04/02/2023 Karel Teunkens blijft de overwinningen opstapelen.

Afgelopen week had Karel een aantal kwaaltjes met nek en rugpijntjes, even langs de osteopaat en het ging al weer een stukje beter. Karel nam dan de beslissing om af te reizen naar Kamthout waar er een wedstrijd van de KAVVV op het programma stond. Toch was het uitkijken en afwachten want het was nog niet zoals het moest en het vertrek van de wedstrijd was met handicap, dwz dat men volgens leeftijd start en dat er telkens wat tijd zit op de volgende start van een atleet. Dus Karel moest later starten en was aangewezen naar achtervolging, maar na 2km zat hij waar hij moest zitten en nam hij de leiding. Karel bouwde zijn voorsprong uit naar 25”, 1ste M60 en kon dus tevreden naar huis keren met dit resultaat.

Ook vriendin Christiane Croes liep deze veldloop en startte vrij snel, waarschijnlijk een beetje geleerd van Karel. Na de start eigen tempo en doseren want met de vele bochtje was het een echte intervalloop, telkens afremmen en terug optrekken. Chris haalde een mooi resultaat met een 5de plaats in haar categorie V +55j.

05/02/2023 Cross te Lommel.

Cadet Senne Hendrickx nog niet zo lang terug bezig had nood aan een extra wedstrijd om zo terug het ritme vast te krijgen. Het ging al ietsje beter want in de laatste ronde kon hij terug een aantal atleten remonteren, deze keer een 12de plaats voor Senne. Beetje bij beetje zal het beter gaan Senne, volhouden nu, komt in orde…

Ook de 2 jeugdbegeleiders Diana Boelen en Jef Van De Reijd stonden aan de start, deze keer voor de laatste keer deze winter. De lente is in aantocht en de zomermeetings lonken weer naar deze beide trainers die er weer naar uit kijken om zich te storten in de werpnummers. Diana liep haar 3210m weeral vlot uit en ook Jef deed dit, hij had 4760m voor de boeg en liet toch weer een aantal atleten achter zich.

05/02/2023 Tommy Kinders aan de start van de 25km van Apeldoorn (NL).

Tommy had er deze week nog een pittige trainingsweek opzitten met trainingsmaatje Jorne Vanherck en Zjef Ceunen + de veldloop van Geel wat voor Tommy niet zo evident is als marathonloper. Maar het ging vrij goed, door een behouden start kon hij een goed tempo houden op de toch wel zwaardere omloop. Onderweg kreeg hij een aardig wat steilere heuvels in de kuiten en stond de wind af en toe stevig maar kon het tempo van 3’22”/km gemakkelijk aanhouden. Tommy eindigde in totaal op de 7de plaats en 3de in zijn categorie.

Nu komen er een aantal belangrijke weken aan met nu zondag 12 februari 2023 het Vlaams Kampioenschap te Diest en 26 februari 2023 het Belgisch Kampioenschap te Brussel.

Coach Luc…