29/01/2023 Grote opkomst van de Meerhoutse jeugd en de zwart/gele garde schitterde.

Afgelopen weekend werd er gecrost bij onze buren de Geelse atletiekclub en onze zwart/gele garde was goed vertegenwoordigd. Bijna in elke reeks waren we aanwezig en schitterde onze atleten op de toch wel zwaardere omloop. En schitteren deden ze in de mooie nieuwe clubtruitjes die mee mogelijk gemaakt zijn door onze sponsors. Langs deze weg willen we ook de sponsors in het licht zetten en bedanken die mee maken dat we dit allemaal kunnen verwezenlijken.

 

Rolluiken / Zonnewering / Ventilatie WILMS

Energiesystemen op maat ACLISOL

People Based Consultancy SAFECON

Dienstenfirma BalDeMo

 

De verslagen zijn gemaakt in 3 delen door onze jeugdbegeleiders en toch graag ook een knipoog aan deze mensen die voor de jeugd in weer en wind altijd paraat zijn om de jeugd hun nodige begeleiding te geven…

 

Kangeroes en benjamins:

 

Als eerste stonden Kangoeroes Lars Soeng en Jules Van Genechten aan de start bij de kangoeroe jongens. Hoewel het Jules’ eerste veldloop was, maakte hij een snelle start en kon zijn plaats goed verdedigen. Ook Lars maakte een mooie start. In de bocht gleed hij helaas weg door de modder, waardoor hij op de grond. Maar hij stond meteen recht en kon zo doorlopen naar de finish. Goed gedaan, jongens.

Daarna was het de beurt aan 1e jaars benjamin Ashley Cavens. Ze liep een goede wedstrijd aan een constant tempo. Op het einde had Ashley nog een mooie versnelling in de benen. Goed gedaan.

 

Ook tweede jaars benjamin Florence Van Genechten stond aan de start voor haar eerste veldloop. Ze maakte een rustige start om daarna het tempo te kunnen opdrijven. Ook in de laatste rechte lijn kon ze nog versnellen. Proficiat.

 

Eerste jaars benjamin Jan Cornelissen wilde bij een reeks hoger al eens een poging wagen. Hij liep mee bij de tweede jaars benjamin waar hij goed zijn mannetje kon staan. Goed gedaan.

 

In deze reeks startten eveneens Seppe Huysmans, Zep Van Hecken, Thor Mols en Leon Mols. De nieuwe MAV t-shirt was dus goed vertegenwoordigd. Ze starten alle vier naast elkaar en waren goed vertrokken. Ze doseerden de wedstrijd goed en liepen elk hun eigen tempo. Leon moest in de modderige bocht even de grond ontmoeten, maar even snel als hij viel, stond hij weer op. Uiteindelijk konden ze allemaal met volle vaart de finishlijn overlopen. Proficiat jongens. 

Jeugdbegeleidster Fran.

Pupillen:

Bij de eerste reeks van pupillen meisjes zoals gewoonlijk weer een sterk deelnemersveld. Ook MAV was goed vertegenwoordigd met Lowiese Snyers, Juliette Timmers, Amy Cavens en Trien Van Hecken. Ze stonden gemotiveerd aan de start om er voluit tegen aan te gaan. In de start ging Lowiese de Geelse bodem van dichtbij bekijken zodat ze bijna als laatste moest vertrekken. In minder dan een ronde zat ze bij de top10, daarna probeerde ze nog op te schuiven maar de inhaalrace had iets teveel krachten gekost. Toch nog een mooie 7de plaats behaald. Juliette had een goede start en kon haar tempo mooi houden. Met deze bezetting is een 8ste plaats een hele prestatie. Ook Amy zat er goed bij in de start, moest een paar plaatsen toegeven en kwam uit op een 15de plaats. Zij is het hele winterseizoen al goed bezig met heel regelmatige prestaties. Iets verder volgde Trien. De hele wedstrijd strijdend in een groepje kon ze heel wat lopers achter zich houden, met een 19de plaats als resultaat.

Bij de tweede reeks pupillen meisjes hadden we Sophie Coomans als deelneemster. Zij stond voor de eerste maal deze winter aan de start. Normaal dat er wat zenuwen waren maar zij verdedigde zich goed. Op een omloop die iedere reeks wat zwaarder werd toonde ze karakter, met als extraatje nog een snelle sprint naar de finish, 28ste plaats.

 

Na de goede wedstrijden van de meisjes konden onze jongens pupillen niet achterblijven. Viktor Binnemans en Juul Van Thienen konden zich na de starten plaatsen in het tweede groepje. Viktor probeerde daarna om naar de top6 te lopen maar kwam een paar meters te kort om aan te sluiten. Veel krachten verspeeld maar nog genoeg in de benen om 8ste te worden. Juul kon zijn positie handhaven, kwam in de laatste honderden meters nog dichtbij de voorgangers en werd mooi 10de.

 

Jeugdbegeleiders Chris en Karel.

Bij onze dames miniemen stonden er 4 toppers klaar voor de opwarming. Spijtig genoeg moest Lies ziek afhaken halverwege de opwarming. Volgende keer een re-match he Lies. Voor de wedstrijd stonden Alyssa, Marie en Zina aan de start. Ze waren alle drie goed vertrokken en kwamen het modderige stuk vlot door. Alyssa ging in het begin vlot mee, Marie en Zina gingen in het begin wat spaarzamer om met hun energie. Na de grote ronde zag je dat de tanken van de dames bijna leeg waren, maar ze verdedigden hun plaatsen nog supergoed tijdens de laatste modderige passage! Alyssa was knap 17de, Marie 21ste en Zina 27ste. Knap gedaan dames!

De jongens miniemen konden natuurlijk niet onderdoen voor de dames. Arthur en Lukas startten wat rustiger dan normaal, omdat ze wisten dat het zeer zwaar ging worden. Ze kwamen het modderige deel goed door en begonnen aan hun inhaalrace. Ze werden knap 10de en 15de! Super maatjes!!!

Jeugdbegeleider Sam.

Toch wel aan iedereen dank die hier aanwezig kon zijn, vooreerst de atleten, ouders, begeleiders en bestuur en zo zie je dat lopen toch een beetje feest kan zijn, dankuwel…

Coach Luc…