26/08/2023 Provinciaal Kampioenschap aflossing te Alken (Limburg).

Voor de jaarlijkse aflossingskampioenschappen aflossing werden er 4 atleten van de afdeling Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) gevraagd om mee de kleuren te verdedigen van moederclub Neerpelt (SACN). De volgende atleten liepen mee in de ploegen, Wannes Hendrickx bij de Masters die een 1ste plaats wisten te bemachtigen met een clubrecord er bovenop. Zoon Senne Hendrickx bij de kadetten en Kyano Van Dooren samen met Mike Wouters bij de scholieren, deze 2 ploegen behaalde de 2de plaats. Hieronder de uitslag:

Masters Heren: 1ste plaats en clubrecord in een tijd van 54”95

Kadetten Heren: 2de plaats in een tijd van 9’24”07

Scholieren Heren: 2de plaats in een tijd van 9’00”88

02/09/2023 Drie medailles op het open Provinciaal Kampioenschap kogelslingeren te Mol.

In de rangen van de jeugdbegeleiders zitten fervente werpers en die hebben zich weer getoond op het Provinciaal Kampioenschap. Zo behaalde junior Fran Ceunen en Master 50 jaar Diana Boelen GOUD en Jefke Van de Reijd ZILVER. Onze masters behalen de ene medaille na de andere, goe bezig…

De afstanden die geworpen zijn:

Fran Ceunen 39,68m

Diana Boelen 31,78m

Jef Van de Reijd 16,29m

26/08/2023 Mooie resultaten op de Gravelduatlon in Bergom.

Jaarlijks heeft deze wedstrijd plaats en word er gestreden in de groene omgeving om en rond de voetbalterreinen. De afstanden van deze gravelduatlon waren 5km lopen, 30km fietsen en 2,5km lopen. Drie atleten hadden zich ingeschreven en door de entourage werd er uitgekeken wie er aan het langste eind zou trekken. Het werd onder mekaar een mooie battle in de wedstrijd waar ieder zijn kwaliteiten in de strijd wierp. Er werden 2 podia ’s gehaald, zo werd Anneleen Van Der Schoepen 2de vrouw en werd Stijn Binnemans 3de in de categorie M40. Er waren in totaal 155 inschrijvingen dit met de solo’s en duo’s samen. Hieronder de resultaten van MAV-atleten:

Stijn Binnemans: 24ste algemeen, 3de M40 in een totaaltijd van 1h35’40”

Tijd 5km lopen: 22’20”   30km fietsen: 1’01’04”   2,5km lopen: 11’03”

Anneleen Van Der Schoepen: 2de vrouw in een totaal tijd van 1h41’16”

Tijd 5km lopen: 20’30”   30km fietsen: 1’08’55”   2,5km lopen: 10’15”

Koen Binnemans: 52ste algemeen in een totaaltijd van 1h42’55”

Tijd 5km lopen: 21’40”   30km fietsen: 1’07’27”   2,5km lopen: 11’58”