03/06/2023 Clubrecord en PR’s op de meeting te Schoten (KAVVV).

Het duo Christiane Croes en Karel Teunkens trokken naar het Antwerpse Schoten om een meeting te betwisten van de vriendenclubs. Er stond een stevige wind, maar dit belette niet dat Chris haar PR liep op de 800m en haar beste worp in speer evenaarde. De speer vloog 8,51m ver en de tijd van de 800m was 4’04”27.

 

Karel liep ook een 800m en dat is uit zijn comfortzone want dit is zeker niet zijn favoriete afstand. Toch slaagde hij erin om het APSO-record te breken met 1” in een tijd van 2’37”.

 

04/06/2023 Beker Van Vlaanderen Masters in Oostende, Betekom en Arendonk.

 

De Beker Van Vlaanderen Masters voor Stefaan Cools (SACN) had plaats op de mooie piste van Oostende, met moederclub SACN staan we in de laagste afdeling 3. De volle zon stond hoog in lucht maar de wind maakte dat men een jas nodig had om warm te blijven. De aankomst lag pal wind op kop, het was dus dikwijls afwachten tot aan de aankomst voor de plaatsen omdat de wind ervoor zorgde dat er in de laatste rechte lijn nog veel kon veranderen.

 

Voor Stefaan Cools was het de 3000m waar hij zoveel mogelijk punten moest sprokkelen voor de club. Stefaan was één van de oudste en had het moeilijk in de snelle start. Eens op tempo kan hij een vrij hoge snelheid goed aanhouden maar aan de jonge masters was niet veel te doen. Stefaan deed wat hij kon en haalde de 10de plaats in 10’34”13 en 7 punten voor de ploeg.

Een 45’ later startte Stefaan ook in de 4×400, dus nog eens 400m alles uit het lijf lopen. Stefaan deed dit goed met de ploeg en haalde 11de plaats in een tijd van 4’49”40 en 6 punten voor de ploeg, in totaal haalde SACN de 8ste plaats.

Tommy Kinders (ACW) moest naar Betekom waar hij zijn club mee verdedigde en dit in eerste afdeling. Voor Tommy was de 5000m de te lopen afstand en ook hier was het weer goed. Maar voor Tommy waren de weersomstandigheden niet zo goed door de vele pollen in de lucht had hij het enorm lastig. Door deze omstandigheden kon hij zijn kansen niet maximaal verdedigen en haalde de 4de plaats in een tijd van 15’53”42 wat toch mooi 9 punten opleverde voor de ploeg. Tommy behaalde met de ploeg van ACW de 9de plaats.

 

Diana Boelen (VMOL) trok met hun moederclub naar Arendonk en had een drukke namiddag voor de boeg. Zo moest Diana aantreden op speer, discuswerpen en 4x100m en haalden zo heel wat punten binnen voor haar ploeg. De ploeg behaalde de 5de plaats met hieronder Diana haar prestaties:

 

Speer: 15,39m en 6 punten / Discuswerpen: 20,98m en 10 punten / 4x100m: 1’08”73 en 6 punten

 

06/06/2023 CR voor Karel Teunkens in Weert (NL)

In het Nederlandse Weert liep Karel een 3000m, desondanks dat hij de gehele tijd alleen moest lopen in deze wedstrijd kon hij het tempo goed vasthouden. Er stond heel wat wind op de baan, maar toch was Karel 1” sneller dan verleden jaar en een clubrecord er boven op. Karel liep een tijd van 10’50”33 waar zeker nog af gaat bij tegenstand.

.10/06/2023 Stevige PR voor Jorne Vanherck op de Putbos-meeting in Oordegem.

Na de IFAM was het duidelijk dat Jorne Vanherck meer in de benen had dan 3’55”, dus de spanning was er wel. Oordegem bekent om zijn snelle baan had ook het mooie weer mee, goede temperatuur en vooral windstil, dus indien Jorne een goede reeks wordt voorgeschoteld zou er wel eens wat seconden afgaan. Ook trainingsmakker Zjef Ceunen zat in deze reeks, voor Zjef was het terug wennen naar competitie want dit was wel effe geleden dat hij optrad in een wedstrijd. De haas van dienst deed goed zijn werk maar doordat er een klein gaatje viel zakte even het tempo wat op het einde en dit zou cruciaal zijn voor een tijd onder de 3’50”. Doch Jorne versnelde in de laatste ronde om zo in een mooie PR te eindigen van 3’52”44, 3” beter dan zijn vorige beste. Zjef ging goed mee maar in de laatste ronde moest hij de rol lossen. Toch was het niet zo slecht, hij evenaarde ongeveer zijn besttijd van verleden jaar, zijn tijd 3’55”60. Nu hopelijk vertrokken voor het verdere seizoen.

10/06/2023 Medailles, PR en CR op het BK Masters te Sint-Niklaas.

Het BK Masters had plaats in Sint-Niklaas en was verspreid over zaterdag en zondag. De eerste dag was het al direct raak en werden er medailles geoogst.

Tommy Kinders was nog niet helemaal op zijn plooi na de Beker Van Vlaanderen, daar had Tommy zich een beetje geforceerd waardoor zijn rugpijn uitstraalt. Het was 5000m lang vechten tot de aankomst, misschien niet de beste wedstrijd maar uiteindelijk blij met de 3de plaats in de categorie M35 met een tijd van 15’59”92. 

Diana Boelen was 2 dagen aan de slag en haalde dag 1 op de 100m een mooie 3de plaats in de categorie W50 met een tijd van 18”96. In het kogelstoten werd de 5de plaats gehaald met een worp van 7,92 kg.

 

Ook partner Jef Van De Reijd in de categorie M65 was actief en behaalde 2x de 5de plaats, zowel op de 100m (17”71) als de 200m (37”22).

 

Op dag 2 behaalde Diana 2x de 4de plaats, eerst op verspringen met een sprong van 2,27m en op de 400m in een tijd van 1’35”81 wat een besttijd was met een verbetering van bijna 2,5”en tevens een clubrecord in de categorie W50.

 

 

12/06/2023 Medailles voor duo Christiane Croes en Karel Teunkens op de Stratenloop Terkoest.

Beiden trokken ondanks het zeer warme weer naar de Kermisloop te Alken, niet de favoriete wedstrijd omdat de onverharde stukken zware benen bezorgde. Karel won in de categorie +M55 de wedstrijd op de 5km, partner Chris liep een 2de plaats bij de vrouwen +W55. Ondanks de warmte vielen de prestaties mee voor beiden.

Coach Wouters Luc…