen afgehaspeld, zonder veel groepjes waar ik kon aansluiten of die bij mij aansloten. Na dikke 2 ronden zag ik achter mij een groepje van 2 of 3 waar ik mij een beetje heb laten afzakken om bij deze 2 bij aan te sluiten.

Dit bleek een goede zet. Luc en Gust waren mijn tegenstanders en tegelijk ook mijn teammates op deze moment. Het samenwerken ging wel vlot.

elke ronde gingen we sneller en sneller, het parcours werd er, vond ik tenminste, elke ronde ook beter bij liggen… we begonnen renners te dubbelen en werden geen enkele keer ingehaald. Dit gaf wel vleugels zodat de 125Km zeer snel om was, ook het machtige aantal supporters naast het parcours maakte de race een heel pak aangenamer.

eten en drinken heb ik heel goed kunnen doen zodat ik met een goed gevoel richting wisselzone fietste. 45ste plaats algemeen enkel het fietsen.

Anke moest serieus uit haar pijp komen toen ik van mijn fiets vloog en naar de sporthal liep, deze wissel was enorm snel zodat ik al na minder dan 2 minuten terug op de baan was met mijn loopschoenen aan!

Het laatste onderdeel was de 30Km afhaspelen op een oersaai parcours.

ik startte een beetje terughoudend, eerste 10km gingen niet zoals gepland, na 10km toch een beetje kunnen versnellen en dit tempo een 7tal km kunnen aanhouden. Na 17km was het vet van de soep en is het tempo terug een beetje gedaald, uiteindelijk toch over de meet gelopen met een gemiddeld tempo van 5’08 per km, vooropgesteld tempo was eigenlijk toch onder de 5’00. Dus werkpuntje naar de toekomst toe…

Al bij al met het laatste lopen geen plek nimmer gewonnen noch verloren wat na aankomst in de magische sporthal op de alom bekende rode loper resulteerde in een algemene 45ste plaats!

Mijn coach en ikzelf hoopten, droomden rond de 70ste plek te eindigen en deze doelstelling werd heel uitstekend gehaald, had ik nu die laatste 30km toch maar…

In mijn categorie 40+ behaalde ik een knappe 10de plek, terwijl algemeen de 1ste en 3de atleet ook al masters (40+) zijn mag ik wel trots zijn op deze prestatie!

Bedankt aan de organisatie van Kasterlee voor een alweer prachtige editie, mijn vrouwtje Anke Vervloesem voor mij een heel jaar te ondersteunen inclusief vandaag! En uiteraard een dikke dankjewel aan mijn coach Luc Wouters die het beste uit mij kan halen keer op keer. Hopelijk kunnen we nog progressie boeken! Bedankt ook Senne en Arne om mij mijn trainingen te laten afhandelen en telkens weer mee naar de wedstrijden te rijden.

Ook een dikke dankjewel aan MTB Zammel om massaal aanwezig te zijn naast het parcours en de talloze trainingen die we samen afgelegd hebben op de MTB.

Ook alle mede atleten van MAV een dikke dankjewel om al die looptrainingen samen af te werken op de piste!

Volgend jaar 22 december 2024 staat al in potlood in mijn agenda…

Geen beschrijving beschikbaar.

Geen beschrijving beschikbaar.

Kan een afbeelding zijn van 6 mensen, belichting, vuur, menigte en tekst

Stijn Binnemans en Coach Wouters Luc…