29/07/2023 Mooie resultaten op BK Alle Categorieén te Brugge.

Dit jaar had het Belgisch Kampioenschap plaats in Brugge en het was uitkijken hoe de weergoden het BK gezind waren want onderweg naar Brugge waren de fikse regenbuien schering en inslag. Even was er nog een regenbui in de vroege namiddag maar nadien bleef het droog en de temperaturen waren aangenaam, alleen bleef de wind goed aanhouden. Het waren Zjef Ceunen en Jorne Vanherck die naar Brugge trokken om aan te treden in de reeksen van de 1500m. Er waren 2 reeksen en de selectie was dat alleen de 1ste per reeks rechtstreeks naar de finale mocht en dit aangevuld door de 10 beste tijden over deze 2 reeksen. Er moest dus gelopen worden want rekenen is moeilijk tijdens de wedstrijd, zeker als je in de 1ste reeks zit. Beiden zaten in de 2de reeks en die ging vrij stevig van start. Op 2 ronden van het einde viel er een klein gaatje en zowel Zjef en Jorne reageerde te laat. Het was Jorne die het tempo omhoog trok en zo ook Zjef mee op sleep nam wat toch nog resulteerde in een mooi tijd voor Jorne (3’55”05 / 20ste plaats) en Zjef (3’55”65 / 21ste plaats) en dit van de 32 atleten. Het was vooral Jorne die ontgoocheld was omdat hij voelde dat er veel meer in zat…

 

29/07/2023 Medailles voor Christiane Croes en Karel Teunkens op Kampioenschap van Antwerpens Handelsverbond (KSAH) te Aartselaar.

In Aartselaar had het Kampioenschap plaats van het Antwerpens Handelsverbond en werden er heel wat medailles mee genomen naar het kamp Christiane Croes en Karel Teunkens. Beiden namen deel aan verschillende nummers en werden er weer mooie PR’s gelopen, zo verbeterde Chris 47” op haar 1500m waar ook de mindere heren samen aan de start stonden, wat de kwaliteit van de wedstrijd omhoog stuwt en zo ook de snelheid. Karel sukkelt al een tijdje met zijn rug en rechterbeen en moet zo noodgedwongen ook de trainingen op een lager pitje zetten. Hierdoor werd hij noodgedwongen te kiezen voor de kortere afstanden. Niet volle bak maar eerder gecontroleerd liep hij 2x eerst over de lijn in zijn categorie. Hieronder de uitslag:

Christiane Croes W55:

Speerwerpen: 4,92m (3de), 100m: 23”73 (2de), 1500m: 8’09”90 (2de)

Karel Teunkens M60:

Kogelstoten: 6,10m (1ste), 400m: 1’15”56 (1ste), 1500m: 5’25”75 (1ste)

22/07/2023 PR’s op de meeting van Hoogstraten (KAVVV).

Het duo Christiane Croes en Karel Teunkens trokken naar de meeting in het Antwerpse Hoogstraten, dit is tevens een inrichting van de vriendenclubs. Deze meeting bracht weer loon na werk want beiden verzamelde PR’s en een CR (clubrecord). Hieronder de uitslagen:

Christina Croes:

Kogelstoten: 3,63m, 150m: 35”34 (PR), 2000m: 11’29”46 (PR)

Karel Teunkens:

Kogelstoten: 5,90m, 2000m: 7’22”52 (CR)

28/07/2023 Tommy Kinders in stijgende lijn op de Baalse Kermisloop.

Het was een kermisloop maar de deelnemers waren er om “wow” tegen te zeggen. Er stonden heel wat kleppers aan de start en het werd een mooie strijd om de plaatsen. Er werd zeer hard gelopen en dat resulteerde in een mooi 2de plaats in een tijd van 31’10”. De rugproblemen zijn zo goed als achter de rug en de vorm gaat nu goed in stijgende lijn.

21/07/2023 Dender- en Scheldejogging.

Evelien Janssens en Tom Kinders trokken naar Grembergen waar Evelien aan de start stond van de 4km en Tommy op de 8km. Evelien is nog niet zo lang geleden terug met lopen, maar toch ging het vrij goed en kwam ze als 5de dame over de lijn in 19’29”8 en was hier vrij content mee.

Tommy zit in zware trainingsweken en door het vele kopwerk liepen de benen helemaal vol waardoor hij op de 2de plaats belande in een tijd van 26’35”1. Aangezien de omstandigheden was dit toch goed.

.26/07/2023 Anneleen Van Der Schoepen schittert in de Alpe d”Huez Triatlon.

Tijdens de vakantie en volle trainingsweek nam Anneleen mee aan de Alpe d’Huez Triatlon en het werd een heel aangename ervaring. Anneleen werd de 18de vrouw en 187ste in het algemeen klassement van de 1642 aankomsten. Well done !!!

Coach Wouters Luc…