13/11/2022 Het was mooi weer en zo ook speelde de atleten het mooie weer dit weekend.

De weergoden waren goedgezind, mooi loopweer maar niet het
echte crossweer waar crossers naar verlangen. Er werd weer op verschillende
fronten gelopen, Wannes Hendrickx en zoon Senne waren het gehele weekend actief
op de 3-daagse in Koksijde, nl de North Sea Trophy. Ook werd er gelopen in
Deurne van de vriendenclubs (KAVVV) en in Tessenderlo. Het waren weer mooie en
spannende wedstrijden waar sommigen zich geheel overtroffen.

12/11/2022 Karel Teunkens is voorlopig niet te stoppen, 4de overwinning in Deurne (KAVVV).

 

De veldloop in Deurne had plaats in het park “Groot Schijn”, het was een vrij vlakke omloop door bos en veld, in het bos was het moeilijker lopen door de stenen op het paadje waar de spikes wat tegenstribbelde.

 

Christiane Croes een beetje verkouden wist niet hoe ging gaan met dit ongemak, maar toch was Chris goed mee gestart. Doch bleef pech haar achtervolgen, veter los en een valpartij, maar toch bleef Chris strijden voor elke plek. Met een 12de stek in de categorie W+55 een wedstrijd om snel te vergeten. 

Karel was na zijn trainingsweek er niet gerust in want de beentjes voelde zwaar aan, dus even inpraten als coach was even nodig. Maar in de start wie kwam als eerste door in de bocht, de Karel, dus toch goede benen ? In de kleine ronde zette hij meteen de druk hoog voor de andere atleten door verschroeiend hard te starten. Het was duidelijk dat de anderen dit moeilijk konden verwerken en in begin van de eerste grote ronde van de 2, had Karel al een comfortabele 22” voor op de 2de atleet. Karel diepte de voorsprong nog uit en won de wedstrijd met 32” voor op Herman D’Hondt en 1’24” op Eddy Oomen. Ja Karel, wat gaat dat zijn als je goede benen hebt…

 

12/11/2022 Karen Geysen waagt zich aan een veldloop op de
Nuclea-cross in Mol.

Karen trok
naar de cross van Nuclea in Mol, verschillende wedstrijden van deze organisatie
zitten in een wintercriterium. Crossen is niet Karen haar favorieten bezigheid,
maar toch begon ze eraan en dat is al een prestatie op zich. Karen weerde zich
goed en werd de 2de vrouw op de 6,3 km en wat vooral goed is dat ze
een goed gevoel overhield aan de wedstrijd, hier ga je sterker worden oor uw
marathon Karen…

 

13/11/2022 Anneleen Van Der Schoepen verbaast zichzelf op de
veldloop in Tessenderlo.

De cross van Looise Atletiekclub had plaats op het terrein van de Finse piste en voetbalvelden. Het warme weer zorgde ervoor dat het een vrij snelle omloop was, toch moest je opletten want het laagste en hoogste punt waren toch enkele meters + de een lange strook van los wit zand dat in de zomer word gebruikt als beachvolleyveld kan het serieus u als atleet héél moeilijk maken.  De allerjongste van MAV hadden het goed gedaan, dus konden de ouderen niet achterblijven. Een leuke indeling van de senioren midden in het programma was een leuke ervaring wat voor mijn part mag doorgetrokken worden naar alle wedstrijden. Voor de rest een dikke pluim voor de organisatie.

Anneleen die nog even vlak voor de start kwam zeggen dit is geen omloop voor mij, te vlak en niet zwaar genoeg had na een goed argument van de coach de vibe gevonden om erin te vliegen. Ze nam na een snelle start direct de kop en nam een resem atleten mee op touw van de thuisclub. Al zeer snel werd het groepje uitgedund tot een compact groepje. Maar bij het ingaan van de laatste ronde versnelde Anneleen nog eens en waren ze uiteindelijk weg met 3 atleten. In de mulle zandstrook moest Anneleen 1 seniore en 1 junior laten gaan, maar ze hield het tempo hoog zodat er niemand nog kon terug keren achter haar. Ze verbaasde velen met haar 2de plaats en tussen wie, allemaal namen die goed gekend zijn in het veldloopwereldje. Lana Ryckaert won de wedstrijd, Anneleen 2de en 3de werd Malejeva Mathijs die nog 12de Belg was in de Crosscup van Mol. Het was later op de avond dat Anneleen het doorhad dat dit een zeer goede uitslag was voor haar en zeker nadat ze de dag voordien nog een zwem-en fietstraining had afgewerkt…

In de categorie Scholieren/Masters +50 jaar bij de vrouwen was het Diana Boelen, helpende hand in Meerhout die voor de eerste keer een veldloop op haar boterham legde. Ze deed dit meer dan goed en bij de aankomst na 3435m zag Diana er nog vrij goed uit. Een mooi voorbeeld dat eigenlijk met wat karakter je een veldloop tot een goed einde kan brengen. Buiten de zandstroken viel het bij haar allemaal wel mee, proficiat met je prestatie Diana.

 

Na deze wedstrijd was het de beurt aan de Scholieren/Masters +50 jaar van de mannen, hier 2 atleten aan de start, Jeugdtrainer Jef Van De Reijd en scholier Kyano Van Dooren. Kyano was goed weg, maar halverwege nam hij wat gas terug, het was voor hem immers de eerste wedstrijd en de nadruk van sporten is voetbal wat een invloed heeft op de kilometers die hij draait als training. Maar Kyano vocht terug en in de laatste ronde naderde hij nog heel dicht op de 4de plaats. Toch een knappe 5de plaats met wat mindere looptraining tov van de tegenstanders.

 

Ook jeugdtrainer Jefke was weer het voorbeeld voor de jeugd door deze koers weer met volle goesting uit te lopen. Al lachend kwam Jef weer over de aankomstlijn met een 28ste plaats in de categorie M +50 jaar.

 

Coach Wouters Luc…