27/05/2023 PR voor Jorne Vanherck op de IFAM-meeting te Oordegem.

Iedereen met een beetje ambitie die een snellere tijd wil lopen en zich wil meten met de vele buitenlandse atleten van gans de wereld kijkt uit om van start te mogen gaan op de IFAM-meeting. Al jaren worden hier minima’s voor kampioenschappen en vele PR’s gelopen. Een mooie organisatie waar de atleet centraal staat, met meer dan 2000 atleten aan de start. Op deze meeting wou Jorne Vanherck wat van zijn tijd knabbelen en keek echt uit naar deze wedstrijd. De eerste 2 ronden liepen perfect voor hem en kwam de beoogde tijd door die hij in gedachte had. Wel één probleem, de haas van dienst hing nog op dat moment nog altijd achter Jorne, het was niet echt de geschikte haas voor deze reeks, spijtig… Maar toch waren de atleten onder mekaar die het tempo probeerde hoog te houden, maar in de 3de ronde zakte het tempo eventjes weg. Maar Jorne ontbond zijn duivels in de laatste 200m en eindigde toch nog in een lichte PR van 0,4” met een tijd van 3’55”27 ondanks het onregelmatige tempo in de wedstrijd.

 

27/05/2023 Weer een goede 10km voor Stefaan Cools in Boekt loopt te Heusden-Zolder.

Afgelopen weekend trok Stefaan Cools naar Heusden-Zolder om net zoals verleden week een 10km op de weg te lopen, dit allemaal in functie van de piste de komende weken. Weer werd het een spannende duel tussen zijn Stefaan en Pascal Van Marcke, maar de heuvelachtige omloop is niet echt zijn ding maar wel goed naar de toekomst toe want hier word je zeker sterker van. In de sprint was Pascal zeer snel en moest Stefaan zijn meerdere erkennen. Stefaan eindigde op de 5de plaats tussen het jonge geweld en was zeer blij met dit resultaat. 

.28/05/2023 Anneleen Van Der Schoepen loopt massaevenement 20km van Brussel.

Anneleen Van Der Schoepen houdt van de massa-events, het geeft een kick voor haar met de vele deelnemers, aanmoedigingen en overal is er naast de weg plezier en fun. Het was zonnig mooi weer dus dat was al mooi meegenomen, alleen opletten voor de zwaardere omloop. Er werd met de coach afgesproken om te vertrekken aan 4’/km en dit bleek achteraf een goede zet. Halverwege aan de 10km kwam Anneleen door in een tijd van 40’03”, perfect dus. Naar het einde toe ligt er nog een helling in de omloop en dus moesten er nog krachten over zijn. Zeer blij met haar tijd van 1h20’24” kwam Anneleen over de meet, 5’ eraf van verleden jaar. Nu weten we ook hoeveel we een halve marathon kunnen lopen op een goede, vlakke en snelle omloop. Op naar de volgende…

29/05/2023 Tommy Kinders op plaats één in de 12km stratenloop te Aarschot.

Tommy houdt van de wedstrijden op de weg en zo trok hij afgelopen weekend naar Aarschot waar hij de 12km liep. Het werd vooral een plezante bedoening door de vele oude bekende tegen het lijf te lopen. Tommy stond hier op het hoogste schavotje.

29/05/2023 Karen Geysen eerste vrouw op de 10km van de Foorloop te Dessel.

Karen Geysen is terug actief na 2 weken van ziekte en de daar aanhangende futloosheid. Zo startte na enige enkele weken op non-actief van wedstrijden op de jaarlijkse Foorloop te Dessel en dit in de 10km. Het ging vrij goed want van de 85 deelnemers eindigde Karen 12de in het algemeen klassement en 1ste vrouw in een tijd van  38’12”, meer dan 5’ voor de 2de vrouw. Karen was blij dat ze terug op goede weg is en hopelijk is dit het begin van een mooie zomer.

29/05/2023 Diana Boelen en Jef Van De Reijd actief op de werpers meeting in Eeklo.

Beiden maakten er weer een leuke dagje atletiek van, hieronder de resultaten.

Diana Boelen W50:

Discuswerpen: 19,04m, Gewichtwerpen: 9,69m, Kogelstoten: 7,69m, Kogelslingeren: 31,63m

Jef Van De Reijd M65:

Discuswerpen: 18,29m, Gewichtwerpen: 7,13m, Kogelslingeren: 17,34m

29/05/2023 Jeugdtrainster aan de slag op het Vlaams Kampioenschap te Gent en in Herentals.

Het is niet altijd gemakkelijk om alle resultaten te verzamelen, maar ook Fran heeft niet stil gezeten afgelopen weken en heeft weer goede worpen gedaan,  hieronder de uitslagen.

Herentals: Kogelslingeren: 40,52m

Gent (Vlaams Kampioenschap): Kogelslingeren: 39,73m en de 9de plaats

Coach Wouters Luc…