18/12/2022 Onze youngsters trotseren de koude op de veldloop in de Lilse Bergen (AVOS).

De veldloop in de Lilse Bergen is er eentje die iedereen graag mee pikt in de agenda, dit door de mooie omloop, goede organisatie en het mooie decor die deze cross heeft. Het strand heeft niet de naam van los en mulle zand en meestal ligt dit er vrij goed beloopbaar bij. Er was een andere tegenstander voor de atleten, namelijk de koude en vriesweer dat de omloop maakte tot een snelle racebaan. Het waren toch wel extremere temperaturen en het gevoelstemperatuur was zeer laag wat het extra moeilijker maakte. Ook de examens waren in volle gang, dus niet evident om aanwezig te zijn, toch daagde er een aantal dappere atleten op aan de start. Vandaag was Mieke Goetschalkx als begeleider van dienst voor de opwarming, met veel plezier deed ze deze job en genoot ze van hoe de kindjes enthousiast aan de slag gingen op deze veldloop…

 

Ik moet het verslag een beetje beperken omdat ik als coach van de ouderen niet altijd de tijd had om iedereen in het oog te houden hoe het verloop van de wedstrijd was, dit door het nemen van de foto’s. Maar de foto’s zeggen veel…

Na de G-atleten waren het de Kangeroes meisjes die zich konden uitleven, de Kangeroes moesten 600m afleggen waarvan het grootste deel achter begeleiders word gelopen. In de laatste rechte lijn worden de atleten los gelaten en het was Pippa Huybrechts die zeer attent naar de aankomst spurtte.

Ook bij de Kangeroes jongens hadden we een atleet aan de start, het was voor Lars Soeng de eerste keer dat hij aan de start stond in een wedstrijd. Maar Lars deed het meer dan goed, want het is toch wel wat leren hoe het allemaal werkt. Men een blij gezicht kwam Lars over de aankomst, daar doen we het voor.

 

Hierna was het de beurt aan de volgende oudere categorie de Benjamins 1, zij lopen eveneens 600m en achter begeleiders maar worden eerder los gelaten om alleen verder te lopen naar de aankomst toe. Hier waren er 2 atleten aan de start, Maithe Huybrechts en Ashley Cavens, ook zij deden het top en waren direct na de aankomst present voor samen op een fotootje te passeren.

 

Vanaf de pupillen mogen de atleten zelf hun eigen ritme bepalen en dit zonder begeleiders. In de reeks pupillen 1 meisjes die 1070 m moesten afleggen stonden er 2 atleten aan de start, Lowiese Sneyers en Amy Cavens. Zoals je op de foto kan zien hieronder waren beiden goed gestart en dit leende zich tot 2 top 10 plaatsen wat een mooi resultaat is, Lowiese werd 5de en Amy 9de.

 

Bij de pupillen 1 jongens was Juul Van Thienen gebrand om een goede prestatie neer te zetten want deze keer had hij niet mee gedaan met zijn voetbalteam. Dit werd beloond want op deze zeer snelle omloop liep Juul mooi half in het pak met een mooie 15de plaats. Met een beetje meer ervaring kan het alleen maar beteren.

 

Bij de miniemen gaat de afstand weer een beetje omhoog, in totaal moeten deze miniemen meisjes 1530m afleggen en in de reeks miniemen 1 stond Marie Boons aan de start en voor haar ook de eerste wedstrijd van het seizoen. Marie deed meer dan haar best en kwam met reserve de laatste rechte lijn in waar ze met een enorme spurt nog de 19de plaats naar zich toe haalde. Lies Van Thienen moest aan de kant toekijken door ziekte, snel herstel Lies.

 

De jongens miniemen moesten een 500-tal meter verder lopen dan de meisjes, 2010 m is al een hele afstand voor deze jonge knapen. In de reeks miniemen 2 stond Arthur Horsmans aan de start en het werd snel duidelijk dat het niet zijn beste dag was, maar toch bleef Arthur vechten tot de laatste meter, Arthur eindigde op de 20ste plaats.

 

Hieronder nog wat sfeerfoto’s met blije gezichten.

 

Hiermee sluiten we 2022 het seizoen af en kijken we uit naar
het nieuwe jaar, geniet van de feestdagen en vergeet niet af en toe buiten een
frisse neus te halen.

 

Hou het veilig en van alle trainers een “EEN GEZOND,
GELUKKIG EN SPORTIEF NIEUWJAAR”, met het motto, plezier en mee doen is
belangrijker dan winnen… Tot volgend jaar…

Coach Wouters Luc…