15/01/2022 Medailles troef op het Provinciaal Kampioenschap te Sint-Truiden.

Nieuwjaar is gepasseerd en dan is het altijd uitkijken naar de kampioenschappen die eraan komen met het Provinciale Kampioenschap op kop dat ditmaal plaats heeft in Sint-Truiden. Men krijgt in Sint-Truiden een omloop met veel slijk en water, een ouderwetste cross waar de natuurelementen mee voor de schiftingen gaan zorgen. Daarboven is de griep in het land waar ook onze groep zijn deel van de klappen krijgt, zowel een aantal atleten als coach delen hier meer in de klappen in de griep die dit jaar zeer hardnekkig is. Toch nam waren de prestaties top en gingen we naar huis met een aantal medailles.

 

Het was Indy Lagarde die aan de start stond bij de scholieren dames, een reeks die in de Provincie Limburg vrij hoog van niveau is, zij kregen 3300m voorgeschoteld. Er werd snel gestart waardoor er een groepje van 6 atleten zich afscheidde van de groep. Indy bleef lang dicht achter Eline Debaere die 2de liep in de categorie 2de jaar scholieren waar ook Indy in uitkomt. Maar door de lastige omloop was het moeilijk om terug te komen en zo liep Indy als 5de binnen voor het algemene klassement en een 3de plaats bij de 2de jaars.

In de volgende reeks 2 atleten aan de start, 2de jaar scholier Kyano Van Dooren en master Karel Teunkens, de scholieren en de masters + 50 jaar lopen samen in de reeks en lopen in totaal 4600m. Kyano was zeer snel vertrokken, ietsje te snel waardoor hij zijn ademhaling niet meer onder controle kreeg. Hierdoor moest hij noodgedwongen zijn snelheid temperen waardoor hij een aantal plaatsen verloor. Kyano werd 8ste bij de 2de jaar scholieren.

 

.Jeugdbegeleider Karel was iets behouder gestart en schoof in de koers alleen maar op en dit leverde voor hem een mooie 3de plaats op in het algemeen klassement en de 1ste plaats in de categorie masters + 60 jaar. Karel is al een tijdje goed op dreef, deze winter is hij nog niet verslagen geweest in zijn categorie en kijkt dus uit naar de kampioenschappen die er nog aan komen.

 

Bij de seniors waar Jorne Vanherck zijn kansen verdedigde hadden 9900m voor de boeg en dat is een hele opgave op deze omloop waar je het slijk en water niet meer kan ontwijken, loodzwaar… Jorne was zo verstandig om de latere winnaar van deze wedstrijd, Laurens Vanderlinden direct te laten gaan en zich te nestelen in een groepje van 3. Dit groepje werd snel uitgedund naar 2 atleten, Jorne en de atleet aangesloten bij Lanaken, Wouter Simons. Wouter nam bij de achtervolging het grootste deel van het kopwerk op zich tot Jorne versnelde en een aantal meters pakte. Maar Wouter kwam terug tot bij Jorne en versnelde hij op zijn beurt waardoor er een kloof ontstond die niet meer werd gedicht. Jorne moest zijn meerdere erkennen en tevreden zijn met de 3de plaats, hier ging hij tevreden mee naar huis want vrijdag werd er na een 10-tal dagen ziekte pas beslist tot deelname.

 

Zjef Ceunen sloot de dag af en samen met masters tot 50 jaar mochten zij 6600m ploeteren op de omgewoelde omloop die door de vorige wedstrijden moeilijk beloopbaar zijn geworden. Het was Zjef die de leiding nam in deze wedstrijd, vergezeld door een junior van AVT Alexander Volders. Naargelang de wedstrijd vorderde kwam er tussen beiden atleten een lichte kloof en kwam master Steven Heemskerk uit de achtergrond terug tot bij Zjef. Samen bouwden ze mooie kloof op de andere atleten uit en op de betere stroken nam Zjef telkens een beetje afstand, maar in de echte slijkstroken was het Steven die telkens terug kwam. In de laatste honderden meters nam Zjef een paar meters op Steven en gaf deze niet meer af, samen waren ze blij om de tittel op deze manier naar hun toe te trekken, Zjef bij de juniors en Steven bij de masters. Foto zegt genoeg hieronder…

 

15/01/2023 Jeugdbegeleiders Jefke Van De Reijd en Diana Boelen geven voorbeeld in Hulshout.

Hier was de omloop goed beloopbaar, zonder al te veel water en modder, wel was de wind hier een duchtige tegenstander die veel weerwerk veroorzaakte. Diana was eerst aan de beurt met 3000m voor de boeg. Diana was meer dan gelukkige want hiermee behaalde zij voor het eerst een medaille in het veldlopen met de 2de plaats in haar categorie. 

Ook Jefke deed weer meer dan voortreffelijk en moest 4200m afleggen. Jef liet nog 7 atleten achter zich van de 41 deelnemers. Beiden zijn dan ook een mooi voorbeeld voor de jeugd.

 

Met bovenstaande prestaties kunnen we als club en coach alleen maar fier op zijn, nu nog uitkijken naar de volgende wedstrijden en kampioenschappen.

 

Coach Wouters Luc…