09/12/2023 Stefaan Cools verrast vriend en tegenstand op het BK Masters te Brussel met een 3de plaats.

09/12/2023 Stefaan Cools verrast vriend en tegenstand op het BK Masters te Brussel met een 3de plaats.

Afbeelding met buitenshuis, persoon, kleding, hemel

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met kleding, persoon, hemel, tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Deze keer was het Park van Laken in Brussel het decor voor het Belgisch Kampioenschap van de Masters. Deze mooie omloop is de dag nadien ook the place do be voor het Europees Kampioenschap. De omloop lag er zeer zwaar bij door de regen van de laatste maand en de helling maakte dat het een zware uitputtingswedstrijd ging worden. De totale afstand van 4000m werd verdeeld over 4 ronden aan de buitenkant van omlopen, dus het was 4x omhoog naar het hoogste punt in deze wedstrijd.

De wedstrijd waarin Stefaan startte was voor alle reeksen boven de 50 jaar en dit was duidelijk gemaakt door het leeftijdscategorie dat op iedere atleet zijn rug hing. Dit gebeurd zelden en is een verademing voor de atleten om te kijken wie er rondom hen loopt en zeer duidelijk voor het publiek. Stefaan was goed weg in de start en kwam boven als ongeveer 10de algemeen en 3de van zijn leeftijd. Een goede start is half gewonnen, maar als coach was ik er niet gerust in want weinig tellen achter Stefaan waren Herman Vets en Marc Neefs hun best aan het doen om tot bij Stefaan te geraken. In ronde 3 van de 4 kwam Herman Vets tot bij en over Stefaan in de bergop. Maar in de bergaf stoof Stefaan als een sneltrein naar beneden, dit was mogelijk door de langere pinnetjes onder de spikes. Terug beneden had Stefaan terug een voorsprong op de 4de van zijn categorie, maar in de bergop verloor Stefaan weer de genomen afstand en kwam als 4de boven. Maar in de bergaf was het weer Stefaan die zich liet gaan naar beneden en zo de 3de stek in zijn broekzak nam, dit achter winnaar stefan Rens en de Waal EI Ouassi Rédouane. Stefaan en coach waren dolgelukkige want dit was duidelijk beter dan verwacht en het was dan ook stralen op het podium.

Afbeelding met buitenshuis, persoon, gras, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

10/11/2023 Senne Hendrickx en Jan Cornelissen op hoogste schavot in de L’Avant Sylvestrecross (NL).

Afbeelding met kleding, persoon, buitenshuis, Menselijk gezicht

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met kleding, persoon, buitenshuis, Menselijk gezicht

Automatisch gegenereerde beschrijving

De cross in Reusel is een kleinere wedstrijd maar toch heeft men er altijd een mooi deelnemersveld waar de cross plaats heeft aan de omgeving van de Brandtoren. Singel tracks en korte steilere hellingen maken dat het een zeer boeiende omloop is.

Senne Hendrickx zit midden in de examens en zakte naar Reusel af als ontspanning tussendoor. Senne die aan een opmars bezig is en de conditie met de week ziet verbeteren schoot als een peil uit een boog bij de start weg van de concurrentie. De wedstrijd was niet zo lang met zijn 2000m en zo lag het tempo van in het begin zeer hoog. Zo bouwde hij een voorsprong uit van 24” en neemt zo weer een pak vertrouwen mee naar de volgende wedstrijd. Mooi gedaan Senne !

Afbeelding met buitenshuis, boom, persoon, atleet

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met buitenshuis, persoon, schoeisel, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bij de U10 jaar was het Jan Cornelissen die het voorbeeld nam van Senne en ook als een raket de start nam. Jan nam van in het begin de leiding en gaf deze plaats niet meer af. Ook voor Jan dus het hoogste schavotje en blij keerde hij naar huis met de medailles rond zijn nek. Proficiat !

Afbeelding met buitenshuis, boom, persoon, schoeisel

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met buitenshuis, persoon, schoeisel, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Coach Wouters Luc…