15/07/2023 Het WEER, spelbreker op “De Nacht” in Heusden-Zolder.

Er werd fel uitgekeken naar “De Nacht” omdat op deze meeting meermaals de atleten in hun kunnen zich totaal overstijgen. Dit door de snelle piste en de concurrentie, alleen was er deze keer een grote spelbreker, nl de weersomstandigheden. In het voorprogramma was het soms bijna stormwind, dus de 800m en de 1500m in het voorprogramma viel helemaal in het water door de felle wind. Tijdens het hoofdprogramma was het even windstil en waren het uitstekende omstandigheden.

Eerst was het de beurt aan Indy Lagarde op de 800m bij de scholieren dames, hier liepen de eerste en de tweede jaren samen door gebrek aan deelnemers. Het werd een tactische koers want bij doorkomst liep iedereen nog in groep bij mekaar. Na 400m stoof het tempo omhoog en het werd snel duidelijk dat Indy het moeilijk. Door de harde, maar snelle piste kwamen de knie probleempjes terug boven. Met verbeten pijn liep ze de wedstrijd uit in een tijd van 2’31”23 en de 4de plaats bij de 2de jaar scholieren.

Jorne Vanherck en Zjef Ceunen keken uit naar deze meeting waar ze aan de slag moesten op de 1500m. Beiden startte goed en zaten vrij vooraan in de groep, maar niet te ver om zo toch een beetje verscholen te zitten voor de wind. Bij aanvang van de laatste 300m zocht iedereen de beste positie en hierdoor werd er een van veroorzaakt waar zowel Jorne en Zjef in waren betrokken. Ritme weg en weg resultaat. Zjef eindigde nog in 3’59”87, Jorne stapte na de aanvaring met de vallende atleet uit de wedstrijd en dit voor 2 redenen, goed resultaat weg en hij moest nog hazen in het na-programma op de 5000m, waar hij op de 2000m perfect door kwam in een tijd van 5’40”.

16/07/2023 Zilveren Discus Memorial Francois Van Den Branden.

Diana Boelen en haar partner Jef Van De Reijd trokken naar Lokeren waar een werpmeeting plaats vond, Hieronder de uitslagen:

Diana Boelen: Discuswerpen: 21,07m, Kogelstoten: 7,44m

Jef Van De Reijd: Discuswerpen: 16,80m, Speerwerpen: 13,22m


15/07/2023 5de Witgoorse Kermisjogging.

Christiane Croes trok naar Witgoor en liep daar mee in de 4km. Christiane liep daar een 14de plaats van de 27 vrouwen, er was geen leeftijdsklassement in deze wedstrijd.

Coach Wouters Luc…