1/7/2023 Verschillende wedstrijduitslagen.

Door gebrek aan tijd een bundeling van een aantal wedstrijden, er werd weer goed gescoord op allle fronten, zowel op de piste als op de weg. Ondertussen is het zomerseizoen over halfweg en word er nog uitgekeken naar wedstrijden om de PR’s scherper te stellen. Geniet hieronder van de prestaties…

 

01/07/2023 Zjef Ceunen scherpt zijn record aan op de 800m in de Flanderscup te Lier.

Zjef trok naar Lier om toch wat ritme op te doen en vooral te kijken waar hij staat na de examenperiode. Zjef schreef zich in op de 800m omdat meermaals is gebleken dat het voor de langere nummers in Lier de wind een spelbreker kan zijn. Ook nu stond er felle wind tijdens Zjef zijn wedstrijd. Zjef zette zich van bij de start half in de groep, in de tweede ronde probeerde hij in de rechte lijn tussen de 500m en 600m op te schuiven. Dit lukte niet omdat de andere atleten mee opschoven. Maar in de laatste rechte lijn snelde hij nog een aantal atleten voorbij om te eindigen in een nieuwe PR van 1’55”28, 1” sneller dan zijn vorige besttijd.

02/07/2023 ZILVER voor Diana Boelen op het BK Werp5Kamp te St-Nilkaas.

Het trainersduo Diana Boelen en Jef Van de Reijd trokken met ambitie naar deze Werpkamp die bestond uit 5 werpproeven. Diana opende in de eerste proef met een seizoen beste bij het hamerslingeren, 32,66m telde de afstand. In de tweede proef het kogelstoten werd er 7,55m gestoten en bij de derde proef vloog de discus 19,62m ver. Met het speerwerpen ging het ook zeer goed want weer werd er een seizoen beste opgetekend door de speer 15,89m door de lucht laten te vliegen. In de laatste proef het gewichtwerpen ging het gewicht 9,61m ver. Door de bovenstaande proeven werden er 2132 punten verzameld waardoor de 2de plaats een feit was. Dikke proficiat !!!

Bij Jef ging het de eerste 3 proeven goed, zo slingerede hij de hamer 18,18m ver. De kogel werd 5m ver gestoten en de discus ging 17,74m ver de sector. De twee laatste proeven ging het ietsje minder, de speer ging 12,20m door de lucht en het gewicht bij het gewichtwerpen werd 6,62m gegooid. Jef had hier een puntentotaal van 1244 punten en haalde hiermee een 7de plaats. Beiden hadden samen weer een sportieve dag achter de rug met hun atletiekvrienden waar er weer veel werd afgelachen en waar beiden zich vooral geamuseerd hebben.

09/07/2023 PR voor Fran Ceunen bij het hamerslingeren in Hamme.

Het was voor Fran al even geleden dat ze op het wedstrijdtoneel verscheen, op 18/05/2023 in Gent was haar laatste wedstrijd. Fran heeft zich op het studeren gestort want volgend schooljaar trekt zij naar het Leuven om aan haar hogere studies te beginnen. De ingangsexamens zijn voorbij, dus tijd voor een wedstrijd. Het was meteen prijs, 3cm is niet veel maar het is toch een verbetering van haar record. Fran slingerde de hamer 41,68m ver.

 

03/07/2023 Duo Christiane Croes en Karel Teunkens op het hoogste schavot op de jogging in Nieuwerkerken.

Christiane en Karel trokken op maandag naar de kermisloop in Nieuwerkerken om de 5km te betwisten. Bij het startschot ging Chris als een haas ervandoor en de goede benen loonde. Als kleinste van de groep, toch de dapperste aan de eindmeet met een overwinning op deze afstand in de categorie V55 en was daar meer dan blij mee.

Ook Karel ging van start op de 5km en ook hij trok aan het langste eind, ook al deed de rug tegen onder de inspanning. Toch kon Karel het hoogste schavot betreden geflankeerd door 2 atleten uit het Leuvense (DCLA). Well done voor beiden !!!

 

10/07/2023 Mooie prestaties op de ENGIE Classic in Tessenderlo.

De Classic in Tessenderlo is een jaarlijkse evenement waar veel volk naar toe gaat, zo waren er op de 4km, 589 deelnemers en op de 10km 1491 deelnemers. De omloop ging 2x door het dorp om aan te komen op de vernieuwde piste van Looise AV. De concurrentie was niet min in alle reeksen maar de atleten deden het meer dan goed.

Het waren eerst de atleten van de 4km die hun wedstrijd betwistte en hier 2 deelnemers, Tommy Kinders en partner Evelien Janssens. Tommy die deze wedstrijd pas op laatste moment gepland had na een aantal dagen van veel en snelle kilometers deed het meer dan goed. Tommy eindigde mooi 4de in het algemeen klassement en 1ste bij de masters. Vriendin Evelien is nog niet zo lang terug bezig met lopen maar was best tevreden met het resultaat op deze 4km. Evelien was 208 algemeen, 38ste vrouw en 6de vrouw in de categorie W35.

Ook op de 10km tevreden gezichten, Stefaan Cools was gebrand om beter te doen dan verleden jaar. Niet zo evident omdat er toch wel wat voorzichtiger is getraind waardoor de specifieke harde dingen er voorlopig eruit gebleven zijn. Naar de winter toe gaan we trainingen wat opdrijven naar intensiteit toe. Geen verbetering van verleden jaar maar toch was het niet slecht. Stefaan eindigde mooi 61ste in het algemeen klassement en 2de in de categorie M50.

 

Achter Stefaan werd het duel in de wedstrijd tussen Karen Geysen en Anneleen Van Der Schoepen. Het was Anneleen die vrij snel startte, misschien ietsje te snel. Ongeveer halverwege kwam Karen tot bij Anneleen en kon een gaatje maken naar de aankomst toe. Karen eindigde 98ste algemeen, 4de vrouw en 2de in haar categorie W40. Anneleen kwam enkele tellen, 21” later over de aankomst met een 106de algemeen plaats en bij de 2de in haar categorie, beiden waren meer dan tevreden met hun prestatie.

 

Joram Agten stond ook aan de start en eindigde dik in de eerste helft met een 236ste plaats en 53ste in de reeks M40. Allemaal mooi gedaan !!!

 

Coach Wouters Luc…