03/12/2022 Cross Arendonk MAV-jeugd

Op deze koude zaterdagochtend stonden onze atleten van de Meerhoutse Atletiekvereniging klaar voor een topdag.

 

Als eerste kwam Ashley bij de benjamin meisjes in actie. Zij liep een zeer attente wedstrijd. Wanneer de eindmeet in zicht kwam was ze een waar duiveltje uit een doosje en sprintte ze nog een paar andere atleten voorbij, dit resulteerde in een knappe ereplaats.

Hierna
kwam Rune de sfeer eens opsnuiven in zijn eerste veldloop voor onze club.
Tijdens de opwarming zag je al dat hij er enorm veel zin in had. Wanneer de
benjamins los werden gelaten richting de finish, liet hij zich nog een beetje
verrassen, maar stak op het einde nog een paar andere 
kinderen voorbij. Top Rune.

Daarna was het aan Thor. Thor had al wat ervaring opgedaan in Tessenderlo. Hij wist wat hem te wachten stond. De moment dat ze mochten vertrekken, ging hij zo hard hij kon, wat resulteerde in een mooi resultaat. Knap gedaan Thor

Onze drukst bezette reeks was de reeks pupillen meisjes 1 met Juliette, Lowiese en Amy. Ze waren allemaal supersnel vertrokken. Juliette en Lowiese in de top 4, Amy daar net iets achter. Tijdens de wedstrijd konden de dames hij plaats goed vasthouden en liepen tegen een enorm snel tempo. In de eindsprint kon Louise beslag leggen op de tweede plaats, Juliette op een vijfde plaats en Amy door een superknappe sprint achtste! Alle drie toppers!

Onze drukst bezette reeks was de reeks pupillen meisjes 1 met Juliette, Lowiese en Amy. Ze waren allemaal supersnel vertrokken. Juliette en Lowiese in de top 4, Amy daar net iets achter. Tijdens de wedstrijd konden de dames hij plaats goed vasthouden en liepen tegen een enorm snel tempo. In de eindsprint kon Louise beslag leggen op de tweede plaats, Juliette op een vijfde plaats en Amy door een superknappe sprint achtste! Alle drie toppers!

Daarna mocht Juul zich gaan bewijzen. Juul was goed en snel vertrokken. Maar naar het einde toe moest hij wat plaatsje toegeven, wat normaal was aangezien hij voor de wedstrijd nog een voetbalwedstrijd had gespeeld. Toch behaalde hij nog een knappe achtste plaats wat super was!

 

Ons Lies stond na de cross in Neerpelt terug gemotiveerd aan de start. Vanaf de start ging ze er vol voor. Ze kwam snel door de eerste ronde, misschien iets te snel. De tweede ronde moest ze een beetje gas terugnemen om toch een mooie zeventiende plaats behalen. Knap gelopen Lies!

Wout stond voor de eerste keer aan de start van een veldloop. De zenuwen waren er en de focus ook. Wout begon zeer goed aan de eerste ronde. Hij blijf goed in het groepje hangen. Tegen het einde kreeg Wout het wat moeilijker, maar dit is normaal tijdens een eerste cross. Op einde perste hij er nog alles uit om de atleet voor hem nog in te halen, maar dat lukte net niet. Wat resulteerde in een zestiende plaats, een knap resultaat wout!

Als laatste van de jeugd kwam Arthur in actie. Hij was gedreven om zijn goede benen van de cross in Pelt nogmaals te bevestigen hier in Arendonk. Dit deed hij met verve. Hij startte goed, liep tijdens de race een hoog tempo en kon dit knap aanhouden. Zelfs op het einde perste hij er nog een machtige sprint uit. Hij had zelfs atleten achter zich gelaten die in Pelt nog enkele plaatsen voor hem liepen. Hier kun je alleen maar fier op zijn.

Alle jeugdatleten hebben weer het beste van zichzelf getoond en daar kunnen wij als trainers alleen maar trots op zijn!!

De volgende wedstrijd is op 18 december op het domein “de
Lilse bergen” in Gierle.

Sam Geboers.