31/12/2023 Mooie resultaten op de Sylvestercross te Soest (NL).

31/12/2023 Mooie resultaten op de Sylvestercross te Soest (NL).

Afbeelding met persoon, kleding, buitenshuis, Menselijk gezicht Automatisch gegenereerde beschrijving

Al vele jaren word er afgezakt naar voor mij de mooiste cross van het jaar, de Sylvestercross te Soest. Deze omloop is gelegen in het bosrijke gebied waar de zandduinen zorgen voor een attractieve wedstrijd. Het mulle zand van een hogere duin is het decor voor de start en aankomst. Dit word aangevuld door mooie singletracks dat golvend door de bossen lopen. Hier komt iedereen aan zijn trek, de wedstrijdloper, joggers en ook de schoolsport word er niet vergeten, kortom een mooie wedstrijd om het jaar af te sluiten. De dag voordien waren we al afgezakt ter plaatse met 4 atleten een aantal supporters.

Eerst waren de jongens U16 jaar (Kadetten) aan de beurt met Lukas Binnemans en Arthur Horsmans en hadden 1 ronde van 2000m voor de boeg. Beiden zijn 1ste jaars maar enorm gemotiveerd om de laatste dag van het jaar goed af te sluiten. Het was wat trekken en duwen om goed weg te komen en dit was ook goed gelukt, halverwege in het pak na de start is voor hen een goed uitgangspunt. Het was Arthur die als eerste uit het bos kwam en met een forse versnelling de duin met het losse zand naar de aankomst toe op ging. Arthur behaalde een mooie 26ste plaats van de 48 deelnemers. Weinig tellen nadien kwam ook Lukas over de meet, ook voor hem een mooie 31ste plaats. Well done jongens…

Afbeelding met buitenshuis, persoon, schoeisel, grond Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, grond, kleding Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met persoon, buitenshuis, kleding, grond Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, boom, persoon, gras Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, hek, persoon, schoeisel Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, sport, schoeisel Automatisch gegenereerde beschrijving

Ook in de korte cross 2 atleten aan de start Jorne Vanherck en 1ste jaars senior Zjef Ceunen. Beiden hebben er al mooie wedstrijden opzitten en waren gebrand om ook in deze wedstrijd zich te tonen. In de start was Zjef het best weg van beiden, Jorne moest een paar tandjes bij steken omdat hij door het duwen-en trek werk wat achterop was geraakt. Bij de doorkomst na de kleine ronde van 1360m zaten beiden genesteld in de top 15. Zjef remonteerde nog 3 atleten in de laatste ronde van 2km om zo naar een knappe 9de plaats te snellen. Jorne had niet de cartouche zoals gewild in de laatste ronde, wellicht ietsje te veel krachten verspeeld in de start, maar toch nog een mooie 12de plaats van de 67 deelnemers. Jorne had iets beter verwacht maar uiteindelijk besefte hij dat dit nog een goed resultaat was en zo hebben beiden tevreden het jaar goed afsluiten.

Afbeelding met buitenshuis, persoon, grond, sport Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, kleding, atleet Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, kleding, grond Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, grond, hek Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, persoon, boom, kleding Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met buitenshuis, grond, persoon, hek Automatisch gegenereerde beschrijving

Coach Wouters Luc…