19/02/2023 Overwinningen voor Karel Teunkens, Tommy Kinders en Jorne Vanherck.

Afgelopen weekend werd er zowel gecrost op zaterdag en zondag, zaterdag was er een cross van het handelsverbond (KSAH) in Hove, de Natuurloop in Lier en zondag de cross in Duffel. Hove was een echte cross, heuveltjes, snelle stroken in het park, maar ook modderige single-tracks en een beekje met water waar over moest gesprongen worden met behulp van een plankje. Duffel daarentegen is een zeer snelle cross, hier kunnen de pistiers hun hartje ophalen, een klein strookje slijk meer zat er niet in.

 

18/02/2023 Karel Teunkens ook kampioen van KSAH (Handelsverbond) in Hove.

Het werd nog eens een echte cross en de spikes bleven niet proper in Hove. Voor de atleten vanaf de categorie +55 jaar werden er 2 ronden voorzien voor de anderen was het 4 ronden. Iedereen startte te samen wat het voor Karel leuker maakte door de tegenstand van de jongere atleten. Karel was snel gestart en scheidde zich direct af met 2 jongere lopers waar hij bijna de volledige afstand zijn wagonnetje kon aanhangen om zo de afstand te vergroten op de atleten van zijn categorie. Dus een 1ste plaats bij de M55 en voor het kampioenschap werd hij kampioen bij de M60, ook won Karel het ploegenklassement met de KBC-Runners. De overwinningen blijven zich opstapelen.

Ook vriendin Christiane Croes liep haar wedstrijd en door lange aanhoudende problemen met de sinussen was de boodschap gewoon goed uitlopen. Het was zwaar maar Chris bracht deze wedstrijd goed ten einde, met een 3de plaats bij de W55+ en in totaal de 10de plaats. Onze jeugdbegeleiders blijven het maar doen en dit met veel plezier.

 

18/02/2023 Tommy Kinders wint de 25km te Lier.

Lange afstandsloper Tommy Kinders liep een sterke wedstrijd ondanks de moeilijkere weersomstandigheden door de felle wind. Tommy won de wedstrijd in 1h23’57”, ongeveer 3’ voor de 10 jaar jongere Liekens Laudon. Met dit weer is dit een behoorlijk resultaat met 3’21”48/km. Goed bezig Tommy!

19/02/2023 Overwinning voor Jorne Vanherck in Duffel en een geslaagde comback van Stefaan Cools.

Het waren junior Kyano Van Dooren en master Stefaan Cools die samen in dezelfde wedstrijd vertrokken met weliswaar een apart klassement en 4270m voor de boeg. Het was Stefaan die ietsje sneller was in de start, maar Kyano moest nog wat los komen van de voetbalwedstrijd die hij de dag tevoren had gespeeld. Kyano liet zich niet doen en ging tot bij en over Stefaan en zo werd het tempo hoog gehouden wat ook loonde in de resultaten. Kyano werd mooi 6de wat zeker niet slecht is na een voetbalwedstrijd de dag voordien. Het was uitkijken naar Stefaan want het was bijna 4 jaar geleden dat hij zijn spikes in het veld nog had aangedaan. Maar het resultaat mag er zijn, in totaal behaalde hij bij de masters de 5de plaats maar straffer was dat hij maar 7” achter Patrick Vanderstraeten was die nog 4de eindigde op het Vlaams Kampioenschap in Diest, van een come-back gesproken.

Jorne Vanherck was gebrand om zijn goed resultaat op Vlaams in Diest door te trekken naar deze wedstrijd waar hij startte in de korte cross van 2770m. Het was de atleet van Atletiek Volharding Thibeau Van den Bussche die in de grote aanloopronde de leiding nam en het tempo zeer strak hield. Jorne met zijn kortere benen in de langere rechte stroken moest zijn gas even open trekken om het spoor te volgen. Maar in de grote en laatste ronde versnelde Jorne en nam afstand om zo de overwinning op zijn naam te schrijven. Jorne kijkt uit naar de korte cross volgende week op het BK in het park van Laken in Brussel.

 

Coach Luc…