22-23/04/2023 Handvol medailles (6x goud en 2x zilver) op het Provinciaal Kampioenschap van Sint-Truiden en Ninove.

Het Provinciaal Kampioenschap had 2 dagen plaats in het mooie Sint-Truiden. Het weer had niet de zomerse temperaturen en de wind was op sommige momenten zeer strak waardoor er zoal een geduchte tegenstander was om mooie tijden te lopen. Toch werd er goed gescoord en mochten de tijden gezien worden. Het was voor de meesten van de groep koffiedik kijken hoe de resultaten gingen zijn omdat de meesten toch nog een beetje vermoeid waren door de vlucht vanuit Zuid-Africa waar de stage had plaats gehad. Als coach was ik wel vrij gerust omdat iedereen nog een goede test had gedaan op de laatste dag. Het werden mooie resultaten gelopen en meermaals stonden atleten van SACN (Neerpelt) op het podium en afdeling Meerhout (MAV) heeft een goede bijdrage geleverd aan het aantal medailles.

Dag 1

Het was Indy Lagarde bij de scholieren dames die als eerste van start ging van de groep en dit op de 800m, niet haar favoriete nummer maar toch belangrijk om een goede 1500m te lopen. Indy nestelde zich achter de koplopers die er toch een stevig tempo op na hielden. Na 400m werd er nog een tandje bijgestoken door de koplopers waardoor Indy de rol moest lossen en zo eindigt op de 4de plaats in een tijd van 2’29”59.

Nadien was het de beurt aan junior Zjef Ceunen op de 1500m, die op stage vooral kilometers heeft gemaald en deze wedstrijd gebruikt om de hardheid terug aan te wakkeren voor de komende wedstrijd. Zjef nam direct de leiding om zo dicht mogelijk tegen de 4’ te eindigen. Ondanks de harde wind behaalde hij op 1” het beoogde doel. Zjef liep de wedstrijd aan een strak tempo uit om zo te eindigen op plaats 1 in een tijd van 4’01”20.

Jorne Vanherck nam een voorzichtigere start en was onzeker, hij bleef immers een week langer met Coach Luc in Potchefstroom (Z-A) en waren pas de dag voordien terug geland in Brussel. De benen voelde na de warmup niet zo goed en de coach moest de positieve energie in hem boven halen. Dit loonde want na een halve koers even in een zeteltje te hebben gezeten zette Jorne in de 2de helft de versnelling in en zette zo de wedstrijd naar zijn hand. Jorne gaf de leiding niet meer af en won de wedstrijd in een mooie 4’00”54.

Tommy Kinders aangesloten bij ACW Provincie Oost-Vlaanderen was te gast voor zijn kampioenschap in Ninove. Het was al van 2020 geleden dat Tommy nog aantrad op een 5000m. Maar het gaat de goede richting uit, Tommy behaald de 2de plaats, nipt achter de eerste met 1” en dit in een behoorlijke 15’28”45.

Dag 2

Op dag 2 was het voor Zjef Ceunen op de 800m juniors heren even stilstaan van hoe we de wedstrijd gingen aanpakken. Er zaten immers atleten tussen met snelle 400m benen en dan is het altijd gevaarlijk om er een trage wedstrijd van te maken. Zjef kwam in een vrij strakke ronde door, 61” en schroef de snelheid nog wat op in de 2de ronde. Even drong de tegenstander nog aan maar op dat zelfde moment trok Zjef de gas nog verder open en won in een mooie negatieve split van 1’58”24.

Ook Jorne Vanherck bij de senioren moest eveneens zijn tactische kant boven halen want in de inschrijvingen stonden er een aantal voor hem met een betere besttijd. Jorne nestelde zich op de 5de – 6de plaats en wachtte zijn moment af om te versnellen. Na 350m maakte Jorne een grote versnelling omdat een atleet van ADD enige afstand had genomen. Aan de 200m was hij bij de koploper maar in de rechte lijn geraakte hij net niet voorbij de atleet van ADD. Toch nog een mooie tijd ondanks de snelle wedstrijd van de dag voordien, een 2de plaats in 1’56”68.

Ook Indy Lagarde waagde zich aan 2 wedstrijden dit weekend met op dag 2 de 1500m. Dit ligt haar beter en door het groot aantal kilometers op de Afrikaanse vlakte zal dit veel beter gaan dan de 800m de dag voordien. Indy zat attent van voor in de wedstrijd en met 2 ronde te gaan nam ze de leiding en gaf deze niet meer af. Knappe winst, met een zeer goed gevoel en overschot liep ze deze wedstrijd uit in een tijd van 5’00”66.

Anneleen Van Der Schoepen nog ingeschreven voor de 10 Miles in Antwerpen nam nog zeer laat de beslissing om aan dit kampioenschap door de vraag van trainer Louis Geboers. Voor Anneleen was het afwachten hoe het haar verging want het was al even geleden dat Anneleen op de piste een wedstrijd had betwist, met nu op één dag 2 wedstrijden, eerst de 1500m en een 50’-tal later een 3000m. Ook Anneleen had genoeg om op de 1500m een statig tempo aan te houden en de winst naar zich toe te trekken in een tijd van 5’10”36.

Nog geen uurtje later stond Anneleen terug aan de start van de 3000m en bleef ze een aantal rondes achter de 2 koplopers om na de 1500m aan te voelen hoe dit al in de benen zat. Elke ronde keek Anneleen van wanneer mag ik gaan en éénmaal aan de kop stand er geen maat op haar en won ze vlot de 3000m in 10’33”58. Dit belooft naar de volgende wedstrijden toe want in beide wedstrijd was ze helemaal niet diep geweest en had ze overschot in de 3000m.

22/04/2023 29ste Oosteljogging in Oosterlobij Geel.

Diana Boelen en Jef Van De Reijd liepen samen de 3,2km op een mooi bosomgeving met mooie glooiingen en één stevig bergje. Samen liepen ze deze wedstrijd tot een goed einde.

22/04/2023 Velmse Bloesemloop.

De omloop van de wedstrijd ligt in de mooie omgeving van Sint-Truiden met de bloesem van de fruitbomen, met een venijnige klim deels in kasseien. Hier stond het duo Karel Teunkens en Christiane Croes aan de start. Beiden stonden op het podium van de 5km, Karel op het hoogste schavotje en voor Chris de 2de plaats allebei in de categorie +55 jaar.

Ook Stefaan cools draait goed en behaalde in zijn categorie op de 10km de 2de plaats in de categorie M55. Stefaan begint stilaan op volle toeren te komen.

16/04/2023 Mooie resultaten op de Bloesemrun te Sint-Truiden Zepperen.

Drie atleten aan de start, Stefaan Cools in de 10km en trainersduo Karel Teunkens en Christiane Croes in de 5km. Karel die de jongeren liet zweten nam de 1ste plaats in de categorie M55 in beslag. Ook partner Chris haalde deze keer het hoogste schavot bij de dames W55.