27/06/2022 Veel belovende resultaten met een PR op het BK voor Zjef Ceunen.

De examens zijn gedaan, de zon is volle bak aan het schijnen, vakantie voor de deur, ideaal om de komende weken volop te sporten. Mooie resultaten worden zeker verwacht de volgende weken…

24/06/2022 PR 1500m voor Zjef Ceunen op het BK in Gent-Brugge.

Het was voor junior Zjef Ceunen de eerste keer dat hij met de grote jongens (seniors) een kampioenschap mocht lopen. Het weer was vrij goed en tegenstand was er genoeg, dus de focus om zo dicht mogelijk te eindigen en proberen zijn PR te verbeteren. Ook de organisatoren hebben hun best voor gedaan om er toch een sfeervol kampioenschap van te maken. Zjef zat in de 2de reeks en liep een regelmatige koers, zo kwam hij halverwege door op 2’06”50 op de 800m en eindigde hij in een tijd van 3’58”49 wat een lichte PR is. Dit is goed ondanks dat het niet echt soepel ging in zijn stijl van lopen, nu nog kunnen eindigen en dan gaan er wel wat seconden meer af + het was na de examens wat soms ook mee kan spelen. Nu vakantie waardoor er volop tijd is om ten volle te trainen…

.25/06/2022 Jeugdbegeleidster Fran Ceunen weert zich goed tussen de senioren op het BK.

Fran de zus van Zjef heeft zich goed geweerd tussen de senioren met het kogelslingeren. Niet zo evident omdat het gewicht (4kg) toch wel zwaarder is waar Fran in haar categorie bij de scholieren moet werpen. Fran werd keurig 6de in een worp van 40,10 m. Mooi gedaan Fran !

19/06/2022 PK Masters te Merksem, jeugdtrainers behaalden samen 3 medailles.

Diana Boelen en Jefke Van De Reijd haalde samen 3 medailles op het Provinciaal Kampioenschap met Diana op de volgende proeven, 200m in een tijd van 40”24 en het speerwerpen in een worp van 15,16 m, beide proeven goed voor een medaille.

Ook Jefke behaalde een gouden medaille en dit in het discuswerpen met een worp van 19,78 m. Ook probeerde Jef het verspringen, maar door een kwetsuur heeft hij deze proef moeten staken. Weeral knap gedaan beiden !

26/06/2022 Onze Masters laten zien dat hun vorm aardig groeit.

Het waren Stefaan Cools, jeugdtrainer Karel Teunkens en partner Christiane Croes die naar Hoeselt trokken. Wie Hoeselt kent weet dat een vlakke omloop uit de boze is, het was een zwaardere omloop met veel op en af, maar het waren mooie landelijke wegen waarover de atleten hun wedstrijden konden betwistte.

Het was Stefaan die als eerste aan de slag en dit op de 10km, het was door een kwetsuur al 2 jaar geleden dat hij nog zo’n lange wedstrijd betwiste. De start was zeer goed, rond de 10de plek passeerde hij aan kilometer 2. Maar de hoogteverschillen wogen zwaar en moest hij lossen van Chris Wouters, de grootste tegenstander in zijn categorie +M50 jaar. Stefaan kan zijn 2de plaats goed vasthouden en eindigde op deze zware 10km die ook 200m te lang was in een tijd van 37’58”. Het is nu uitkijken op een vlakke 10km, ook staat er nog een 10km gepland op de piste later deze zomer.

Karel en partner Christiane startte in de 5,2 km waar de concurrentie groot was. Karel was goed weg en streed van bij de start mee voor de 3de plaats. Maar in de categorie M+50  jaar is Karel één van de oudsten en dan is het soms moeilijker om het podia te behalen. Maar hij deed meer dan goed want de 4de plaats was het hoogst haalbare in een mooie tijd van 18’56” op deze zwaardere omloop.

Ook Christiane liep een puike wedstrijd en liet heel wat deelnemers achter zich, Christiane liep haar 5,2 km in een tijd van 34’31” en een 11de plaats in de categorie W+50 jaar.