MAV-jeugd laat zich weer opmerken in Lommel

Het parcours in Lommel lag er snel bij, in tegenstelling
tot verleden week helemaal droog met toch in het bos wat heuveltjes.Het lange
rechte stuk zorgde ervoor dat in iedere reeks snel werd gestart, vanaf de pupillen
was de afstand ook meer dan wat we gewoon zijn. 
Bij de kangoeroes/benjamins werd er zoals gewoonlijk geen klassement gemaakt maar er werd in de lange laatste rechte lijn wel snel gespurt. Mooi om te zien dat iedereen zijn uiterste best deed (zie foto’shieronder).

We hadden aan de start : Pablo Agten Valerio

(kangoeroes), Ashley Cavens, Jan Cornelissen en Zep Van Hecken (benjamins)

 

Bij de pupillen meisjes 1 stonden we met 3 MAV-atleetjes aan de start. Amy Cavens nam alweer een snelle start en kon haar positie goed verdedigen (13de plaats). Lowiese Snyers kon nog wat plaatsen goedmaken en eindigde zoals gewoonlijk vlot in de top-10 (7de plaats). Trien Van Hecken was er voor de start niet helemaal gerust in maar bleek dat ze geen schrik moet hebben voor de langere afstand (22ste plaats).

 

De pupillen jongens 1 namen een snelle start waardoor Viktor Binnemans en Juul Van Thienen al direct gas moesten geven. De kopgroep was te snel voor Viktor maar daarachter werd er ook gestreden voor iedere plaats. Hij mag zeker tevreden zijn met zijn 7de plaats. Juul had de gehele wedstrijd Viktor in het zicht, toonde zijn wedstrijdkarakter en eindigde in zijn spoor op een mooie 8ste plaats.

 

Alvaro Agten Valerio deed goed mee bij de pupillen jongens 2. Ten opzichte van zijn eerste wedstrijd zit er heel wat verbetering in. In Lommel al goed voor een 17de plaats.

 

Bij de miniemen meisjes 1 stonden vriendinnen Marie Boons en Saar Mondelaers aan de startlijn. Marie had bijna de hele wedstrijd een atlete in het zicht maar door de langere afstand moest ze toch haar meerdere erkennen. Toch goed gelopen (15de plaats). Voor Saar was het de eerste veldloop. Ze had er zin in , spijtig genoeg een beetje tegenslag dat de reeks bezet was met loopsters met veel meer ervaring. Volgende keer zal het zeker beter gaan.

 

Wout Deleersnyder (miniemen jongens 1) kon net niet aanpikken bij een groep voor hem. De afstand bleef hetzelfde zodat zijn tempo zeker even hoog was (27ste plaats).

 

Ook miniemen jongens 2 moesten Lukas Binnemans en Arthur Horsmans ervaren dat er supersnel werd gestart. Arthur kon nog opschuiven en traditiegetrouw deed Lukas dat ook. Op het einde nog een spurten en zo werden ze 11de (Lukas) en 12de (Arthur).