10/09/2023 ZILVER voor Zjef Ceunen op het BK Juniors te Jambes.

Het Kampioenschap Junioren/Belofetn werd dit weekend gehouden in het Waalse Jambes, De zon stond zeer hoog en de temperaturen waren om en rond de 32 graden, wat niet zo evident was om een 5000m te lopen. De afgelopen jaar waren de kampioenschappen voor Zjef Ceunen een domper op zijn seizoen, dit door een valpartij en een griepje verleden jaar op de 5000m. Dit jaar stond hij aan de start en was hij echt gefocust om het deze keer naar een goed einde te brengen en zo werd Zjef dan toch beloond met een mooie 2de plaats. Het voelde en zag er zeer soepel uit voor Zjef tijdens de wedstrijd die toch een vrij strak tempo bevatte. Het was Vinc Van Winckel die een aanval plaatste in de 3de laatse ronde, maar Zjef reageerde samen met Regis Thibert zeer alert en werd zo vlot 2de voor Matteo Scieur. Dus deze keer zat het dan toch mee en Zjef was zeer blij met deze 2de plaats want Regis was eerlijk gezegd de beste dit jaar op deze afstand. Zjef keerde tevreden naar huis met een tijd van 15’14”61 op deze 5000m waar hij toch een aantal mensen klopte die zich het afgelopen seizoen hadden geselecteerd voor het Europees Kampioenschap junioren.

 

10/09/2023 Meeting te Ertvelde.

Het trainersduo Diana Boelen en Jefke Van De Reijd trokken naar Ertvelde om een mee een werpmeeting te betwisten. Er stonden 2 werpnummers op het programma, nl het kogelslingeren en gewicht werpen, heironder de uitslag:

Diana Boelen: Kogelsligeren: 32,40m,   Gewichtwerpen: 9,84m

Jefke Van de Reijd: Kogelslingeren: 17,20m,   Gewichtwerpen: 7,07m

10/09/2023 Provinciaal Kampioenen op “De Groene Halve Marathon” in Hamont.

 

De naam zegt het zelf, deze halve marathon heeft plaats een heel aangename groene omgeving met zeer veel groen en bomen die voor verlichting zorgde door de warme temperaturen op dat moment van rond de 32 graden. Het was de hitte die stokken in de wielen stak voor snelle tijden en snel werd er omgeschakeld om te lopen voor de plaats op dit Provinciaal Kampioenschap Halve Marathon. Er stonden 3 atleten aan de start, senior Anneleen Van Der Schoepen, Tommy Kinders, Stefaan Cools en Stijn Binnemans die al een aantal weken in hoofd hadden om een mooie tijd te lopen. Maar het weer besliste anders, doch de plaatsen waren mooi om te zien, zo werden Anneleen (senior) en Stefaan kampioen van de Provincie Limburg, ook Stijn deed het niet mis na een lange onderbreking van lopen. Hieronder de gelopen tijden: Als eerste van deze 4 atleten was Tommy die over de meet kwam als 2de in de algemene rankschikking en in zijn categorie als Master als 1ste over de meet kwam in een tijd van 1h13’55”, wel geen Provinciale tittel omdat Tommy loopt voor een Oost Vlaamse club. Het was Stefaan die als Master M55 binnen liep in een tijd van 1h25’24” waar het Provinciaal Kampioen was in zijn categorie. Nadien was het onze oudste deelnemer die over de meet kwam, Stefaan Cools werd 15de algemeen en Provinciaal Kampioen in de zijn reeks M55 in een tijd van 1h 25’24”. Ook Anneleen pakte de Provinciale tittel bij de seniors die werd bijgestaan door club en trainingsgenoot Jorne Vanherck en dit in een tijd van 1h33’37”. Ook Stijn kwam zeer blij over de meet want na een tijdje niet te mogen lopen ronde hij deze wedstrijd af in deze temperatuur in een tijd van 1h41’00”. 

Ook Sybe Veraghtert was aanwezig op deze wedstrijd maar liep voor de Halve Marathon de 5km. Sybe die nog niet veel competitie heeft op de teller deed meer dan goed met een 15de plaats van de 48 deelnemers in een tijd van 21’56”.

 

Geen snelle tijden maar dat was onmogelijk in deze temperaturen, dan is aankomen zonder te veel problemen het hoofddoel.

 

 

13/09/2023 Renmeeting te Tessenderlo.

Op deze meeting 2 van onze jeugdbegeleiders aan de slag. Zo slingerde Fran Ceunen met een worp  van 41,24m met het kogelslingeren niet ver onder haar persoonlijk record. Het gaat terug de goede ricting uit.

Iets minder verging het Master Diana Boelen, zie slingerede de kogel 29,91m met een zeer slecht gevoel. Later bleek dat Diana ziekjes was met een bacteriële infectie en zo werd het mindere doen van Diana snel duidelijk.

 

09/09/2023 25ste Schoterloop in Schoot Tessenderlo.

Ondanks het zeer warme weer startte Christiane Croes in de jogging te Schoot op de 4,5km en dit op de 4,5km. Chris eindigde in het algemene klassement 34ste van 44 deelnemers en 5ste dame in deze wedstrijd.

Coach Wouters Luc…