26/02/2023 De Luc-Ky Runners sluiten seizoen goed af op het BK te Brussel.

Al een aantal jaren is het Park van Laken in Brussel onder het mooie Atomium het decor van het BK veldlopen. Op deze mooie maar toch wel zware omloop is het altijd spannend tot aan de eindmeet. Eerst steil omhoog en dan een lange helling naar beneden en vergis u niet de laatste +-150m naar de aankomst toe gaat het terug licht omhoog en is soms de eindmeet het decor van nipte beslissingen. Het lag er droog bij en de zon liet zich van zijn beste kant zien, alleen was de wind op sommige momenten zeer fel en zorgde af en toe dat dit ook een grote tegenstander was.

 

Het was eerste jaars cadet Senne Hendrickx die de spits mocht afbijten met 3000m in 3 ronden van 1000m. Het was afwachten hoe Senne de wedstrijd ging verteren want hij heeft er bijna 2 maand uit gelegen door kleine ongemakjes. Doch had ik als coach enig vertrouwen omdat het op laatste trainingen al veel beter ging. De opdracht was ietsje sneller vertrekken dan de vorige wedstrijden. Dit deed hij maar het was zéér moeilijk te volgen voor de supporters omdat de tweede jaars cadetten ook mee in het pak zaten van 124 atleten. Het was een mooie en goede organisatie maar het is niet zo leuk als je als toeschouwer moet toekijken en niet weet op welke plaats de atleten hangen. Een aparte wedstrijd in deze categorie is altijd beter, ook omdat de afstand dubbel is dan het jaar voordien, 3000m tov 1500 verleden jaar. Senne schoof mooi op elke ronde en in de laatste afdaling naar aankomst toe nam hij nog enkele atleten terug. Ondanks minder trainingen nog een mooie 10de plaats. Senne glunderde na de wedstrijd en keerde tevreden huiswaarts.

Indy Lagarde bij de 2de jaars scholieren meisjes moest dezelfde afstand van 3000m afleggen als Senne. Hier ook 2 reeksen samen met in totaal 73 atleten. Indy had na het Vlaams Kampioenschap de gehele midweek niet kunnen trainen door een buikgriepje. De rust had haar blijkbaar goed gedaan want Indy vertrok zeer snel en ging er volledig voor. Zij nam zonder probleem de kop voor de achtervolging zowel bergop als bergaf. Wie Indy kent, die weet dat het een vechtertje is, ze bleef vechten tot de laatste meters en eindigde met een krachtige eindsprint op een mooie 8ste plaats. Well done Indy…

Junior Zjef Ceunen die sinds het Vlaams Kampioenschap beetje onzeker is wou absoluut starten ondanks het slechtere gevoel, ook de sportdokter gaf groen licht en samen werd de knoop doorgehakt dat hij de cross kon aanvatten. Knap dat hij dit deed ondanks de vele twijfels de afgelopen 10 dagen. Zjef startte attent mee vooraan maar moest halverwege de rol lossen en had niet de krachten van de crossen voor het Vlaams om weerwerk te leveren. Zjef deed wat hij kon en eindigde met minder kracht in de benen toch nog op een mooie 8ste plaats. Mooi karakter Zjef!

 

In de korte heren cross stond Jorne Vanherck aan de start en het was echt wel kort, maar 2000m hadden ze voor de boeg. Jorne was goed weg in de start en halverwege de eerste ronde van de twee rondes kwam hij rond de 15de plaats door. Jorne schoof nog even door tot plaats 12, maar in de laatste ronde moest hij wat terrein toe geven en ook plaatsen. Jorne werd nog knap 20ste met maar 25” achter de winnaar. Mooi winterseizoen Jorne, op naar de zomer.

 

25/02/2023 Karel Teunkens toont in Schoten dat zijn vorm nog altijd in stijgende lijn is.

Het loop duo Christiane Croes en Karel Teunkens trokken naar Schoten om de cross in Schoten te betwisten. De Memorial Jos De Borger was deze keer een jubileumeditie, 25x werd deze al georganiseerd. De Masters 60+ stonden samen met de scholieren aan de start en moesten 4,8km afleggen. Karel startte niet vlug maar liep wel direct aan de leiding van de masters. Men zo vlug dat hij over goede benen beschikte want in één ruk liep hij het gat van bijna 70m dicht naar de koploper van de scholieren. Als coach deed ik teken dat hij er direct moest overgaan en zo doende werd er een mooi kloof geslagen. Karel won de wedstrijd met meer dan 1’ op zijn concurrent en voor mij was dit zijn beste cross van het seizoen op gebied van hoe versnellend hij de wedstrijd uitliep. Glunderend ging Karel Huiswaarts. En we kunnen blijven zeggen, nog niet verslagen dit jaar…

Vriendin Christiane deed het ook goed en eigenlijk een beetje onverwacht door de probleempjes met de sinussen. Chris ging er als een speer vandoor in de start, na enkele hectometers viel het tempo terug naar een haalbare snelheid. Naar het einde toe zat er nog een goede versnelling in en kon zo haar mooie 4de plaats binnen halen in de categorie V +55 jaar. Deze keer kon ze verschillende concurrenten achterlaten, hopelijk ben je nu voor goed vertrokken.

 

.25/02/2023 Persoonlijke records en medailles voor Jefke Van de Reijd en Diana Boelen op het Belgisch Kampioenschap en tevens ook het Provinciaal Kampioenschap Indoor te Gent.

Jefke en Diana hebben zich weer goed kunnen uitleven op het Belgisch / Provinciaal Kampioenschap Indoor te Gent. Zo waren er persoonlijke records en medailles voor beiden, hieronder een overzicht:

Diana Boelen:

400m: 1’38”33   BRONS BELGISCH en PR               

Verspringen: 2,21m   GOUD PROVINCIAAL

Jefke Van de Reijd:

400m: 1’21”33   GOUD PROVINCIAAL en PR      

200m: 36”64   GOUD PROVINCIAAL en PR

Proficiat aan beiden!

Coach Luc…