26/02/2023 Mooi resultaten van onze 3 youngsters op het BK veldlopen in Brussel.

Al een aantal jaren is het Park van Laken in Brussel onder het mooie Atomium het decor van het BK veldlopen. Op deze mooie maar toch wel zware omloop is het altijd spannend tot aan de eindmeet. Eerst steil omhoog en dan een lange helling naar beneden en vergis u niet de laatste +-150m naar de aankomst toe gaat het terug licht omhoog en is soms de eindmeet het decor van nipte beslissingen. Het lag er droog bij en de zon liet zich van zijn beste kant zien, alleen was de wind op sommige momenten zeer fel en zorgde af en toe dat dit ook een grote tegenstander was. Omdat we nog een jonge club zijn werd er beslist om deze veldloop niet op de kalender te zetten, maar naar volgend jaar toe gaan we dit zeker doen. Diegene die aanwezig waren deden het meer dan goed.

 Het was Lowiese Sneyers bij de 1ste jaars pupillen meisjes die als eerste aan de slag moest met 1000m voor de boeg. Het was een grote reeks met 90 deelnemers en met zoveel deelnemers is de start zeer belangrijk. Het was voor Lowiese de eerste keer dat ze een BK mee deed en met zoveel deelnemers ben je dan natuurlijk wel wat onder de indruk. Maar Lowiese startte vrij goed, halverwege kwam ze door rond de 15de plaats. Als coach zag ik dat er nog wel wat enige reserve inzat en riep dat ze moest durven versnellen. Versnellen deed ze, schoof op in de bergop en dook naar de aankomst toe de helling in volle vaart af en eindigde op een mooie top 10 plaats, de 7de plaats. Lowiese werd ook 3de in het algemeen klassement van de Crosscup. Proficiat Lowiese.

 

Ook bij de 1ste jaars pupillen jongens 1 deelnemer, Viktor Binnemans die ook 1000m moest afleggen op deze zware omloop. Viktor was goed weg in de lange bergop en kon dit ook goed handhaven tot boven. Bij het naar beneden lopen ging het ietsje stroever, ook al heeft Viktor lange beentjes, de lange passen naar beneden waren er niet. Maar toch mag hij blij zijn met de uitslag want van de 92 aankomsten werd Viktor mooi 27ste, toch 2/3 van het deelnemersveld achter zich, een mooi resultaat Victor.

Bij de 2de jaars miniemen stond broer Lucas Binnemans aan de start, de miniemen moeten in totaal 1500m afleggen. Wie Lucas kent weet dat hij de persoon is van de langere adem, beetje tegenovergestelde van zijn jongere broer Victor. Lucas heeft ietsje mindere snelle benen in de start, maar hoe langer de wedstrijd vordert hoe meer dat hij opschuift. Bij het oplopen naar boven schoof Lucas al gestaag op, maar in de helling naar beneden haalde hij nog veel atleten op. Met zijn mooi eindsprint naar beneden haalde hij een 52ste plaats van de 81 aankomsten. Mooi gedaan Lucas, hoe ouder dat je word hoe beter het met jou zal gaan, volhouden nu.

Coach Luc.