31/07/2022 Mooie prestaties (PR’s) de afgelopen 2 weken.

31/07/2022 Mooie prestaties (PR’s) de afgelopen 2 weken.

De afgelopen 2 weken zijn er weer mooie prestaties geleverd, hier zit ook het weer voor iets tussen, warme temperaturen en de wedstrijden in de latere avonden zorgen meermaals dat het aangenaam is voor de afstandloper. Ook voor de kampers is het aangenaam, geen regen maar mooie zon. Dus kunnen er alleen maar mooie prestaties uit de bus komen, zo werd Diana Boelen 2de op het BK werpvijfkamp te Sint Niklaas, zie hieronder de verslagen van de verschillende wedstrijden.

 

17/07/2022 Zilver voor Diana Boelen op het BK Werpvijfkamp te Sint Niklaas, Fran actief in Bergen op Zoom (NL).

Het trainerskoppel trok samen naar Sint Niklaas om het BK werpvijfkamp te betwisten, deze bestaat uit kogelslingeren, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en gewichtwerpen. Diana werd knap 2de op dit bijzonder BK, hieronder de uitslaken van beiden. Fran wierp met het kogelslingeren in het Nederlands Bergen op Zoom 44,42m.

Diana: Kogelslingeren: 31,41m / Kogelstoten: 7,66m / Discuswerpen: 19,28m / Speerwerpen: 14,34m / Kogelslingeren: 9,7m -> totaal: 2450 punten

Jef: Kogelslingeren: 18,46m / Kogelstoten: 5,19m / Discuswerpen: 19,03m / Speerwerpen: 13,17m / Kogelslingeren: 7,61m -> totaal: 1466 punten

21/07/2022 Jeugdtrainers Fran, Diana en Jef te Mol

Fran verbeterde haar discuswerpen met 2,5m, het kogelstoten was deze keer ietsje minder dan haar vorige beste. Jef en Diana bleven telkens juist onder hun best-prestatie, hieronder de uitslagen:

Fran: Discuswerpen: 28,10m / Kogelstoten: 8,83m

Diana: Discuswerpen: 19,64m / Kogelstoten: 7,41m / Kogelslingeren: 33,02m

Jef: Speerwerpen: 13,21m / Kogelslingeren: 19,61m

 

24/07/2022 Trainers bij de jeugd actief op “Zilveren discus te Lokeren.

Diana Boelen en Jef Van de Reijd trokken naar de werpmeeting te Lokeren, het weer was uitstekend dus niets lag in de weg om er een goede worp uit te persen. Beiden deden mee aan het kogelstoten en discuswerpen waar ze bij het discwerpen een seizoens beste wierpen. Diana wierp de discus 20,39m en Jef 20,22m. In het kogelstoten stootte Diana en Jef respectievelijk 7,19m en 5,01m. Beiden hadden zich weer enorm geamuseerd met hun werpvrienden.

 

23/07/2022 Jorne Vanherck blaast koud en warm tegelijk op de Flanderscup in Huizingen.

Huizingen is een gezellige piste waar altijd wel wat animo is in de wedstrijden. De piste in een mooi groen park is goed gelegen en de bomen rondom zorgen er voor dat de zon iets vlugger weg is van de piste en met de hogere temperaturen is dit een mooi meegenomen iets. Het was Stefaan Cools en Jorne Vanherck die afzakte naar Huizingen waar ze beiden de 5000m betwistte.

Jorne startte in de A-reeks en het opzet was om binnen de 15’ te eindigen. Het ging vrij goed want na 2km zat Jorne nog altijd 5” binnen de tijd van 15’, ook zat hij op dat moment in goed gezelschap. Jorne nam na de doorkomst van de 2km de leiding over van het achtervolgend groepje op 3 koplopers. Maar dit werd later bekocht want de laatste 2km zijn de zwaarste en hier moest hij terug terrein prijs geven. Jorne komend van de 800m/1500m mist deze ervaring en voor een halve fond loper is het gevoel dus zeer goed in de eerste kilometers. Maar het is leergeld dat later zeker ten goede zal komen, toch deed hij er 20” af en eindigde hij een PR van 15’12”84.

Ook Stefaan kwam om een PR te lopen, maar het liep niet zoals voorgenomen. Stefaan liep een goede en vlotte eerste 2km maar als coach zag ik toch signalen die er toe wezen dat het toch niet goed liep. Stefaan liet het tempo zakken en het werd een zeer zware laatste kilometer. Echt slecht was het niet maar het wisselende ploegenwerk in de week was het lichaam niet uitgerust. Stefaan liep 1” boven zijn seizoen beste in een tijd van 17’49”41.

30/07/2021 Nieuw PR op de 1500m voor Zjef Ceunen op de Flanderscup in Lier.

Er werd goed weer voorspelt deze dag maar de piste in Lier is omgeven door waterwegen en dus geducht voor zijn wind die dikwijls roet in het eten gooide in de gelopen wedstrijden. Maar de weergoden waren deze keer goed gezind, er was goed weer, dus er kon geknald worden. Voor de rest is dit altijd een goed organisatie die mooi op wieltjes loopt.

Het waren Jorne Vanherck en Zjef Ceunen die naar Lier afzakte om de 1500m te betwisten en beiden stonden in de B-reeks van het hoofdprogramma. Op training ging met beiden zeer goed en waren gereed om weer wat af te knabbelen van hun tijd, dus de opdracht was om goed attent te zijn… Toch even paniek want de 1ste ronde was ietsje te traag wat de haas in een stevigere tempo verhoging deed aansporen. Hier ontstond er een kleine breuk en het was alleen Yorick Van De Kerkhove die mee was met de haas. Het was Jorne die probeerde het gat dicht te lopen maar dit lukte niet meer maar de groep achter hem waren door het verhoogde tempo van Jorne gelanceerd om toch nog goede resultaten neer te zetten. Ook Zjef was goed mee door de versnelling van Jorne en met een sterke laatste 400m eindigde hij met een mooie PR van 3’55”49. Jorne kwam door zijn versnelling krachten te kort in de laatste ronde en eindigde toch nog in een mooie 3’58”35.” Hierna mocht Jorne nog de B-reeks 5000m op gang trekken, zijn opdracht van 9’ op de 3km doorkomen deed hij meer dan goed en kon zo zijn mindere prestatie wegspoelen op de 1500m.

Coach Luc…