12/11/2023 De Meerhoutse atleten MAV laten zich gelden op de veldloop in Neerpelt.

Op zondag 12 november maakten we ons op voor de veldloop in Neerpelt. Gelukkig zat het weer mee en konden we genieten van het zonnetje.

 

 

De eerste die van start ging, was Cis. Hij zette zich goed vooraan in de openingsronde achter de voorlopers. Wanneer de wedstrijd toen echt van start ging, vertrok hij als een duiveltje uit een doosje en liet bijna iedereen achter zich! Knap!

Daarna was Ashley aan de beurt. Zij startte goed en liep vlot met de eersten mee. Dit kon ze de ganse wedstrijd zeer goed volhouden! Dit resulteerde in een knappe ereplaats! Super gelopen!

 

Vervolgens waren de benjamin jongens aan de beurt. Jan, Teun en Robbe gaven het beste van zichzelf. Jan en Teun waren vlot mee vooraan de groep. Robbe had enkele duwtjes gekregen tijdens de start waardoor hij zijn goede plaats verloren was. Tijdens de 2de ronde ging het tempo de hoogte in, Jan kon nog goed volgen, Teun had het een klein beetje moeilijker. Robbe bleef in de achtergrond knap opschuiven naar voren toe. Allemaal knap gelopen, met allemaal super resultaten.

 

Vanaf deze groep, kwamen de bergjes bij in het parcours. Onze pupillen meisjes, Amy, Lowiese, Anna en Juliette stonden aan de start. Zij waren allemaal goed mee, Amy was als snelste weg. Tijdens de wedstrijd was het duidelijk dat ze allemaal aan elkaar gewaagd waren. Dus de laatste honderden meters zouden uitsluitsel geven. Lowiese werd knap 4de, Juliette 6de, Amy 7de en Anna 9de. Dikke proficiat allemaal.

Onze pupillen jongens (Viktor, Jules en Fenne) stonden te popelen om het beste van zichzelf te tonen. Zij moesten ook over de bergjes en ze wisten dat ze snel moesten starten. Dus dit deden ze dan ook. Alle drie waren ze supersnel gestart. Ze wisten ook hun wedstrijd goed in te delen. Dit resulteerde in een knappe 4de plaats voor Viktor en een 5de plaats voor Jules (na een spannend onderling duel). Fenne liep ook een geweldige wedstrijd met een knappe 13de plaats!

 

Onze miniemen dames, die wel wat zenuwen hadden, begaven zich naar de start en wisten goed wat ze moesten doen, snel starten. Dit deden ze dan ook zeer goed. Fee kwam als eerste van de drie door, gevolgd door Marie en Lies. Fee bleef de ganse wedstrijd goed haar tempo lopen en schoof steeds goed op wat resulteerde in een knappe 9de plaats. Lies en Marie bleven de ganse wedstrijd in elkaars buurt. Ze persten er nog een eindsprint uit waardoor Marie 15de werd en Lies 16de. Topresultaat!

 

Als laatste bij de jeugd ging Wout van start. Hij was in de start goed weg en liep een dijk van een wedstrijd. Telkens we hem zagen had hij weer iemand ingehaald! De laatste honderd meter, waren er nog sommigen die begonnen te sprinten maar de tank van Wout was leeg. Dit resulteerde in een knappe 11de plaats, een top tien plaats had er zeker ingezeten, maar dat is voor de volgende keer. Knap gelopen Wout.

 

Wij als jeugdtrainers kunnen alleen maar trots zijn op wat onze atleten hebben laten zien! Knap werk en een supergroep die steeds voor elkaar supportert! Top!

Jeugdbegeleider Sam Geboers…