12/02/2023 Lowiese Sneyers laat snelle benen zien op het Vlaams Kampioenschap in Diest.

Afgelopen weekend trokken er 2 atleten naar het Vlaams Kampioenschap in Diest. Maar 2 atleten omdat deze niet op de lijst stond van gezamenlijke crossen. Het weer was aangenaam en de omloop lag er droog en goed beloopbaar bij, het was wel een drukte van je welste en je kon over de koppen lopen. Het was bij de jeugd niet gemakkelijk voor de fotograaf voor goede foto’s te trekken door deze drukte en ook de ouders moesten snel van hiernaar daar om hun kinderen te zien lopen.

 

Het was Lowiese Sneyers bij de 1ste jaars pupillen die als eerste aan de start moest verschijnen. Een goede start was belangrijk want er stonden 60 atleten aan de start en er moest een afstand gelopen worden van 1230m. Lowiese vertrok goed rond de 10de plaats en het was drummen om op te schuiven. Echter was er een groepje van 4 die zich hadden losgemaakt van het grote peloton. In de laatste hectometers zette Lowiese haar sprint in en schoof zo op naar plaats 5 wat een mooi resultaat is. Met dit resultaat behaalde Lowies ook de 3de plaats in de eindstand van Crosscup. Proficiat Lowiese !

Bij de 2de jaars miniemen jongens stond Arthur Horsmans aan de start en hier ook een hele bende met bijna 60 atleten aan de start en voor hun 1570m voor de boeg. Ook Arthur had een goede start en kwam na de start ongeveer midden in het pak door. Het ging razendsnel in de start en dat woog door voor vele atleten. Ook voor Arthur die na de snelle start een aantal plekken terug moest prijs µgeven. Maar ook Arthur had nog wat in de benen tijdens de laatste hectometers en snelde zo naar een mooie 42ste plaats. Mooi Arthur!

 

Coach Luc…