20/08/2023 Masters laten zich van hun beste kant zien met handenvol medailles op de Vlaamse en Provinciale Kampioenschappen.

Door de vakantie is er iets minder tijd geweest om verslagen te maken en zijn de verslagen deze keer gebundeld, in elk geval is er niet stil gezeten door de atleten. Afgelopen weekend had in Merksem de Vlaamse en Provinciale Kampioenschappen voor Masters plaats. De zon stond al vroeg in de morgen zeer hoog te stralen zodat de temperaturen al zeer vroeg hoog opliepen. Voor dit kampioenschap schrijven we geen verloop van de wedstrijden omdat het er een hele boel zijn en iedereen deed het goed op zijn niveau. Voor de atleten komende uit Provincie Antwerpen is het PK later in september te Turnhout. hieronder de mooie uitslagen en die zeggen meer dan genoeg.

 

Diana Boelen W 50 jaar:

100m: 18”21 -> Vlaams 5de

400m: 1’38”53 -> Vlaams 4de

Tommy Kinders M 35 jaar:

5000m: 15’43”78 -> Vlaams 2de , Provinciaal 1ste

Wannes Hendrickx M 45 jaar:

400m: 67”25 -> Vlaams 3de , Provinciaal 2de

Stefaan Cools M 55 jaar:

5000m: 18’08”54 -> Vlaams 2de , Provinciaal 1ste

1500m: 4’57”09 -> Vlaams 2de, Provinciaal 2de

Jozef Van de Reijd M 65 jaar

100m: 18”38 -> Vlaams 2de

Ver: 2,95m -> Vlaams 2de

Dus de buit was aanzienlijk met voor het Vlaams 5x Zilver, 1x Brons en voor het Provinciaal 2x Goud en 2x Zilver. Proficiat aan allen !!! Hieronder nog een aantal actie foto’s.

15/08/2023 Diana Boelen Belgisch Kampioen Gewichtwerpen en Zilver bij het Kogelslingeren.

 

Sint-Niklaas was op deze dag voor de Masters het decor van het BK Gewichtwerpen en Kogelslingeren. Het werpers duo Diana Boelen en Jefke Van De Reijd waren van de partij op deze wedstrijd. En met succes want Diana wierp met het Gewichtwerpen het gewicht 10,37m ver en pakte zo ook de Belgische tittel mee naar huis. Ook in het Kogelslingeren behaalde Diana een medaille, deze keer de Zilveren. De kogel ging 32,86m ver en was tevens ook een seizoen beste. Well done Diana !!!

 

Jefke daarentegen viel 2x juist af het podium met een 4de plaats, zowel in het Gewichtwerpen (6,87m) als in het Kogelslingeren (17,18m).

 

05/08/2023 Flanders Cup te Leuven.

Een Flanders Cup wedstrijd is altijd om iets naar uit te zien, de reeksen worden ingedeeld volgens je kunnen en besttijden wat het maakt dat je meestal in een reeks zit waar iedereen mekaar ongeveer waard is. Junior Zjef Ceunen en Jorne Vanherck trokken naar Leuven om de 3000m te betwisten. Het ging niet gemakkelijk worden omdat er in de rechte lijn naar de aankomst felle wind stond. Tot op 600m van de meet leek het dat Zjef een besttijd ging lopen maar zakte naar het einde toe toch een beetje door zijn krachten. Toch viel het nog mee met maar 1” boven zijn beste in 8’28”05. Jorne was nog niet volledig uitgerust door de werkregimes van soms 10 uur waardoor hij niet de krachten had om er helemaal voor te gaan, zijn tijd 8’37”21.

Ook Fran Ceunen kwam naar Leuven waarvoor ze een uitnodiging gekregen had voor het hamerslingeren. De afgelopen tijd stonden de trainingen op een lager pitje door de voorbereiding van de hogere studies naar volgend jaar toe, maar toch nog resultaten die bekeken mogen worden. In de laatste worp van de 6 pogingen toch nog een mooi resultaat van 38,94m. In het vorig verslag was Fran haar uitslag niet vernoemd op het Vlaams Kampioenschap AC (alle categorieën) te Brugge . Fran slingerde de hamer daar 38,88m ver en haalde hiermee de 11de plaats.

05/08/2023 Nacht Van de Vriendschap te Mol.

Anneleen Van Der Schoepen trok naar Mol om in de eerste instantie haar zus te helpen op de 3000m. Omdat Anneleen toch ter plaatse was besloot ze om mee te doen op de voor haar ongebruikelijke afstand, de 800m. Anneleen werd in de traagste reeks ingedeeld maar ging wel met de snelste tijd naar huis over de 2 reeksen heen. De dag voordien werd er nog stevig getraind en waren we content met de winsttijd van 2’27”57.

Voor het duo Diana Boelen en Jef Van De Reijd was het een thuismatch waar Diana er in slaagde om het Club Record te breken van het discuswerpen in de categorie W 50. Hieronder de uitslagen:

Diana Boelen:

Discuswerpen: 22,52m CR W 50 jaar (=Club Record)

Jozef Van De Reijd:

Verspringen: 2,89m

Ook Fran Ceunen was actief op deze meeting en voor de 2de keer deze dag want in de vroege namiddag was nog actief met het hamerslingeren op de Flanders Cup in Leuven. Fran deed mee aan het discuswerpen en wierp de discus 22,52m ver. 

 

05/08/2023 Tommy Kinders verovert Zilver op het BK 10km op de weg in Lokeren.

Lokeren is al jaren het toneel van het Belgisch Kampioenschap 10km op de weg. De organisatie verloopt altijd prima en altijd zijn er mooie duels te bekijken. Zo ook nu in de categorie Masters M35 waar Tommy in uitkomt. Er werd zeer hard gestart en het werd snel duidelijk dat niemand echt wou toegeven bij de M35’ers. Er werd doorgekomen in 9’05” op de 3km wat zeer snel is op een wedstrijd van 10km bij de Masters. Tommy werd knap 2de in een tijd van 31’41”, met maar 14” achter de winnaar van de categorie M35.

 

13/08/2023 Avondloop te Elst Riemst.

Cristiane Croes trok naar de Avondloop in Riemst waar zij aan de 5km afwerkte op een vrij heuvelachtige omloop. Chris werd 86ste algemeen en 3de in een tijd van 31’07 in de categorie W55.

13/08/2023 Anneleen Van Der Schoepen ontgoocheld na de kwarttriatlon in Lommel.

Anneleen was gebeten om haar prestatie van verleden jaar te verbeteren, dus de verwachtingen waren groot. Het begon nochtans goed want het zwemmen verliep veel beter dan verleden jaar en zo kwam Anneleen als 142ste uit het water. Goed begonnen is half gewonnen als je weet dat het zwemmen de minste proef is. Zo ging ook het fietsen zeer goed en werd er na het fietsen opgeschoven naar de 119de plaats. De wissel naar het lopen verliep goed en de weg lag open naar een goed resultaat. Maar tijdens het fietsen werd er door omstandigheden niet genoeg gegeten waardoor tijdens het lopen de krachten wegzonken en dat er 5’30” langer werd gelopen dan verleden jaar. Dir resulteerde in een 5de plaats in haar categorie, geen podia dus met gevolg zal het nog een jaartje wachten zijn. Geen topprestatie maar toch nog goed en wetend waar het aan ligt is het belangrijkste…

Coach Wouters Luc…