13/03/2023 Op meerdere fronten mooie prestaties.

De overgang naar de zomer is een feit, toch werd er nog een belangrijke veldloop gelopen, het BK van de Masters. Ook de wegwedstrijden beginnen op volle toren te draaien zo ook het BK Halve Marathon in Gent. Ook werd er aan duathlon gedaan in Retie.

12/03/2023 8ste plaats voor Stefaan Cools op het BK veldlopen Masters in Saint-Ghislain.

Het Belgisch Kampioenschap veldlopen voor Masters had plaats in het Waalse Saint Ghislain en de omloop was toch wel attractief, met veel korte bochtjes, kleine hoogteverschillen en paar stroken waar je gas kan geven. Het was alleen Stefaan Cools die naar ginds trok en het was al even geleden dat hij nog aan een kampioenschap deel nam. Veel verwachtingen waren er niet want door een buikgriepje werd de laatste week nog erg verstoord. Ook Karel Teunkens had er van gehad maar besliste om niet te starten op dit kampioenschap. Jammer na zo een geweldige winter.

In totaal moest Stefaan 5000m afleggen waar de reeks bestond uit de categorie M50 en M60. Stefaan startte attent mee in de voorste gelederen. De korte bochten waren zeer lastig voor Stefaan en het telkens toelopen naar de voorganger na de bochten werd halverwege ietsje te zwaar. Lang deed Stefaan mee voor de 5de plaats maar naar het einde toe ontbraken de krachten die hij verloor van de buikgriep. Toch werd het een mooie top 10 plaats met de 8ste plaats en konden we toch nog met enig goed gevoel huiswaarts keren.

12/03/2023 Brons voor Tommy Kinders op het BK Halve Marathon in Gent.

Gent staat bekend voor altijd een prima organisatie en prestaties, zo ook nu werd er hard gestreden voor elke meter. Tommy Kinders had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd en was het ook een testje van waar hij stond. Tommy liep een tijd van 1h09’23”, hiermee behaalde hij een 3de plaats in zijn categorie M35 voor het BK en voor het Vlaams Kampioenschap de 1ste plaats. Nog niet wat het moet zijn maar toch tevreden met de gehaalde medailles die ze niet meer kunnen afpakken.

12/03/2023 Een 3de plaats voor Anneleen Van Der Schoepen op de Crosduathlon in Retie.

Anneleen Van Der Schoepen trok naar Retie om haar vorm te testen op de duathlon. Anneleen had zich voorgenomen het lopen op enig reserve te doen en in het fietsen de gas open te draaien. Door haar afgelopen kwetsuur was dit ook de beste optie om te kijken hoe het lichaam dit verwerkte. De wedstrijd bestond uit 4km lopen – 24km MTB – 4km lopen. De eerste 4km werd afgelegd in 4’08”/km, het mountainbiken rond de 21km/h en de laatste loop in 4’12”/km. Door het toch ietsje te voorzichtig te zijn in het fietsen verloor Anneleen een plaatsje met de 3de plaats als resultaat. Mooi resultaat zonder echt voluit te gaan en vooral, zonder pijn !

11/03/2023 Uitslagen Winterthrowing te Sint-Niklaas.