13/11/2022 Eerste gezamenlijke veldloop in Tessenderlo meteen een succes voor MAV.

De eerste gezamenlijke veldloop voor onze MAV-jeugd werd meteen een succes. Frank en Sabine hadden voor een prima weertje gezorgd, misschien geen crossweer maar het was aangenaam vertoeven in Tessenderlo.

Als eerste mochten de kangoeroes en benjamins starten. Zij lopen nog geen wedstrijd met een officiële uitslag. Belangrijkste is dat ze zich amuseren, alhoewel er wel snel gelopen werd.

Ondanks dat er soms wat zenuwen en onzekerheid meespeelde zagen we zelfs een top3 plaats en verscheidene ereplaatsen.

Speciale vermelding deze keer voor Pippa Huybrechts die als jongste van de MAV-deelnemers als eerste de wei in mocht bij de kangoeroes meisjes. Zij deed het prima en dat was meteen een stimulans voor de anderen om ook hun beste beentje voor te zetten.

Onze andere MAV-vertegenwoordigers : bij de benjamins meisjes 1 Ashley Cavens en Maithe Hubrechts, bij de benjamins jongens 1 Kobe Daemen en Warre Kerckhofs en bij de benjamins jongens 2 Zep Van Hecken en Thor Mols.

Vanaf de pupillen worden er klassementswedstrijden gelopen. Bij de grote groep pupillen meisjes 1 hadden we meteen 5 deelnemers. Lowiese Snyers was behoudend vertrokken maar haar laatste 300 meter waren super. Een lange sprint leverde haar een prachtige 2de plaats op. In dit sterke deelnemersveld liep ook Juliette Timmers een sterke wedstrijd met een 5de plaats. Na de wedstrijd was ze beetje teleurgesteld maar een podiumplaats zit er zeker in de volgende keer. Ook Amy Cavens en Trien Van Hecken waarin voorin te vinden met een 9de en 12de plaats. Met 38 atletes in de uitslag zijn dit mooie ereplaatsen. Anna Cools had last van steken en kon zo haar kansen niet verdedigen. Toch bleef ze kranig doorlopen en de laatste honderden meters kwam ze er terug bovenop met een 27ste plaats als resultaat.

Ook bij de pupillen meisjes 2 een groot deelnemersveld met voor MAV Pauline Teunckens aan de start. Ondanks dat ze het zwaar kreeg bleef ze strijden tot de laatste meter. Die 23ste plaats is zeker een mooi begin van het veldloopseizoen.

Viktor Binnemans stond aan de start bij de pupillen jongens 1. Hij kreeg tegenstand van een heel sterke loper die met een grote voorsprong won maar daarachter was Viktor de snelste. Zijn knappe wedstrijd werd beloond met een 2de plaats op het podium.

Als laatste van de MAV-jeugd mocht Lukas Binnemans starten bij de miniemen jongens 2. Hij had wat last met de snelle start maar vond daarna zijn 2de en 3de adem om plaatsen goed te maken en deze te behouden : een 11de plaats voor Lukas.

We kregen van verschillende kanten heel wat positieve commentaren over de grote aanwezigheid van de MAV-jeugd. Een teken dat de nog jonge club op de goede weg is, het resultaat van de inzet van onze atleten, ouders, bestuur en trainers.

Volgende gezamenlijke wedstrijd voor de MAV-jeugd op 20 september in Neerpelt bij onze moederclub SACN.