19/12/2023 Mooie ereplaatsen voor Zjef Ceunen en Jorne Vanherck op het BK te Hulshout

Dit jaar ging het Belgisch Kampioenschap niet door in Brussel maar in Hulshout. Een verademing voor iemand die niet van de steile heuvels houd, maar er waren ingrediënten genoeg om er een spannende wedstrijd van te maken. Niet dat Brussel niet mooi is, maar het is gewoonweg leuk om het BK eens op een andere omloop te doen, waardoor je soms andere atleten in de voorste gelederen ziet verschijnen. Door de extreme regen werd de omloop op sommige plaatsen omgetoverd tot een modderbad. Woensdag was het nog goed beloopbaar op de achterste heuvels maar de regen zorgde ervoor dat het op die plaats een modderboel werd. Niet erg, het is immers cross en de andere stroken waren goed beloopbaar en vrij snel. Kortom de organisatie was gewoonweg top en werden er mooie battles uitgevochten.

 

Zo trokken er 11 jongeren (tem Miniemen) van de Meerhoutse Atletiek Vereniging naar Hulshout en vanaf cadet 6 atleten onder de vlag van SACN. Onze uitschieters waren Jorne Vanherck op de korte cross en Zjef Ceunen die bij de juniors nipt de selectie miste voor het Europees Kampioenschap te Brussel.

De eerste jaars cadetten stonden met 2 aan de start, Arthur Horsmans en Lukas Binnemans. Met 84 stonden ze aan de start om 3150m af te leggen. Beiden bleven constant in mekaars buurt en het was knokken van de eerste meters. In de laatste en grote ronde haalde beide youngsters nog een aantal op en snelde zo voor Lukas naar de 63ste plaats en Arthur naar de 68ste plaats. Mooi gedaan jongens !

Senne Hendrickx mistte helemaal zijn start bij de 2de jaars en was constant aan een hele inhaalrace bezig. Senne werd opgehouden bij het oplopen van de kleine heuvel tegen de wielerpiste even na de start. Het werd geen gemakkelijke koers voor hem en zo liep hij van atleet naar atleet om zo de 40ste te stranden van de 59 deelnemers. Kop op Senne, de volgende keer beter.

 

In de korte cross stond Jorne Vanherck op scherp om er in te beuken en zo was hij bij de start bij de eerste weg. In de korte cross was goed weg zijn een must, de totale afstand is maar 2490m en er moest eerst een mini rondje gedaan worden waar het niet zo breed was. Bij het ingaan van de grote ronde hing Jorne een 6-tal meter als 14de achter een select groepje. Na de modderheuveltjes achteraan op de omloop schakelde hij een versnelling hoger en snelde zo naar de 10de plaats van de 117 starters. Hiermee klopte hij een aantal grotere namen en zo was hij meer dan tevreden, voorts kijkt hij uit naar het verdere seizoen.

 

.In de laatste koers van dit BK bij de juniors heren was het uitkijken naar Kyano Van Dooren en Zjef Ceunen die in totaal 5620m moesten afleggen. Voor Zjef was deze datum donkerrood gekleurd in zijn agenda doordat ook de selectie in deze wedstrijd werd gemaakt voor het Europees Kampioenschap op 10 december 2023 in Brussel. Zjef zat goed van bij de start goed in de kopgroep en was zeer attent. Het viel op dat Zjef in de achterste strook met kleine heuveltjes en de dikke modder het lastig had. Telkens liet hij een kloof die hij weliswaar 2x dichte maar dat natuurlijk de nodige krachten kostte. In de laatste ronde ging hij samen met de Daan Lievens opnieuw deze strook in en moest hij weer +-20m prijs geven op Daan die op dat moment de 6de plaats liep in beslag nam. Zjef haalde het tempo weer op in de goede loopstroken maar moest de meerdere kennen en eindigde op de 7de plaats. Het is zuur omdat je hiermee de selectie mist maar toch is dit een mooi prestatie, 3” achter de 6de is mooi en de namen voor hem zijn ook kleppers. Je hebt hard gewerkt en er alles voor gedaan Zjef, je kan je niks verwijten want het blijft een mooie prestatie en er zullen er nog volgen dit seizoen. Kop op en kijkend naar de volgende…

 

Voor Kyano was dit de eerste koers bij de junioren en dan nog met een voetbalmatch van de dag voordien in de benen ging het een zware klus worden. Daarboven de zware omloop er nog bij werd het een zware opgave. Maar Kyano bleef knokken en liep zo zijn eerste koers uit bij de junioren met een 73ste plaats van de 87 deelnemers. Met alle omstandigheden bijeen een mooi resultaat Kyano.

 

19/12/2023 De gele garde van Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) doen ervaring op het BK te Hulshout.

 

Voor vele atleten was het de eerste keer dat men op een Belgisch Kampioenschap mee deed. Het was voor sommigen een overweldiging van emoties door de vele atleten in hun wedstrijd, het volk naast de omloop dat soms een aantal rijen dik stond. Door de felle regen van de laatste dagen was het voor de jongeren die geen spikes hadden echt een uitdaging om tegen de berm van de wielerpiste naar omhoog te lopen. Ook de felle wind zorgde ervoor dat het een zware cross werd. Doch waren het blije gezichten als men het gewonnen aandenken na aankomst in ontvangst mochten nemen.

 

 

Voor de twee jongste categorieën, namelijk de Kangeroes en de Benjamins worden er geen uitslagen gemaakt. Het was dus ook moeilijk in de drukte om te kijken welk plaats de atleten behaald hadden. Iedereen had het TOP gedaan en hadden vooral plezier in het lopen. Hieronder de deelnemende atleten bij deze 2 reeksen.

          Kangeroes meisjes 2017-2018 (450m): Van Baekel Estelle (in totaal 40 deelnemers)

          Benjamins meisjes 2016-2015 (950m): Cavens Ashley, Huybrechts Maithe, Huybrechts Pippa (in totaal 97 deelnemers)

          Benjamins jongens 2016-2015 (950m): Soeng Lars (in totaal 105 deelnemers)

Bij de 2de jaars pupillen meisjes (2013) die 1300m voor de boeg hadden stonden er 4 atleten aan de start van MAV tussen de 74 starters. Alle 4 deden ze het uitstekend, bekijk de uitslag hieronder en oordeel zelf…

 

          5de Sneyers Lowiese

          14de Timmers Juliette

          27ste Cavens Amy

          45ste Cools Anna

Ook bij de 2de jaars pupillen jongens 2 starters van MAV en in hun wedstrijd 76 starters. Beiden hebben constant atleten ingehaald en bleven in de gehele wedstrijd in mekaars buurt.

 

          22ste Binnemans Viktor

          24ste Van Thienen Juul

25/11/2023 Stefaan Cools aan de bak in Tilburg op de Warandaloop.

Het was Master Stefaan Cools die als enigste naar Tilburg trok om voor een oudere master een langere cross te betwisten. De cross in Tilburg is immers 7,5km lang, zeer vlakke omloop waar je de snelheid goed kan opdrijven. De organisatie is altijd top en de speakers maken er een animo van zodat sporten een plezier is… Stefaan liep een gelijkmatige koers en eindigde 5de van de 19 deelnemers in zijn categorie M 55 jaar.

 

26/11/2023 Uitslag 27ste Sint Barbaraveldloop te Genk.

Jeugdbegeleidster Diana Boelen trok naar de veldloop in Genk en liep haar wedstrijd van 4150m mooi uit met een 3de plaats in haar categorie W 50 jaar.

 

Coach Wouters Luc…