22/01/2023  Jeugd MAV actief op de cross in Herentals met verschillende top 10 plaatsen.

Herentals is al jaren een trekpleister voor veel atletiekliefhebbers, altijd veel volk en aangename wedstrijden te zien. De omloop is grotendeels vlak en sinds enkele jaren liggen er ook een aantal heuvels in voor de oudere atleten. Het was koud maar droog wat op zich al veel aangenamer is voor de sporters en het publiek, alleen de besneeuwde ondergrond zorgde ervoor dat je af en toe toch voorzichtig moest zijn bij het nemen van de bochten. Hieronder een klein verslagje van 7 dapperen die er volop tegenaan gingen.

 

Het was Ashley Cavens die als eerste van de groep aan de slag moest bij de 1ste jaars benjamins dames, die in totaal 600m moesten afleggen. Voor Ashley was Herentals ondertussen de 6de cross waar ze aan de slag ging, toch wel wat ervaring hoe het er aan toe gaat tijdens crosswedstrijden. Voor deze groep is er echter geen uitslag, maar we keken en zagen dat het goed was…

Bij de 1ste jaars pupillen dames stonden 2 atleten aan de start, Lowiese Sneyers en Amy Cavens die in totaal 1000m moesten afleggen. Lowiese en Amy starten goed mee en bleven lang in mekaars buurt lopen en ook zij weten ondertussen hoe zij de cross moeten aanpakken. Het werd knokken tot aan de aankomst en het resultaat mocht er weeral zijn, allebei in de top 10, met Lowiese op de 7de en Amy op de 10de plaats.

 

Nu de meisjes zo hun best hadden gedaan met puike resultaten konden onze 1ste jaars pupillen heren Viktor Binnemans en Juul Van Thienen niet achterblijven en ook hun beste benen laten zien. Ook zij deden het goed en naar het einde toe werd er door beiden nog een snelle spurt uit de beentjes gezwierd. Resultaten die ook mogen gezien worden, voor Viktor plaats 6 en voor Juul een 10de plaats, dus beiden mooi binnen de top 10.

 

Lies Van Thienen, de zus van Juul had als 1ste jaars miniem 1850m voor de boeg, een hele afstand, dat zeker een goede indeling vereist van de krachten om een dit tot een goed einde te brengen. Maar Lies deed dit meer dan goed en er zat nog snee in de laatste meters, moe maar tevreden kwam Lies als 20ste over de aankomstlijn, goed gedaan Lies.

 

Bij de 2de jaars miniemen was het Lucas Binnemans die zijn 1850m als laatste bij de jeugd moest afleggen. Snel hadden we door dat Lucas een goede dag had want hoe verder hij in de wedstrijd vorderde hoe sneller hij begon te lopen. Ook hij dook de top 10 binnen met zijn 9de plaats door de goede en sterke laatste halve ronde. Top Lucas.

 

Ondertussen staat de Meerhoutse Atletiek Vereniging meer dan alleen op de kaart door de mooie shirts zijn we meer visibel geworden met dank aan de sponsors die prijken op deze kledij.

 

Volgende week zondag 29 januari 2023 heeft de cross van Geel plaats, lekker dicht bij huis aan de Lissevijver, dus hier kan je de onze atleten komen aanmoedigen en een hart onder de riem steken, dus opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen kom onze jeugd hier aanmoedigen, de eerste start is om 12u08. Tot dan…

Coach Wouters Luc…