15/08/2022 De positieve flow in de groep zet zich voort, brons voor Indy Lagarde op het Vlaams Kampioenschap kad/schol te St. Niklaas.

Momenteel lukt er bijna alles, een positieve flow en dit is leuk voor de groep en is iedereen nog gemotiveerder. De ene atleet stuwt de andere atleet omhoog en zo moet het. Mekaar helpen naar een hoger niveau, sommigen schakelen stilaan over naar de winter die weer in snelle schreden eraan komt, andere gaan nog wedijveren op kampioenschappen, zo zal Karel Teunkens 4 weken op een rij deelnemen aan het Kampioenschap van de vriendenclubs.

06/08/2022 Karen Geysen wint met een gemengd team in hun categorie de aflossing halve marathon in Gierle.

Verleden week even uit het oog verloren maar ook Karen samen met Guy Marién en Leo Smets won deze aflossing met het team Nuclea Atletiek 1 in de categorie gemengde ploeg (gemengd dames en heren), in het algemene klassement behaalden zij met deze ploeg een mooie 6de plaats op 57 ploegen, een mooie prestatie. Karen is in volle voorbereiding voor het Belgisch Kampioenschap marathon dat in oktober in Eindhoven (NL) plaats heeft.

14/08/2022 Anneleen Van Der Schoepen heeft een goed gevoel na de kwarttriatlon in Lommel.

Anneleen zag er naar uit om de kwarttriatlon goed af te werken, waar er 1km zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen moet geworden. Het zwemmen wat niet haar sterkste proef is kwam Anneleen 118de algemeen uit het water in een tijd van 36’43”en waren er meerdere vrouwen gepasseerd. Hierna kwamen haar sterkere proeven en meteen schoof ze op na het fietsen naar de 105de plaats, in totaal had ze met het fietsen de 95ste tijd en een gemiddelde van 33,2 km/h. In het lopen overtroefde Anneleen zich helemaal, ze liep de 10km in een tijd van 40’36” wat algemeen met de mannen bij inbegrepen de 28ste tijd was op 155 deelnemers en de 2de snelste tijd bij de vrouwen. Dit is wel een prachtprestatie, hiermee schoof ze op naar de 6de plaats bij de vrouwen en de 71ste plaats algemeen in een totaaltijd van 2h30’36”. Dit is een booster naar de volgende wedstrijden en de vele supporters deden haar deugd…

15/08/2022 Indy Lagarde pakt brons op de 3000m op het Vlaams Kampioenschappen kad/schol.

Het was pas verleden week dat er werd beslist om op het Vlaams Kampioenschap in St Niklaas te starten. Door een kwetsuur werd er wel alternatief getraind maar toch was er wel wat hardheid verloren gegaan. Maar door de positieve training op dinsdag was het duidelijk dat het toch zou kunnen mee vallen + het was dan een ook terug een positieve start naar de winter toe. Indy nam 2,4km voor haar rekening om het tempo niet te laag te laten zakken. Dit loonde want bij het ingaan van de laatste ronde waren ze nog met 3 en was zo een medaille zekerheid. Indy pakte brons in een tijd van 11’56”94, niet haar beste tijd maar terug aan het doen wat ze graag doet, lopen…

15/08/2022 Tweede plaats voor Karel Teunkens op de 5km in Kozen.

Karel die er toch een maandje uit lag of weinig had gelopen door het verkeerd plaatsen van de voet was benieuwd hoe het ging op deze wedstrijd. Op training ging het vrij goed, maar hoe je een wedstrijd verteerd is soms een vraagteken na een langere inactiviteit. Maar het goed, Karel werd 2de achter Pascale Van Marcke en dit op een omloop waar een pittige heuvel inzat. Hij was meer dan tevreden met zijn eindtijd van 18’35” en de 2 jongere masters Wim Corvers (AVT) en Christophe Stevens (ADD) die hij voor het eerst dit jaar voor was. Zijn vriendin Christiane Croes werd 5de vrouw bij de +V 55 in een tijd van 35’33”.

Voor Karel wacht er een zware periode van 4 weken met elk weekend een kampioenschap en dit van de vriendenclubs.