02/12/2023 Podia voor Jan Cornelissen en Lowiese Snyers op de cross in Arendonk.

De cross in Arendonk is altijd een aangename wedstrijd en laagdrempel vooral bij de jeugd. De organisatie is altijd vlot en de omloop is gevarieerd, met een mooie brede start, bochtige singletrack paden en een mooi vlak stuk in een weide. Deze keer niet zoveel atleten aan de start, waarschijnlijk omdat dit op een zaterdag is, maar diegene die er waren lieten zich zeker gelden. Het waren Jan Cornelissen en Lowiese Snyers die een zilveren plak mee naar huis mochten nemen.

 

Bij de 2de jaars Benjamins jongens was het Jan Cornelissen die een blits start nam en dit loonde want Jan nestelde zich op de 2de plaats en gaf deze plaats niet meer af. Jan moest in totaal 880m afleggen en keerde blij huiswaarts met deze plaats.

De 2de jaars Pupillen dames stonden met 3 aan de start, Anna Cools, Lowiese Snyers en JulietteTimmers, zij hadden 1460m voor de boeg. Het was de Herentalse en tevens de Belgische Kampioen atlete Josefien Van de Water die meteen de leiding nam in deze wedstrijd. Weinig tellen nadien liep Lowiese op de 2de plaats en zou deze plaats niet meer afgeven. Ook Juliette startte vrij snel en kwam als 7de binnen. Anne was eerder trager weg maar in de laatste hectometers duwde ze nog een enorme spurt uit haar hij lijf en pakte nog een plaatsje terug om zoals 9de te eindigen. Mooi dames…

Fee Blommé bij de 2de jaars miniemen moest in haar wedstrijd 2030m afleggen wat al een hele afstand is. Fee liep een strak tempo niet zo ver achter de kopgroep en kwam binnen als 11de atleet. Well done Fee…

 

Bij de Kadetten heren stonde onze 3 musketiers aan de start
met
Lukas Binnemans, Senne Hendrickx en Arthur Horsmans.
Deze keer had Senne zijn start niet gemist en schoof hij mooi op naar de 4
de
plaats. Zo liep hij zijn mindere plaats van het BK weg. Ook Arthur was goed weg
en liep één van zijn betere wedstrijden, naar het einde toe kon hij nog een
atleet achter zich houden om zo de 13
de plaats binnen te halen.
Lukas daartegen had mijns inziens een iets mindere dag en moest constant alleen
lopen op achtervolging, Lukas behaalde de 15
de plaats.

 

02/12/2023 Indoormeeting te Mol.

Jeugdbegeleidster en junior Fran Ceunen wierp 8,56m op deze meeting met een kogel van 4kg.

 

03/12/2023 Sinterklaasveldloop te Bree.

Master Diana Boelen heeft de smaak te pakken van het veldlopen en trok naar Bree waar er toch een zware omloop voorgeschoteld. De omloop is aan de Boneput waar er wel wat hoogteverschillen inliggen. Diana werd op deze veldloop 7de

26/11/2023 Stijn Binnemans in goeden doen op de duathlon in Wommelgem.

Stijn Binnemans is in voorbereiding voor “De Hel van Kasterlee” en lijkt klaar om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Stijn werd bij de Masters mooi 5de waar eerst 4km werd gelopen, nadien 26km met de MTB en nog een 2km lopen. Stijn en coach hebben de volste vertrouwen naar “De Hel” toe en we verwachten een beter resultaat dan de 2 afgelopen jaren. De Hel heeft plaats op zondag 17 december 2023.

 

Coach Wouters Luc…