26/03/2023 Karen Geysen duikt onder 3h op de Sofico Gent Marathon.

 Karen Geysen was de laatste 2 jaar al aan het uitzien om onder de magische grens van 3h te geraken op de marathon. Telkens was het juist niet of was er een gedwongen opgave. Ook nu werd de voorbereiding 3 weken voor de marathondatum even verstoord. De dag na een zwaardere trainingsdag van 2x20km voelde de Karen zich grieperig met keelpijn. Dit bleef toch wel een weekje hangen met een hogere hartslag en de fut was er niet om er voor te gaan. Het was uitkijken naar de weeromstandigheden en het voorspelde kwam uit, het waren barre omstandigheden om te lopen, van in het begin regen en wind. Ook de omloop is zeker niet de snelste, er moesten 7 bruggen genomen worden, waren er onverharde (modder)stroken, veel kasseien, en smalle paden die te druk waren omdat ook de halve marathon mee startte. Ondanks de omstandigheden voelde de benen zeer goed en het was zeer leuk om te eindigen in de Topsporthal waar de tribune helemaal gevuld zat. Karen had de wedstrijd goed ingedeeld, halfweg kwam ze door in 1h28’43” om te eindigen in 2h58’08” en de 1ste plaats bij de dames W40. Een mooie prestatie gezien de omstandigheden…

 

26/03/2023 Tommy Kinders eerste Master op de 10km van de WEIR-Venloop te Venlo (NL).

De Venloop is altijd een leuke bedoening, veel volk in de wedstrijden en ook naast de omloop worden de atleten voortgestuwd. Tommy Kinders die nog in volle opbouw zit liep een mooie wedstrijd waar er maar liefst 3350 atleten aan de start stonden. Tommy eindigde 8ste in totaal en was daarmee 1ste Master M35. Het was spannend want het lag allemaal dicht bij elkaar, de 5de atleet in het algemeen klassement zat maar 16” voor Tommy. Tommy legde de 10km af in 32’26”. Ook Evelien Janssens waagde zich aan de 10km en legde de afstand af in 57’50”.

25/03/2023 Trainersduo winnen beiden op de jogging in Heers-Vechmaal.

Deze loop werd oorspronkelijk niet gepland door het duo Karel Teunkens en Christiane Croes, maar het werd een leuke uitstap. Volgens de site van de organisatie voornamelijk verharde wegen, maar dit bleek helemaal niet zo te zijn. Door de felle wind en zware omloop had Karel zich voorgenomen om enkel naar de plaats te kijken in zijn eigen categorie. Karel won de wedstrijd van 5,5km in zijn categorie M55. Ook partner Chris haalde haar gram thuis en won zo voor de eerste maal een wedstrijd in haar categorie W55. Mooi gedaan Chris !

Coach Luc…