02/07/2022 Mooie PR’s voor Jorne Vanherck en Zjef Ceunen op “De Nacht” in Heusden.

De nacht is voor vele atleten “the place to be” om aanwezig te zijn, elk jaar pr’s aan de lopende band voor atleten uit alle continenten. Het weer zat goed, temperatuur was ok, alleen in de vroegere namiddag was er wat wind te bespeuren, maar dan heb je nog de snelle piste die veel goed maakt.   Zowel Jorne als Zjef zaten in de eerste reeks van de nationale reeksen die op gang werd getrokken door haas van dienst Neel Corstjens. Neel had als opdracht door te komen op +-2’36”/km en dit deed hij perfect, de jongens moesten gewoon volgen en de laatste 500m alles uit lichaam halen. Beiden waren zeer attent in de race en voerde hun opdracht perfect uit. Beiden konden goed hun ritme houden wat voor mooie PR’s zorgden, Jorne deed er 4” af en Zjef 1,5” met respectievelijk voor Jorne 3’55”66 en voor Zjef 3’56”99. Beiden waren tevreden en kijken uit naar de volgende wedstrijden.

 

Jorne “een beest” van een karakter was nog tempomaker in het na-programma op de 5000m, zijn opdracht was de atleten afzetten in 5’44” op de 2000m en dit deed hij perfect. Mooi Jorne, wat een doorzettingsvermogen, op naar de volgende…

 

LUC