17-19/03/2023 Stage van de onze zwarte gele leeuwtjes in Neerpelt op het domein van Dommelhof.

Na het succes van verleden jaar werd er snel beslist om de stage terug te organiseren voor onze youngsters. Iedereen keek uit naar het weekend waar plezier en groepsgevoel het belangrijkste item is. Iedereen werd op vrijdagavond verwacht om 18u00 aan het subtropisch zwembad in Neerpelt, namelijk het LAGO Pelt Dommelslag. De atleten konden de bagage achterlaten op de parking en zich direct amuseren in groep in het mooie zwembadcomplex. Ondertussen werd de bagage door de resterende trainers en bestuur naar de accommodatie van het Dommelhof gebracht. Na het zwemmen waren er toch enkele buikjes die gevuld moesten worden en in het Dommelhof werd iedereen ontvangen met een frisdrank naar keuze en zeer lekkere wafels gebakken door trainster Diana Boels, waarvoor dank. Het waren lekkere want de meesten kwamen voor een 2de wafel, dank voor de bakkers van dit lekkernij.

 

De dag nadien werd er na een stevig ontbijt aan de trainingen begonnen en er de volgende 2 dagen op verschillende disciplines getraind, dit waren de disciplines waar op geoefend werd, kogelstoten, verspringen, uithouding door oriëntatielopen, hoogspringen, horden-sprint en aflossing. Ook werd er een geweldige quiz georganiseerd door trainer Sam waar we een spannende eindsprint zagen van de ploegen door de DOE-proef. Resultaat is niet zo belangrijk, het was vooral plezier en dat was duidelijk, er werd veel gelachen en het competitie gehalte was zeer hoog…. Het was de proef met spaghetti en spekjes de hoogste toren bouwen die de doorslag gaf in de uitslag van de quiz. Uitslag is minder belangrijk, het was leuk en er werd iets geleerd tijdens deze geanimeerde vragen, dus thuis oefenen, want volgend jaar willen we echte hoge torens…

De stage werd beëindigd zondag om 14u00 en iedereen vond het spijtig dat de stage voorbij was. Van onze kant (trainers) bedankt voor zo’n een fijne en gemotiveerde groep te mogen trainen ! Hier doen wij het voor en ook dank voor het bestuur die er voor zorgde dat iedere deelnemer/trainer een mooi T-shirt kregen.

Als slotwoord als coach wil ik nog zeggen, dat dit een geweldige groep was en ik heb al heel wat watertjes doorzwommen als trainer op stages van klein en groot. Voor mij was dit de beste stage ever bij de jeugd, nu samen naar het zomerseizoen toe en laten we elkaar altijd helpen zoals we mekaar hebben geholpen op de stage, dan staan we al een heel eind verder…

Trainers = trots op onze MAV-jeugd.

Ook nog dank aan trainersteam Fran, Diana, Chris, Jefke, Karel en Sam.

Coach Luc…