29/01/2023 Jorne Vanherck, Zjef Ceunen en Tommy Kinders tonen hun vorm te Geel.

Afgelopen weekend was de Lissevijver het decor voor de cross van de Geelse atletiekclub en de omloop was niet meer herkenbaar van de afgelopen jaren. Toch leverde een stuk van de omloop die er zeer drassig bijlag voor mooie plaatjes en zorgde dat het toch nog vrij zwaar was.  Er werd niet afgebouwd voor deze wedstrijd voor de komende kampioenschappen die dichtbij komen, dus de volledige frisheid was er niet. Toch mochten de resultaten gezien worden.

 

Het was voor kadet Senne Hendrickx al van november op de cross in Neerpelt geleden dat hij aan de start kwam. Senne moest even noodgedwongen rusten maar heeft de draai helemaal terug te pakken. Ook zal het wennen worden aan de afstand als 1ste jaars waar de afstand 3235m bedraagt. Het zal nog even duren voor hij de grote vorm te pakken heeft maar het belangrijkste is dat hij er terug bij is. Senne startte goed mee en kon zijn positie goed vasthouden, hij behaalde de 12de plaats van de 31 deelnemers en was hiermee tevreden. Het kan alleen maar beteren nu Senne…

Bij de senioren heren is Jorne Vanherck al een tijdje goed op dreef, Jorne is nu ongeveer een jaartje bezig om zich om te scholen naar de langere afstand. Het is niet zo evident van 800m naar het langere werk, zeker als het langere crossen zijn zoals in Geel waar de afstand 9600m bedroeg. Maar Jorne is een doorbijter en dit is altijd een voordeel in alle koersen. Het was Rik Thijs die van bij de start de leiding nam. Jorne zette zich in zijn spoor maar in ronde 2 zag ik aan het aangezicht dat het ietsje te hard ging, waarschijnlijk door de grote hoeveelheid aerobe blokloopjes van vrijdag. Ook kwam Nick Van Peborgh uit de achtergrond terug en ging de voorlaatste ronde over Jorne. Met een 30-tal meter achter Nick ging hij de laatste ronde in. Naar het einde toe zette Jorne nog eens zijn gas open en snelde hij over Nick en kwam hij 20m te kort op de winnaar. Missie geslaagd en het is nu uitkijken naar de kampioenschappen.

 

In de laatste wedstrijd van de dag 2 atleten aan de start, junior Zjef Ceunen en master Tommy Kinders. In deze wedstrijd lopen de juniors en de masters -50 jaar samen, deze is 6500m lang. Tommy traint sinds enkele weken mee met de groep tijdens de intervaltrainingen dit in samenspraak met zijn trainer Gille Coeckelbergs. Het was Zjef die direct de leiding nam van de hele bende met in het zog Tommy Kinders die ook sterk aan de koers begon. Zjef maalde zijn kilometers goed af en bouwde een mooie voorsprong op van 1’35” op Tommy Kinders die een goede cross liep. Zjef is klaar voor het grotere werk en heeft het Vlaams met stip aangeduid op zijn kalender. Tommy liet er ook geen gras over groeien en ook hij had mooi voorsprong van 51” op 2de master Tom Steenackers die nog 6de eindigde op “De hel van Kasterlee”.

 

Ook de jeugdbegeleiders hebben zich weer getoond en maalden hun kilometers af. Zo liep Diana Boelen haar cross goed uit op deze toch zwaardere omloop die in totaal 3750m bedroeg. Haar partner Jef Van De Reijd had 4585m voor de boeg en ook hij liep een knappe wedstrijd. Mooi om telkens het voorbeeld te zijn en samen als koppel zoveel plezier hebt in deze sport.

 

Het was weer een mooie dag om naar terug te kijken en iedereen is klaar om het grotere werk aan te vatten…

 

Caoch Luc…