08/10/2022 Stijn Binnemans aan de slag op de Agora Red Rock Challenge Belval, Luxemburg.

Op deze feestelijke editie (10de keer) was Stijn voor de eerste keer van de partij opvde X-Duathlon, een “andere” duathlon, waarbij men starten met 21.2km MTB, vervolgens startende op een andere locatie met een trailrun van 9.6km om als laatste nadien terug naar start te fietsen met de MTB over een afstand van 18.2km.

 

Stijn niet goed wetende wat te verwachten startte redelijk afwachtend met het eerste gedeelte mountainbiken, maar snel ondervond hij dat het redelijk traag ging dus trok hij het tempo gestaag wat omhoog, doch met in het achterhoofd houdende wat er misschien nog ging komen.
Na het eerste gedeelte fietsen had Stijn redelijk veel rijders ingehaald en eindigde hij op een 13de plek, dit had beter gekund had hij zich niet zo ingehouden.

Het lopen begon hij ook opnieuw rustig en terecht zo bleek, na een eerste en laatste vlak stuk was dit de volledige manche niks dan klauteren, klimmen en dalen. Doch kwam hij terug aan de wisselzone op de 14de plek om vervolgens terug op de MTB te springen.

Bij het laatste proef fietsen voelde hij de zwaardere bovenbenen en kon hij maar net de krampen voor blijven. Het laatste fietsen was een verademing en de omgeving ongelofelijk mooi, maar na bijna 40km totaal gefietst te hebben en tegen de 700 hoogtemeters te zitten was de finish al snel daar, vlak voor de finish kwam er nog een fietser naar Stijn toegereden maar die heb hij finaal achter heeft gelaten om nog met een mooie voorsprong te eindigen op een 14de plek. In zijn categorie op een 7de plek.

Stijn had nog een beetje teveel reserve en had hij dit op voorhand geweten wat hem te wachten stond qua gewicht van de wedstrijd, had hij waarschijnlijk wel een plekje in de top 10 kunnen ambiëren of misschien zelfs het podium als men de tijden all round bekijkt achteraf. Iets voor volgend jaar misschien… Dit was voor hem een unieke en aangename ervaring qua prachtige fiets-en loopomgeving in een perfect georganiseerde wedstrijd. Echt een pluim voor de organisatie…

08/10/2022 Werpermeeting te Lanaken en 15/10/22 te Eeklo

Het is einde van de zomer en dan word de wedstrijdkalender vooral gevuld met werpen en het waren Diana Boelen en Jef Van De Reijd die van deze laatste wedstrijden wouwen profiteren om nog een aantal worpen te doen.

Uitslag Lanaken:

Jef: Discus 17,48m; Gewichtwerpen 6,96m; Kogelslingeren 18,63m

Diana: Discus 19,59m; Gewichtwerpen 9,71m; Kogelslingeren 30,86m

Uitslag Eeklo:

Jef: Gewichtwerpen 7,66m

Diana: Kogelslingeren 32,43m

15/10/2022 Karel Teunkens toont zijn vorm op de cross van Wommelgem (KAAAV)

Het trainersduo van Atletiek Vereniging Meerhout (MAV)
Christiane Croes en Karel Teunkens trokken naar Wommelgem om de cross van de
vriendenclubs (KAVVV) te betwisten ronde het plaatselijke fort. Een mooie
omgeving met een vlakke omloop langs het water dat rondom het fort ligt. Het is
die 9vlakke omloop en zwaardere benen door de trainingsblok dat Karel een
beetje kopzorgen veroorzaakte. Maar meermaals is dit een normaal effect en gaat
dit weg als je even in wedstrijdmodus zit. En zo geschied, Karel schoot als een
peil uit een boog bij de start en legde direct een zeer hoog tempo op. Als
coach zag ik snel dat hij goede benen had en dat er weinig verval was in de
tijdrondes. Karel won de race van 6km in het algemeen en ook in zijn categorie
voor Hendrickx Guido en Kerstens Michel. Karel was zeer tevreden en kijkt uit
naar volgende week in Schoten wanneer hij met zijn grootste concurrent de
battle in de koers moet uitvechten.

16/10/2022 De trainingen werpen hun vruchten af in de Crossduathlon te Geel.

Het was uitkijken naar de Anneleen Van Der Schoepen en Stijn Binnemans op de Crossduathlon in Geel onderling en de wedstrijd die eerst 4,5km lopen bevat, 24km MTB en afsluitend nog eens 3km lopen. Anneleen al een aantal maanden goed op dreef en in de form van haar leven en Stijn die op volle toeren zit naar “De Hel” van Kasterlee.

Anneleen startte zeer goed in het lopen en nam bij de dames zelfs de leiding om als eerste dame de wisselzone te betreden.  In het mountainbiken , wat een redelijk zware omloop was moest ze op 3 andere dames terrein prijsgeven. Maar in de laatste 3km lopen ontbond ze haar duivels en kwam nog zeer kort op de 3de plaats. Toch kan Anneleen weer terug kijken op een geslaagde wedstrijd.

Stijn was eerder voorzichtig gestart, maar zodra de MTB op haalde hij de ene atleet na de andere op. Halverwege het fietsen kwam hij bij Anneleen en nam wat afstand voor de laatste wissel naar het lopen. Stijn moest bij het lopen terug een beetje terrein prijs geven. We weten dat dit beter kan, maar hier word hard aan gewerkt en komt dit in orde tegen zijn hoofddoel “De Hel”.

Beiden konden tevreden naar huis gaan, want dit is enkel een tussenstap naar het grotere doel…

19/10/2022 Succes op het Provinciaal Kampioenschap Scholenveldloop te Mol.

Stilaan komen de crossen eraan en elk jaar in october heeft de veldloopweek plaats, dan leggen de scholen de nadruk op het lopen en meestal met een veldloop als afronding. Ook van de Meerhoutse Atletiek Vereniging (MAV) stonden er 3 atleten aan de start op het Provinciaal Kampioenschap van de scholen.

Het was Lucas Binnemans die als eerste het veld in moest. Hoe langer de wedstrijd hoe meer dat Lucas opschoof in zijn wedstrijd om uiteindelijk te eindigen op een mooie 11de plaats.

Nadien was het de beurt aan Senne Hendrickx en het was even zoeken na de start want een val van een atleet voor Senne zorgde ervoor dat Senne mee tegen de grond ging. Maar Senne vocht terug en schoof zo stilaan naar het einde toe naar een podiumplaats. In de laatste rechte lijn langs het water ging het nog om de 2de plaats, maar door de krachten die Senne moest gebruiken om terug te komen moest hij de meerdere erkennen in de andere atleet. Toch nog tevreden met de 3de plaats na zo’n inhaalrace.

In de laatste wedstrijd was het Zjef Ceunen die aan de start stond en voor zijn school de kleuren wou verdedigen. Ook was het goed om een gevoel te krijgen met het zand dat hij onder zijn voeten krijgt in de Crosscup. Zjef nam resoluut de leiding en bouwde een mooie voorsprong uit op de andere atleten, klaar voor het komend winterseizoen.

22/10/2022 Fran Ceunen aan de slag op de werpersmeeting in St. Niklaas.

Jeugdtrainster Fran Ceunen nam deel aan de werpers meeting in St. Niklaas en slingerde de kogel 46,23m ver, de regelmaat tegen de 50m is een must en is de kans groot dat de kogel de grens van de 50m gaat passeren volgend jaar met het nieuwe seizoen. Fran kan terug blikken naar een mooi zomerseizoen.

22/10/2022 Karel Teunkens opnieuw de beste in de cross van schoten (KAVVV).

Toch wel een hele andere omloop dan in Wommelgem, ook een snelle park omloop maar ook single-tracks met korte bochtjes en een hobbelige ondergrond die het toch wel moeilijker maakte om de snelheid erin te houden.

Eerst was het de beurt aan Christiane Croes bij de dames en het warme weer en de oneffen grond zorgde ervoor dat het een zwaardere omloop was en dit was ook te zien op de gezichten van de deelnemers. Ook Chris was zeer diep geweest tijdens deze wedstrijd met een resultaat van een 13de plaats.

In Karel zijn wedstrijd werd er hetzelfde als verleden week vertrokken met een handicap. Maar dat hield Karel niet tegen om de gas open te zetten vanaf de start. Karel moest 1’20” goed maken op zijn grootste concurrent voor de volgende jaren als hij (november) 60 jaar word. Voor halverwege was Karel bij deze atleet en nam direct afstand om zo weer een hele sterke wedstrijd te lopen. Karel had weer een uitstekend dag en won met enige afstand zijn wedstrijd op de 2de atleet in de categorie +50 jaar. De volgende wedstrijd start Karel in de categorie +60 jaar. 

23/10/2022Anneleen Van Der Schoepen in de Reuzen van Wetteren en klopt als debutante ervaren dames in snelle maar zware cross-duatlon

Deze tekst is van Hans Cleemput

 

Mathias Cloostermans en Anneleen Van der Schoepen hebben zich tot Reus en Reuzin gekroond in de Reuzen van Wetteren, de eerste long distance cross-duatlon van het winterseizoen. Van winter was overigens geen sprake in het Warande-park waardoor het parcours er droog en snel bij lag en waardoor we een snelle maar zware wedstrijd kregen waarin heel wat duatleten tot het uiterste moesten gaan om de finish te halen. Cloostermans won in een spannende tweestrijd met Alexander Chamon. Anneleen Van der Schoepen was als debutante in de cross-duatlon niet alleen in het lopen maar ook in het mountainbiken de betere van Debbie Sanders en Chariel De Cock.

Anneleen pakt tweede zege in eerste seizoen

Anneleen Van der Schoepen is aan een mooi triatlon- en duatlonseizoen bezig, haar eerste seizoen nog maar sinds ze naast de atletieksport ook besloot om zich toe te leggen op zwemmen en fietsen. De atlete uit Geel won eerder al verrassend de triatlon in Turnhout, die door blauwalg een duatlon werd. Ook daar liet ze zien dat ze redelijk goed haar streng kan trekken in het fietsen.

In Wetteren ging ze zoals te verwachten was in de eerste 9 km lopen aan de leiding, maar waar we verwacht hadden dat Chariel De Cock en Debbie Sanders in de 45 km fietsen zouden terugkomen, bleef Anneleen verder uitlopen. Sanders had in de slotronde ondertussen De Cock achter zich gelaten. In de 6 km lopen wisselden de posities niet meer. Anneleen Van der Schoeppen pakte een verdiende tweede seizoenszege in 3u14’25. Powerman age group wereldkampioene Debbie Sanders werd tweede op 5’28. Chariel De Cock werd derde in 3u22’33 voor Kim Aerts.

Benieuwd hoe Anneleen er van gaat afbrengen tijdens de veldlopen die er stilaan aankomen.

Coach Luc…