31/10/2022 Lucy-runners missen de start niet tijdens de start van het nieuwe veldloopseizoen.

Het gaat al een aantal weken goed, want Karel Teunkens heeft zijn teller van overwinningen al op 2 staan en dit bij de vriendenclubs (KAVVV) waar ook hard word gelopen. Dit weekend was het de beurt aan Indy Lagarde, Anneleen Van Der Schoepen, Zjef Ceunen en Jorne Vanherck, ze lieten er geen gras over groeien en hebben SACN (MAV) meteen op de kaart gezet, ook de zomer werd nog afgesloten met een aantal goede worpen van onze jeugdtrainers, hieronder het verslag.

23/10/2022 Karen Geysen spoelt de opgave in de marathon weg op de trail van Retie.

Karen die moest opgeven in de marathon door de maag die wat tegen werkte heeft deze helemaal weggespoeld door een puike prestatie op de trail (31km) in Retie. Met de goede vorm die ze had schreef ze zich in voor deze loop en haalde een mooi resultaat van 2h09’26”. Hiermee was ze de 1ste vrouw en 10de tussen de heren. Karen plaats waarschijnlijk in het voorjaar 2023 een nieuwe marathon.

 

29/10/2022 Onze jeugdtrainers sluiten de zomer af op de werpmeeting in Roermond (NL).

Met deze meeting is het nu echt vaarwel zomer 2022, het waren mooie prestaties het afgelopen jaar van al onze jeugdtrainers en zo ook in Roermond waren het weer mooie worpen, hieronder de uitslag:

Fran Ceunen: Kogelslingeren 46,58m

Diana Boelen: Kogelslingeren 30,78m / Discuswerpen 19,66m

Jef Van De Reijd: Discuswerpen 18,15m

 

30/10/2022 Podia voor alle starters in de “Ijzerenmancros” te Weert (NL).

Na jaarlijkse gewoonte trokken we naar de IJzerenmancross in Weert die dit jaar samen valt met de Crosscup in Mol. Een mooie omloop midden in de bossen met glooiingen van de zandduinen en één steiler helling je maken er een attractieve cross van. Drie atleten trokken naar Weert en het was Jorne Vanherck die als eerste moest vertrekken in de lange cross van 8925m. Jorne nam in de eerste ronde samen met Casper Van De Putte een aantal meters afscheiding op Teun Deusters. In de 2de ronde nam Jorne over om het tempo hoog te houden. Ietsje teveel bleek in de 3de ronde van 4 want Jorne moest het Casper lossen en Teun kwam terug en ging over Jorne. Even bleek dat Jorne nog ging terug keren maar het was ietsje te ver. Doch liep Jorne een sterke cross, 30” beter dan verleden jaar op dezelfde omloop en de 3de plaats op schoenen wat ook een beetje mee speelden in de kortere bochtjes.

In de korte cross (4315m) of moet ik kortere cross zeggen want 4315km is toch stuk langer dan een korte cross in Belgie stond Anneleen Van Der Schoepen aan de start. De dames liepen samen met de heren wat het aangenamer maakt voor iedereen. Anneleen was niet zo goed weg tov de vrouwelijke tegenstanders, door de grotere groep met de heren zie je niet direct of er een dame mee weg was of niet. De eerste rond passeerde Anneleen als 2de dame, 20” achter koploper Laura Hoogers. Anneleen had een hele rustige week gehouden en stond zeer fris aan de start waardoor ze extra diep kon gaan. Het gat werd in de laatste ronde dicht gelopen en liep ze weg van Anneleen. Voor Anneleen een sterke wedstrijd en een mooie overwinning met 9” voorsprong op de 2de atleet Laura Hoogers.

De volgende koers bij de vrouwen juniors B (scholieren) was het even afwachten hoe Indy Lagarde het ging afbrengen. Indy is nieuw in de groep van deze zomer maar door allerhande lichamelijke probleempjes is er wat geduld nodig geweest, maar nu werkt ze volop de trainingen af. Toch liep Indy direct aan de leiding, een wedstrijd die samengevoegd werd met de juniors A (juniors). Maar toch als coach geroepen om enige voorzichtigheid in te bouwen en niet de gehele cross te dragen. In de 2de ronde van de 3 nam junior Lynn Van Ham over. In de laatste ronde toch maar geroepen om het tempo op te drijven, maar Lynn bleef in Indy haar zog en werd het een sprint tot op de meet. Beide werden met gelijke tijd gezet want ze liepen allebei in een andere categorie. Dus de eerste plaats met 1’28” voorsprong op de 2de atleet. Hopelijk alle problemen weg en kan je eens echt een jaartje trainen, want arbeid loont op langere termijn, ik als coach geloof erin, dus…

30/10/2022 Zjef Ceunen mist nipt het podium in de Crosscup van Mol door val in de laatste ronde.

Zjef die tijdens de scholencross al oefenrondjes had gelopen wist perfect waar hij moest lopen en in de start zat hij direct op de plaats waar hij moest zitten. Het waren de gebroeders Lievens uit Vilvoorde die het meeste werk voor zich namen en Zjef was op zijn hoede en zette zich tussen deze 2 atleten. De posities wisselden regelmatig, ook omdat ietsje over de helft het tempo wat terug zakte. Zo ook in de laatste ronde viel het tempo wat terug en nam Zjef even over, maar Mathis Lievens nam aan de bergjes terug over. In de daling van de laatste heuvel ging Zjef tegen de grond en wed hij terug geslagen naar plaats 4. Maar Zjef vocht terug en even zag het eruit dat podium haalbaar was maar de Nederlander Stefan Nillessen die met grote schreden naderde ging tot en over Zjef. Toch blij met deze cross, 4de plaats en 3de Belg, Zjef is in orde en dat is wat telde op deze koers. 

29-30/11/2022 Wannes Hendrickx aan de slag in de oriëntatie “2 daagse Noord-West Veluwe” (NL)

Wannes wil met het oriëntatielopen zijn conditie omhoog trekken en deze maal in de mooie Veluwse bossen. Dit is één van de mooiste bossen van Europa met de mix van zand, duinen en de rust zorgen ervoor dat dit een mooie omgeving is voor oriëntatie. De wedstrijd was over 2 dagen met beide een eigen naam. De eerste dag was het de “De Vliegstrip” en de tweede dag “Stroese Zand”. Wannes eindige in de eerste etappe 24ste en in de tweede etappe 22ste. In de eindstand eindigde hij op de 22ste plaats en deed hij er 2h30’27” over deze 2 dagen.

 

Het volgend weekend trekt een groep van SACN/MAV samen met de club ROBA, groep van Dirk Van Kerkhoven samen op stage naar Maasmechelen om de conditie wat aan te scherpen. Dit zal gebeuren in het mooie Limburgse park en waar we verblijven in het Fabiolahuis.

 

Coach Wouters Luc…