De tweede veldloop voor onze MAV-jeugd vond plaats in Neerpelt. 20-11-2022

Een organisatie van onze moederclub SACN in het bos aan het Dommelhof. Met in totaal 13 jeugdatleetjes waaronder verschillende nieuwe gezichten werd weer een succes. Iedereen liep naar zijn eigen vermogen maar vooral met veel inzet zodat er weer mooie prestaties te zien waren.

Net zoals vorige week moest PIppa Huybrechts de spits afbijten bij de kangoeroes meisjes. Zij deed het weer voortreffelijk. Bij de kangoeroes jongens was het Pablo Agten Valerio die waarschijnlijk de jongste van de deelnemers was maar goed meeging met de groep om nog alles te geven in de laatste honderden meters.

Bij de benjamins meisjes 1 hadden we liefst 3 deelnemers. Maithe Huybrechts, Lize Vanvlasselaer en Ashley Cavens. Zij eindigden in elkaars buurt vooraan in de grote groep met nog heel wat atleetjes na hun. Knappe prestatie van alle 3.

 

Bij de benjamins jongens 1 hadden we Kobe Wille Daemen aan de start. Vorige week kwam hij als derde over de finish. Nu had hij beetje problemen om op de smalle omloop goed positie te kiezen achter de begeleiders. Maar eenmaal de start gegeven zette hij de turbo aan en spurtte hij nog veel atleten voorbij.

Bij de pupillen meisjes 1 werd MAV vertegenwoordigd door Amy Cavens. In deze kwalitatief sterke reeks haalde ze net als vorige week een top10-plaats, weer knap gelopen.

 

Bij de pupillen jongens 1nam Viktor Binnemans een vrij voorzichtige start om daarna vanuit positie 8 in één keer iedereen in te halen en naar de overwinning te lopen. Ook Juul Van Thienen zorgde voor een prachtprestatie. Hij kwam als 3de naar de laatste rechte lijn. Nog even alles geven en de podiumplaats was binnen.

 

Daarna was het de beurt aan Alvaro Agten Valerio bij de pupillen jongens 2. Hij eindigde ongeveer in de helft van het pak met een 18de plaats en dit voor zijn eerste veldloop., veelbelovend voor de volgende wedstrijden.

De miniemen meisjes 1 met Lies Van Thienen aan de start is ook een sterk bezette reeks. Lies deed haar uiterste best om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Alhoewel ze het moeilijk kreeg met het uitdagende parcours bleef ze alles geven met een 30ste plaats als resultaat.

 

Als laatsten van de MAV-jeugd hadden we Lukas Binnemans en Arthur Horsmans aan de start bij de jongens miniemen 2. Lukas deelde zijn wedstrijd heel goed in, kon voortdurend opschuiven en werd mooi 11de. Arthur was een beetje gespannen voor zijn eerste veldloop maar hij deed het als een ervaren loper. De krachten goed verdelen  en zo op het laatste nog voldoende over hebben om knap 12de te eindigen.

 

Het was aangenaam vertoeven in de Peltse bossen. Onze atleetjes waren allemaal gemotiveerd om zo goed mogelijk te lopen. Voor en na de wedstrijden was er een prima sfeer.

 

Volgende wedstrijd voor de MAV-jeugd op zaterdag 3 december op het mooie parcours in Arendonk !!

 

Karel Teunkens…