03/12/2022 Overwinning voor Anneleen Van Der Schoepen

zou uitdraaien, maar Anneleen ging al snel naar de leiding en gaf deze plaats
niet meer af. Ze onderhield de gehele wedstrijd een strak tempo en ging zo met
enige overschot naar de laatste ronde waarin ze bij een versnelling de atleet
van AVOS, Hanne Peeters op een 40-tal meters zette. Anneleen was zeer blij met
haar eerste overwinning van het seizoen, volgende week zal het een weekje
bijtrainen zijn maar op 18/12/2022 zal ze te zien zijn op de cross van de Lilse
Bergen.

Jorne die in het eigen Neerpelt nipt het podium miste op de lange cross ging in Arendonk zijn kans wagen op de korte cross. In totaal moesten er 3 kleine rondes gelopen worden met in totaal 2800m. In de start werd het trekken en duwen voor het beste plaatsjes waar Jorne uiteindelijk goed uitkwam. Jorne wachtte tot het ingaan van de laatste ronde om zijn gas open te zetten en nam de leiding in de laatste ronde en bouwde nog een mooie voorsprong op van 11” op Warre De Cuyper (VMOL) en Senne Van Den Schoor (AVZK). Ook Jorne was opgetogen en kan met een goed gevoel naar de volgende wedstrijden trekken de komende weken.

Ook Jeugdbegeleider Jefke Van De Reijd en partner Diana Boelen waren present in Arendonk. Diana heeft ondertussen de smaak te pakken en het gaat steeds beter en beter. Diana liep de wedstrijd goed uit en hield een goed gevoel over.  Op naar de volgende wedstrijd. Jef, ondertussen al in de categorie +65 jaar deed het weer meer dan goed en hield nog verscheidene lopers achter zich. Beiden een mooi voorbeeld voor de jeugd, waar mee doen hoog in het vaandel staat en vooral genieten van deze mooie sport.

05/12/2022 Overwinning voor Indy Lagarde en brons voor Karel Teunkens in Bree.

Indy al bezig om haar examens voor te bereiden ging tussen het studeren door naar de cross in Bree. Indy nam een snelle start en nam meter bij meter afstand van de concurrentie die ze opbouwde naar een toch ruime 40m. In de laatste ronde kwamen de 2 achtervolgers nog tot bij Indy en moest zij alle registers open trekken om deze voor te blijven in een nog zeer spannende spurt met op de 2de plaats Jasmien Lambrechts (ADD) en Marie-Laure Heylen (AVT). Voor Indy is dit de 2de overwinning van het seizoen.

Karel was onverwacht afgezakt naar Bree en was in de vroege morgen niet helemaal fit, maar dit beterde naargelang de dag vorderde. Karel nam een goede start en liep vrij snel rond plaats 3 à 4 bij de Masters +50 j. In de bergop had Karel moeilijke momenten maar de rest van de omloop was naar zijn zin. Halfweg zag het ernaar uit dat hij deze 3de plaats moest afgeven. Maar Karel die kan doorzetten als geen ander gaf niet af en in de laatste ronde snelde hij weg van zijn concurrenten. Karel stond op het podium met de 3de plaats als 60-jarige in de categorie +50 jaar, een plaats waar hij meer dan tevreden mee was en zeker met het prachtig gezelschap op het podium die mee gevuld werd met op de eerste plaats Pascal Van Marcke (ATLA) en op plaats twee Steven Decoster (DCLA).