Provinciaal kampioenschap veldlopen 15-01-2023

Wederom topprestaties van onze atleten.

 

Het was een winderige koude ochtend, maar dit hield onze atleten niet tegen om weer het beste van zichzelf te geven. Het was eveneens de eerste keer dat we in onze eigen clubtrui mochten lopen.

Als eerst waren de kangoeroes aan de beurt. Lars Soeng en Pablo Agten Valerio startten goed mee vooraan. Ze deden hun best om hier te blijven, maar dat was moeilijk met het soms modderige parcours. De steile bergaf deden ze perfect en za maakten naar het einde nog enkele plaatsjes goed. Super gelopen van deze 2 topppers.

Daarna was het aan onze vrouwelijke Benjamin Ashley Cavens. Ze startte rustig mee met de eersten. Tegen het midden van de wedstrijd verloor ze enkele plaatsjes, maar tegen het einde sloeg haar motor weer aan en maakte ze enkele plaatsen goed. Top!

 

Bij de eerstejaars benjamin jongens stond Kobe als enige aan de start tussen andere toppers. Hij ging vlot van start en hield dit tijdens de ganse wedstrijd vlot vol. Op het einde was de tank bijna leeg, maar hij kon zijn plaats toch goed verdedigen.

 

Leon Mols en Seppe Huysmans stonden in de startblokken bij de tweedejaars benjamin jongens. Ze zette zich bij de start goed in het midden van de groep. Ze hielden hun plaats goed vast. Toen ze de laatste rechte lijn zagen, konden ze beiden er nog een knappe sprint uitpersen.

 

De pupillen meisjes waren tijdens de verkenning steeds aan het lachen en plezier aan het maken. Ook tijdens de wedstrijd hadden ze nog tijd om rond zich heen te kijken. Lowiese was goed mee van in het begin. Ze deed het vrij rustig tot halverwege de wedstrijd toen ze haar duivels ontbindde. Ze haalde nog enkele atleten in wat resulteerde in een bronzen medaille. Amy liep ook een sterke wedstrijd. Ze blijf wat halverwege de groep lopen en naar het einde toe versnelde ze een beetje. Dit zorgde voor een knappe 14de plaats. Anna heeft de ganse wedstrijd gelachen. Ze heeft enorm veel plezier beleefd aan de wedstrijd, ikzelf vond het geweldig om te zien dat iemand zoveel plezier had. Top gedaan met je 23ste plaats, spijtig genoeg waren er van ons zonnetje geen foto’s. Dit zullen de volgende keer meer dan goed maken.

 

Bij de eerstejaars pupillen jongens stond Viktor gemotiveerd aan de start. Hij ging furieus van start. Nam de leiding in de eerste rond. De anderen hadden het moeilijk. Bij het midden van de tweede ronde begon Viktor zijn inspanning te voelen en moest hij enkele plaatsjes prijsgeven. Toch een knappe 7de plaats bemachtigd. Knap gedaan!

Alvaro stond klaar voor de start. Hij ging vlot mee en zat midden in het pak. Hier bleef hij vrij lang hangen. Halverwege de tweede ging het wat moeizamer. Wanneer hij de eindmeet zag, perste hij er nog een supersprint uit en werd 30ste! Knap gelopen Alvaro.

 

Wout was wat zenuwachtig voor de start van zijn wedstrijd bij de eerstejaars miniemen. Hij ging goed van start en zocht een goed tempo en een groepje waar hij vlot mee kon draaien. Je merkte dat bij de tweede rond het wat moeilijker ging. Het parcours was al wat modderiger en zwaarder geworden. Ook de heuveltjes maakten het parcours moeilijk te belopen. Toch heb je een knappe 41ste plaats weten te bemachtigen! Top!

 

Onze laatste reeds was voor onze bengels Lukas en Arthur. Beiden gefocust voor de wedstrijd (ook wel anders dan tijdens de training). Vanaf de start draaiden ze goed mee in de eerste helft van de groep. Beiden bleven goed in elkaars buurt. Naarmate de wedstrijd vorderde plaatste Lukas een tussenversnelling, waar Arthur even geen antwoord op wist. Dit resulteerde in een knappe 18de voor Lukas en 20ste plaats voor Arthur! Knap gedaan mannen!

 

Onze atleten hebben ons als trainers en club wederom trots gemaakt!

 

Coach Sam …