11/06/2022 Mav jeugd in actie.

Vorig weekend stond de eerste zomerwedstrijden op de planning.

Er waren wel wat geïnteresseerden maar uiteindelijk was de opkomst niet zo groot. Maar diegenen die meegedaan hebben, hebben zich alvast goed geamuseerd en er werden ook enkele mooie resultaten behaald.

Op zaterdag konden de pupillen en miniemen deelnemen aan een meerkamp te Tessenderlo.

Alvaro Agten Valerio en Lukas Binnemans waren van de partij.

 

Alvaro had een 4-kamp, hij mocht 60m sprinten, discus werpen, verspringen en ook een 1000m lopen.

Zijn eerste nummer was 60m sprinten waarbij hij met startblokken mocht beginnen. Dit is best moeilijk maar het ging goed. Volgende keer zal hij zeker nog sneller uit de blokken komen. Hij behaalde een tijd van 10.72 sec, goed voor een 15de plaats.

Daarna mocht hij aan het werk in de verspringbak. Een flinke, snelle aanloop om dan een knappe afstand van 3m27 ver te springen. Hij behaalde hiermee een 13de plaats.

Met discus wierp Alvaro 14m01cm. Dit had Alvaro ook al een paar keer getraind op onze stage en trainingen want hij behaalde hierbij een mooie 8ste plaats.

Even later mocht hij dan nog starten voor de lange afstand: 1000 meter liep hij in 4 min10 sec. Een mooie tijd ondanks de warmte. Hiermee behaalde hij ook de 13de plaats.

Alle resultaten worden omgeteld naar punten om zo een einduitslag te kunnen opmaken. Alvaro haalde een totaal van 968 punten, goed voor een 15de plaats.

Mooie, verre sprong van Alvaro

 

Alvaro, half weg zijn 1000m. 

Lukas mocht een 5-kamp afwerken: 80m sprint, speer werpen, kogelstoten, hoogspringen en ook een 1000m als afsluiter.

Lukas begon met hoogspringen, hij behaalde een hoogte van 1m05, goed voor een 15de plaats. Daarna ging hij 80m sprinten, ook met startblokken. Hij had hiervoor 14.64 sec nodig. Ook nu was hij 15de.

Kogelstoten is met een kogel van 3kg, best al zwaar. Hierbij gooide Lukas 4m80 ver, weerom 15de.

Het 4de nummer was speerwerpen. Hij liet zien dat ze dit ook geoefend hadden op de stage want hij gooide 17m24. 2 meter verder dan zijn vorig record. Goed voor de 10de plaats.

Als laatste nummer mocht hij dan nog starten voor 2.5 ronden op de piste. Hij liep zijn 1000m in 3’55, goed voor de 12de plaats.

Ook bij Lukas worden de behaalde punten opgeteld; en hij had een totaal van 1247 punten. Ook een 15de plaats.

Lukas in de startblokken

De startlijn bij Lukas, klaar voor 1000m.

Op zondag mochten de kangoeroes en benjamins deelnemen aan een meerkamp op de jeugdmeeting van onze moederclub in Neerpelt (SACN).

Kangoeroes en benjamins nemen deel aan wedstrijdjes zonder rangschikking. Zij krijgen wel een overzicht van de behaalde resultaten. Bedoeling is dan om volgende keer/wedstrijd beter te doen J

Kobe Wille Daemen (kangoeroe) en Viktor Binnemans (benjamin) hadden zich ingeschreven, eveneens voor een meerkamp. Ze mochten beiden 4 nummers doen..

Kobe deed zijn eerste meeting en liet merken dat hij er zin in had. Hij begon met 30m sprint, daarna verspringen, stoten (dit is een grote, zware bal met 2 handen vooruitgooien, als voorbereiding op kogelstoten) en aflossingen. Ze werden begeleid door de trainers van SACN en hij deed alles vlot mee en behaalde mooie resultaten.

Mooie finishfoto van Kobe

 

Vliegen tot in de zandbak

Viktor kent de knepen van het vak al een beetje en deed zeer geconcentreerd mee. Hij mocht hoogspringen, vortex werpen, 40m sprint en als afsluiter 600m lopen. Ook hij behaalde mooie resultaten.

 

 Hoog-hoger-hoogst

Eindsprint van de 600m

Beide jongens kijken al uit naar hun volgende wedstrijd.

 

Verslag geschreven door Koen Binnemans