10/08/2022 De goede conditie zet zich om in mooie wedstrijden en aangescherpte PR’s.

10/08/2022 De goede conditie zet zich om in mooie wedstrijden en aangescherpte PR’s.De Meerhoutse (MAV) atleten onder de vlag van Neerpelt (SACN) zette zich afgelopen week mooi in de kijker, op zaterdag 6 augustus 2022 was op 3 fronten aan het lopen. Stefaan Cools liep in Herentals een 1500m en in Leuven liepen Jorne Vanherck en Zjef Ceunen zich in de kijker op de Flanderscup te Leuven.

Ook de jeugdtrainers waren volop actief, zo haalden Diana Boelen weer 2 medailles op het BK te St. Niklaas. Karel Teunkens haalde het hoogste schavot met een ploeg van 3 atleten in de categorie M35 op de wedstrijd estafette halve marathon te Gierle.

03/08/2022 Stefaan Cools scherpt zijn snelheid aan te Herentals.

Op de avondmeeting in Herentals liep Stefaan een 1500m om te kijken hoe het met zijn snelheid was gesteld. Dit is voor Stefaan niet zijn favoriete afstand en het was van 2018 geleden dat hij deze afstand nog had gelopen, zijn PR van 4’33”86 dateert van 2016. Stefaan was dus zeer content en opgetogen dat hij de 1500m nog kon afleggen in 4’51”30. Als hij nog eens een volledige winter aflegt in de crossen dan zal daar nog wel een stukje afdoen. Nu een beetje relatieve rust met vakantie en dan werken naar de winter toe…

06/08/2022 Jorne Vanherck en Zjef Ceunen lopen op de 3000m een mooie PR in de Flanderscup te Leuven.

Het was even afwachten hoe de wedstrijd ging verlopen omdat de haas die voorzien was nog een half uurtje voordien nog de 1500m getrokken had. De coach had de opdracht gegeven indien het te traag was om zelf het tempo erin te houden. Het heeft geen 400m geduurd tot ook andere atleten mee aan de kop liepen om de vaart erin te houden. Het waren Jorne en Zjef die halverwege de leiding namen en in mum van tijd gingen ze van 3” te traag naar 4” sneller voor tempo 8’30”. Dit werkte want ook de andere atleten gingen ervoor en werd het spannend tot het einde. De reeks werd gewonnen door Florian Howet in 8’26”72, Jorne die 3de werd verbeterde zijn tijd met 11” naar 8’27”54. Ook Zjef eindigde goed en deed er 3” af met een tijd van 8’30”26. Hier zit zeker meer in als het tempo in het begin ietsje hoger ligt.

06/08/2022 Goud en zilver voor Diana Boelen op het BK Kogelslingeren en Gewicht werpen op het BK Masters te St. Niklaas.

Jeugdtrainers Jef Van de Reijd en Diana Boelen trokken naar het BK en dit werd beloond met 2 medailles voor Diana. Diana behaalde goud met het kogelslingeren en zilver met het gewicht werpen. In de beide proeven bleef ze juist ook haar persoonlijk record, met het kogelslingeren (3kg) wierp ze 33,68m en met het gewichtwerpen (7,26 kg) 9,80m.

Jef haalde 7,55m met het gewichtwerpen (9,08kg) en met het kogelslingeren (5kg) 17,85m.

06/08/2022 Karel Teunkens scoort met hun ploeg op de estafette halve marthon te Gierle.

Karel zakte met nog 2 andere atleten Benny Van Genechten en Davy Vos om een estafette te betwisten met een totale afstand van een halve marathon. Er werd afwisselend met de 3 atleten gelopen over een ronde van 2,1 km, alleen in de laatste ronde moet men samen lopen en samen over de lijn komen. Het top-trio haalde de eerste plaats in de categorie M35 en de 2de plaats algemeen in een tijd van 1h12’16”, een tijd waar ze tevreden mogen naar terug kijken.

Coach Luc…