26/06/2023 Vruchtbaar weekend met PR’s bij de vleet op verschillende locaties.

Het afgelopen weekend waren de atleten actief op verschillende fronten, zaterdag werd er gelopen op de Athletics Meeting in Sint-Niklaas en in Tessenderlo en op zondag was er ook de Athletics Meeting in Duffel. Het weer was zeker niet ideaal, het was zeer warm en zwoel om te lopen, toch werden er mooie resultaten geboekt.

 

 

24/06/2023 PR voor Zjef Ceunen op de 3000m op de Athletics Meeting in Sint-Niklaas.

Met 3 atleten trokken we naar Sint-Niklaas, Junior Zjef Ceunen, senior Jorne Vanherck en Master Stefaan Cools. Allen waren naar de wedstrijd getrokken om hun PR scherper te zetten of een seizoen beste neer te zetten. In reeks 1 was het Otto Vanluchene die als haas dienst deed, een luxehaas die perfect zijn werk deed. Achter de haas zat Jorne Vanherck die na 800m wedstrijd niet de beste indruk gaf, wie wel een goede en ontspannen indruk gaf was Zjef. Jorne kon het tempo van de haas niet volgen en moest een klein gaatje laten. Het was Zjef die het gaatje terug dichtte op de haas en na het uitstappen van de haas het tempo hoog hield. Spijtig werkte de tegenstand niet mee in deze wedstrijd want hier zat meer in. Zjef werd nipt 2de in een PB van 8’27”02. Jorne had zijn dagje niet en eindigde 3de in een tijd van 8’45”79, aantal dagen later blijkt dat het ijzergehalte aan de zeer lage kant was…

Stefaan Cools startte in reeks 2, zijn opzet was een stuk van zijn gelopen wedstrijd op de Beker Van Vlaanderen te doen. Het tempo lag meteen hoog en na 2 ronden vond Stefaan zijn ideale tempo en kon zo zijn wedstrijd mooi uitlopen met een seizoen beste van 10’25”40.

 

24/06/2023 Trainersduo Diana Boelen en Jef Van de Reijd actief op de meeting te Tessenderlo.

Diana Boelen en Jef Van de Reijd trokken naar de pas gerenoveerde piste in Tessenderlo en Diana had deze meeting aangestipt om haar record op de 100m te verbeteren. Het lukte haar ook, 1” deed Diana van haar tijd met 18”03. Het werd een battle onder mekaar want Jef kon nipt met zijn 18”02 onder de tijd blijven van Diana, hieronder de andere uitslagen:

Diana: 100m: 18”03, Hamer slingeren: 17,96m

Jef: 100m: 18”02, Verspringen: 3,17m

25/06/2023 Anneleen Van Der Schoepen zet haar PR op de 1500m 21” scherper op de Athletics Meeting in Duffel.

Het was scholier Mike Wouters die in Duffel als eerste aan de slag moest en dit in de 800m. Het was al effe geleden dat hij een langere wedstrijd had gelopen op de piste door zijn groei problemen. Er werd voor Mike zeer snel doorgekomen, te snel want noodgedwongen moest hij het tempo laten zakken. Maar in de laatste 100m perste hij er nog eens alles uit om te eindigen in een tijd van 2’22”71. Geen grootse tijd maar gewoon blij dat hij er weer bij is en kan mee doen na zijn 2 jaar inactiviteit.

Anneleen Van Der Schoepen had deze keer toch wel wat zenuwen want de 1500m is voor haar een korte afstand. De haas trok de wedstrijd op gang richting 4’45” en was het ideale tempo voor Anneleen. Anneleen hield goed stand in de wedstrijd en stoof zo naar een mooie tijd voor haar van 4’48”90, 21” beter dan haar vorige besttijd.

 

Scholier Kyano Van Dooren startte ook op de 1500m, door de extreme warmte wat niet zijn ding is en de vermoeidheid van de examens kon Kyano geen vuist maken. Kyano eindigde in een tijd van 4’50”99.

 

25/06/2023 Nationaal Kampioenschap voor de jeugd in Bergen Op Zoom (NL).

Scholier Indy Lagarde heeft nog altijd de dubbele nationaliteit en nam zo deel aan het nationaal Kampioenschap in Nederland. Door de beperkte deelnames moesten er geen reeksen gelopen worden en was het zondag rechtstreekse finale. Indy die al een tijdje de trainingen moet beperken door groeipijntjes had geen goede dag en kon niet in de buurt van haar besttijd komen. Indy haalde de 13de plaats in een tijd van 5’12”83. Hopelijk verdwijnen de pijntjes vlug zodat je terug volop kan trainen.

24/06/2023 3de plaats voor Tommy Kinders in “Bekkevoort Loopt”.

Er was mooi gezelschap op de wedstrijd in Bekkevoort waar de wedstrijden werden gelopen op en rond Sportpark De Heide. Tommy liep er 10km en werd mooi 3de achter Seppe Odeyn en Loic Lemaitre.

Coach Wouters Luc…