22/01/2023 Karel blijft onverslagen in WIlrijk en Indy Lagarde strand op de 4de plaats in Herentals.

Regio Herentals en zeker in de Limburgse streek was er toch wel, wat centimeters sneeuw gevallen, maar in Wilrijk waar Karel Teunkens en Chris Croes hun veldloop ging betwisten was er geen spatje sneeuw te bespeuren. Wel hadden de organisatoren een mooi, uitdagende omloop neergepoot en moesten de atleten 3x per ronde de heuvel op van fort 6. Ook was de omloop vol van korte bochtjes waar je telkens vanuit stilstand weer naar volle snelheid moest opgetrokken worden. Een cross naar Karel zijn vuistje, iets wat hem ligt en zeker in zijn voordeel spreekt. Karel nam een goede start om zo de eerste doortocht al 10” voorsprong had op de achtervolgende atleet en die vergroot werd naar het einde met 52”, een mooie voorsprong en alweer een overwinning. Tot nu toe is Karel in de reeks +M 60 jaar nog niet verslagen geweest en schreef hij al zijn gelopen crossen op zijn naam. Karel keert dan ook gerust huiswaarts en kijkt uit naar de komende periode met heel wat kampioenschappen zowel bij de vriendenclubs (KAVVV) en de VAL.

Ook partner Chris liep een goede cross en voelde zich in haar sas op dit toch moeilijkere omloop. Het werd spannend tot de eindsprint waar Chris zich moest neerleggen aan de overmacht van tegenstander Patricia. Beiden waren weer een voorbeeld als jeugdbegeleider voor de jonge atleten…

 

Indy Lagarde die in volle groei zit en voorzichtig moet zijn door haar groeispurt deed het weer voortreffelijk. Indy liep lang mee in een groepje van 3 voor het podia, maar naar het einde toe moest zij gedwongen passen voor het diep gaan, niet gekwetst geraken is belangrijker dan een plaats. Indy werd toch nog mooi 4de en keerde tevreden naar huis met dit resultaat.

 

Ook jeugdbegeleiders Diana Boels en Jefke Van De Rijdt waren actief in Herentals en gaven weer het beste van zichzelf. Diana kon de bergjes goed aan en liep de afstand van 3500m goed uit, mooi gedaan Diana. Zo ook Jefke liep weer zijn wedstrijd waar hij met een glimlach de afstand aangaat van 4400m. Ook zij hebben dat weer goed en kunnen weer naar de kids toe zeggen dat zij met plezier hun kilometers hebben afgewerkt hebben tijdens een wedstrijd.

 

Alle 4 TOP-jeugdbegeleiders hierboven die vooral genieten en het plezier ervaren tijdens deze wedstrijden.

25/01/2023 Indy Lagarde wint een scholencross en straalt op het podium.

Met plezier liep Indy deze wedstrijd voor haar school dat een verplicht nummer is voor haar schoolprogramma met het hoogste schavot als beloning.

Coach Wouters Luc…