29/05/2022 MAV op verschillende fronten actief.

Er werd heel wat gelopen afgelopen week, zowel op de weg als op de piste. Daarom de verslagen in 2 blokken met een overzicht wat er op de piste afspeelde en tijdens de wegwedstrijden.

28/05/2022 Geen PR op de 1500m voor Zjef Ceunen op de IFAM te Oordegem.

De IFAM-meeting in Oordegem heeft wereldwijd een mooie reputatie van organisatie en vooral de vele PR’s die er alle jaren worden gelopen. Samen met de jury, vrijwilligers is het een goed geoliede organisatie zodat de starturen gerespecteerd kunnen worden en de reeksindelingen zijn gemaakt op maat van alle atleten in alle geledingen. De vele PR’s en selectienormen die gelopen worden zeggen genoeg. Er is één factor waar ze niets aan kunnen doen en dat is het weer, dit was voor de halve fond in de latere avond wel vrij koel van temperatuur wat er toch een beetje de rem heeft opgezet in de prestaties, toch waren de besttijden weer niet bij te houden. Knap werk Kim en Team !!!

Het was voor Zjef en entourage de meeting die werd aangestipt als eerste grotere doelstelling in het nog prille zomerseizoen. Alles zag er goed uit tot één week voor deze meeting, maar door een training die ietsje te snel werd afgewerkt met 2 dagen nadien nog een pittige training en mindere rust door het schoolwerk was Zjef onvoldoende gerecupereerd voor deze wedstrijd. Toch startte Zjef attent vooraan in het tempo van 3’55” op de 1500m, maar de kracht was er niet om de laatste 200m goed te eindigen, hier moest hij de rol lossen. Uiteindelijk was het niet zo slecht met een tijd van 4’00”77, maar we kwamen voor meer en dan is het toch een beetje balen. Misschien ook een goede leerschool naar de toekomst toe, hij heeft nog tijd en alle kansen om te schitteren en dit goed te maken.

28/05/2022
Jeugdtrainers Jef Van De Reijd en Diana Boelen sprokkelen punten op BVV voor
moederclub Mol.

Dit weekend stond
ook de Beker Van Vlaanderen op het programma voor de Masters. Zo hebben Jefke
en Diana hun punten verzameld, hieronder de prestaties.

Diana: Discuswerpen, 6de plaats met
19,23m en 6 punten, Speerwerpen, 6de plaats met 15,22m en 6 punten,
Aflossing 4x100m, 9de plaats en 4 punten.

Jefke: 3000m, 11de plaats tijd
13’59”71 en 2 punten.

26/05/2022 Winst voor Karen Geysen op de Abdijenloop in Averbode.

Karen specialist van de langere wegwedstrijden is in goede vorm en laat er geen gras over groeien. De abdijenloop is een mooie jogging door de natuur met af en toe kleine hoogteverschillen met veel deelnemers. Karen had snel het goede ritme en liep de tocht van 15,8 km (was net geen 16km) in een mooie tijd van 1h02’12” wat een gemiddelde is van 3’57”/km, wat zeer goed is voor een dame. Zo werd ze duidelijk eerste vrouw, meer dan 3’ voor de tweede dame en was hier meer dan tevreden over, de conditie is goed.

29/05/2022 Anneleen Van Der Schoepen geniet op het maasa-event de 20km van Brussel.

Anneleen houd van grote organisaties en dan is de 20km van Brussel zeker eentje die je op de lijst moet zetten. Anneleen liep een vrij regelmatige wedstrijd en naar het einde toe zelfs een beetje sneller ook al is het 2de gedeelte zwaarder door de hoogtemeters. Anneleen genoot van elke meter en was blij met haar prestatie van 1h25’31” en werd hier 48ste vrouw en 34ste in haar categorie. Volgend jaar staat deze zeker terug in haar programma met als doel een stuk sneller te eindigen.

29/05/2022 Winst voor Karel Teunkens op de 5km van de Bokkerijdersrun in Wellen.

Karel liep op de zwaardere omloop in Wellen 17’49” op de 5km en werd daar de winnaar in de categorie +55 jaar. Karel had geen superbenen maar was toch tevreden met deze prestatie.

Ook vriendin Cristiane Croes was van de partij op deze 5km wedstrijd. Elke week gaat het een beetje beter. Christiane liep op deze zware omloop een tijd van 32’49” op de 5km en de 5de plaatsin de categorie +55 jaar.

Beiden als jeugdtrainer toch weer een voorbeeld voor onze jeugd.

Coach Luc…